Mi tortent velem a baleset utan? Elveszthettem az eszmeletem?
6 eve volt egy balesetunk baratnoimmel
Belevagodtunk a betonba.
Nekem a medencembe furodott egy fa lec
Akkor el is vesztettuk az eszmeletunket.
Legalabbis en azt hittem meghaltam, mert tok nagy fenyesseget lattam, es es kivulrol lattam magam..
Pedig nem haltam meg, de az eszmeletunk is csak par masodpercre vesztettuk el.
Utana en sokkot kaptam ( orvos szerint) es korhaz...
Miert "kepzelodott " az agyam?
Es mitol lattam kivulrol magam?
Huu ettol meg a hideg is kirazott most.
En eddig igazabol ugy magyaraztam magamnak ezt az egeszet, hogy mivel eleg nagy sebesseggel csapodtunk betonba, lehet hogy az agyam razkodott meg es ezert hallucinaltam ilyet
Én nem vagyok ezotérikus hívő, de ha az lennék sem érteném, hogy ha a lélek kiszáll belőled, miért kell lássad vele a világot és magad? Az elektromágneses rezgéseket látod a szemeddel, a lelked is látja a fényt? Miért látna egy spirituális dolog fizikait?
A kérdésre pedig: ha hívő vagy, lehet hogy a túlvilágba vezető utat láttad (mennyország), ha nem vagy, akkor lehet hogy az agyba be van építve egy mechanizmus, hogy halálközeli élménykor mit vetítsen ki (oxigénhiány hatására meg hasonlók)
Igazándiből ezeket testen kívüli élményeknek hívják. Ilyen az asztrális utazás/kivetülés, bilokáció stb.
Amikor az ember asztrálisan kivetül, akkor az agya lekapcsol, nem hall, nem érez se semmi, csak lát, viszont tud mozogni is stb., de nem tud semmit megfogni, se beszélni se semmit csinálni, csak sétál, lát és átmegy a falakon, mivel nem tudja kinyitni az ajtót.
Hasonló volt neked is, de ez normális. :)
"Az elektromágneses rezgéseket látod a szemeddel, a lelked is látja a fényt? Miért látna egy spirituális dolog fizikait?"
Ezen én is szoktam filozofálni. Véleményem szerint a lélek egy teljesebb, magasabbrendű lényeg a testben érzékelő darabjánál, ezért minden, ami testben megélhető, lélekként is az (sok egyéb más mellett). Nem választanám el élesen a spirituális dolgot a fizikaiaktól; valószínűleg olyan szintű egymásrautaltság áll fenn, hogy egyik sem létezhetne a másik nélkül.
"lehet hogy az agyba be van építve egy mechanizmus, hogy halálközeli élménykor mit vetítsen ki (oxigénhiány hatására meg hasonlók)"
Ezzel mindig az a baj, hogy nem "akármit" lát, hanem valójában megtörtént dolgokat, amiket mások igazolni tudnak. Ha csak egy belső képzelgést "vetítene ki" az agy, akkor hiányoznának konkrétumok, és nem mellesleg olyan kaotikus és szubjektív volna, mint akármelyik álom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!