Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan lehet meggyőzni egy...

Hogyan lehet meggyőzni egy embert hogy változtasson a gondolkodás módján, ha fanatikusan vallásos?

Figyelt kérdés
Hogy érthető legyen egy fagyizója van . Én ott dolgozok már 19 éve. Most banki tartozása van 250 ezer eu ! Eddig mindig nyitva voltunk vasárnap is , hiszen akkor van a legtöbb turista , vevő. Most kitalálta , hogy vasárnap a jó Istennek áldozza a napot . Tilos kinyitnia , de a bank már majdhogy nem árverezi az összes vagyonát.A vasárnapi bevételből tudná fizetni a banki havi részletet. Mondtam neki a jó Isten nem fizeti ki helyette a számlákat. Nem tudom meggyőzni hogy dolgozni kell. Már csak azért is , mert eddig mindig dolgoztunk vasárnap is. / a szezon csak 3 hónapig tart /
2015. febr. 26. 19:07
1 2
 1/12 Legoman ***** válasza:
Mondd neki, hogy Isten is azt akarná, hogy te boldogan élj, és megtedd a kötelességed.
2015. febr. 26. 19:13
 2/12 anonim ***** válasza:
aki fanatikus azt nem fogod tudni megváltoztatni
2015. febr. 26. 19:19
 3/12 anonim ***** válasza:
29%
Ez a legborzasztóbb, hogy keresztény testvéreim magával az Úrhoz való fordulással pont, hogy elfordulnak tőle és még öngólt is lőnek a többi kár mellett. Istent Istenfölé emelik és valami okkult feketelyukat imádnak.
2015. febr. 26. 19:21
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is keresztény vagyok, de a gondolkodásmódomon életem során többször változtattam. A szezon idejéről kéne vele beszélned, hogyha csak három hónapig tart, ki lehetne bírni... 250 ezer euró?? kb. 76 millió forint? Ez nagyon sok...
2015. febr. 26. 20:33
 5/12 anonim válasza:
Isten azt akarná, hogy az ott dolgozók munka nélkül maradjanak?
2015. febr. 26. 21:17
 6/12 A kérdező kommentje:
Azt is mondtam neki , hogy ha ő nem akar dolgozni , ne tegye / bár itt sok a munka főleg nyáron / dolgozunk mi az öcsémmel , de arra azt felelte a fagyizó nem csinálhat vasárnap bevételt. Most éppen egy öregekből álló imádkozó csapatban vesz részt és szerintem azok tömték tele a fejét.a vasárnapi zárva tartással. Persze ők szép nyugdíjból élnek és gondolom ház is van a fejük felett . Azt hiszem feladom inkább a munkámat , mert nem szeretem a lustaságot és a nem csinálok semmit majd az Isten segít ... azt mondja majd az Isten segít az ő kezében vagyok. / hát van egy mondás " segíts magadon .. majd az Isten is megsegít.." 19 éves munkaviszonyomat sajnálnám feladni , de így inkább nem ./ egyébként ez Olaszországban történik /
2015. febr. 26. 21:29
 7/12 anonim ***** válasza:
Derítsd ki, hogy melyik felekezet tagja.
2015. febr. 26. 21:35
 8/12 Ozmium42 ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy a bankigazgató is ugyanahhoz az Istenhez imádkozik, hogy kapja vissza a kölcsönadott pénzét, és Isten valószínűleg neki fog igazat adni.
2015. febr. 26. 23:22
 9/12 anonim válasza:

Ne akarj meggyőzni egy másik, felnőtt embert.

Az ő döntése, tartsd tiszteletben.

Hogy a döntés jó-e, vagy sem, hát azt majd eldönti e természetes szelekció.

2015. febr. 27. 01:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Jézus gyógyított akkor is, mikor tiltott volt.

Egyáltalán nem kell ragaszkodni a vasárnaphoz, ha olyan munka van, ami nem várhat.

Hozd fel neki Jézus példáját, illetve azt, hogy ne ragadjon le annál, hogy, mint akkoriban ,,szombaton tilos..."! Vedd rá, hogy ne ragadjon itt le, de ha a vasárnapot odaáldozza, akkor tudnia kellene.

Felhozhatod neki példának az olyan munkában dolgozó személyeket, amik, ha vasárnap pihennének az embereknek nagyon nem lenne jó. Csak egy példa: Kórház.

Meg tudod győzni, ha értelmes, ha meg valami szektába keveredett, akkor sajnálom.

2015. febr. 28. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!