Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mintha bele látnék mások fejébe?!

Mintha bele látnék mások fejébe?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18 éves leszek hamarosan és arra lettem figyelmes (kb 2 éves intervallum), hogy nagyon sokszor előbb tudom a kérdésre a választ, mint ahogy feltenné nekem a kérdést. Gondolok arra, hogy a töri tanár megkérdez egy évszámot(nem tudtam pontosan és nagyon közel vagy eltalálom telibe) Szerencsejátékban kétszer volt sikerem (30 ezer Ft összesen). Teljesen véletlen számokat írtam és bejött.

2015. febr. 24. 15:56
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
ui: nem hiszek semilyen Ezotérikus dolgokban..
2015. febr. 24. 15:57
 2/14 anonim ***** válasza:
52%

Mert ezoterikus dolgok ah veszik őket, nincsnek.

Logikus nem hiszel bennük.

Fizika létezik.

S ezt is ezzel magyaráznám... energiák.

2015. febr. 24. 16:14
 3/14 anonim ***** válasza:
57%
Pl. a Vasziljev profeszor által írt Telepátia című könyvben leírtakban azért hihetsz. Vagyis a telepátiában. De ha nem hiszel, akkor is meg fogod tapasztalni létezését ez után is.
2015. febr. 24. 16:21
 4/14 anonim ***** válasza:
55%

Ha valóban előfordulnak veled ilyen dolgok, rendszeresen és kézzelfoghatóan, tehát amit írtál igaz és te is tudod, hogy nem csak "felnagyítod" magadban ezeket a történéseket vagy jelentőségüket akkor azért el lehet kezdeni gondolkozni ezo irányba.

Racionális válaszként eleve azt lehet írni, hogy csak véletlen.

De mégiscsak az ezotéria témakörbe írtál.

Az ezotériának nagyon sok ága van, nem csak légből kapott baromságok.

Én például úgy viszonyulok ehhez, hogy az érdeklődési körömbe esik, rendszeresen tájékozódom és az olvasottakon elmélkedem. Nem veszem készpénznek, de elméletben elfogadom a lehetőségét bizonyos dolgoknak. (Rengeteg ellentmondásos dolog van ezért egy egész lehetséges világnézetet építettem fel magamban amit mindig megkérdőjelezek újra és újra de azért megerősítések is szoktak jönni.)

Jelenlegi nézetem és tudásom szerint egyes embereknek vannak bizonyos képességei, ezeket elég jól körül lehet határolni és konkrét elnevezésük van.

Persze ez nem úgy néz ki mint a hollywood-i filmekben, a te esetleges kibontakozóban lévő képességednek nem tudom mi a neve, mert megmondom őszíntén a komolyabb képességek jobban érdekeltek mindig is és ezért nem vagyok ebből naprakész. Persze azért egy ilyen képességnek is nagyon tudnék örülni.

2015. febr. 24. 16:52
 5/14 anonim ***** válasza:
Hű, akkor te vagy az avatár!
2015. febr. 24. 17:49
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen, valóban ez van és nem nagyítom fel. Keresztény vagyok és pont ezért nem tetszik az efajta ezoterikus dolgok. Azért írtam ide, mert beírtam egy kérdést és ide dobott :)
2015. febr. 24. 20:42
 7/14 anonim ***** válasza:

Beszarás, a kereszténységben hiszel de az ezotériában nem?

A Jóisten mentsen meg téged.

Az a bajom, hogy nyílvánvalóan teljesen mindegy mennyire adok korrekt választ mert lepontozol, de akkor nem tudom mégis mit akarsz?

Ha ennyire csak a saját vallásodban hiszel, akkor az miért nem ad neked választ kérdésedre?

Én meg a kereszténységben nem hiszek. És nem azért mert kétségbe vonnám az alapsztorit.

Hanem mert rengeteg szenvedést hozott a világra, és rengeteg szűk látókörű problémás embert termelt ki. Akik nem tudnak mit kezdeni a saját szexualitásukkal, mások szexualitásával, frusztráltak, elutasítóak, áskálódnak. Komolyan mint valami szekta. Az már eszébe jutott másnak is, hogy a földönkívüli életre több kézzelfogható bizonyíték van, mint arra amit az egyház úgy általában előad? Ennek ellenére a vallásos embereket jobban elfogadjuk mint az ufó hívőket. Pedig képzeljük csak el mi lenne, ha az ufó hívők mindenfelé épületeket építenének, amiben a hét egy vagy több napján egyszerűen csak összegyűlnének és imádnák a földönkívülieket.

Őrület lenne nem?

Ha szerencséd van kinősz ebből a vallásos mizériából, és elfogadsz majd más válaszokat is, az életben felmerülő problémákra. Egyébként én is Istenhívő vagyok.

2015. febr. 24. 22:38
 8/14 anonim ***** válasza:

"Szerencsejátékban kétszer volt sikerem (30 ezer Ft összesen). Teljesen véletlen számokat írtam és bejött."

Két próbálkozásból volt kétszer sikered, vagy több próbálkozásból? Nem kötekedésből kérdezem, csak az emberben könnyebben megmaradnak azok az élmények, amikor bejött a tipp, és elfelejti a többi esetet, amikor nem jött be, mert azokban nem volt semmi meghökkentő, hogy az ember számon tartsa őket.

2015. febr. 25. 07:41
 9/14 anonim ***** válasza:

De itt mi a kérdés?

Hogy belelátsz-e mások fejébe? Nem hiszem.

Eltaláltad-e? Lehet.

Én sokszor a férjem gondolatait "hallom". Tehát egyszerre vagy egymás után mondjuk, gondoljuk ugyan azt. De ez nem azt jelenti, hogy én a fejébe látok, hanem ismerem a gondolkodását és logikusan kikövetkezteti az agyam, hogy mit fog mondani. Ez persze az agyban pillanatok töredéke alatt lefutó program így Te már csak azt veszed észre, hogy "tudod" a válasz.

Pl. töri órán van egy témakör, ismered a tanárt és a beszélgetés vonalán haladva az agyad kikombinálja, hogy mi lehet majd a legnagyobb valószínűséggel a következő kérdés. Erre már dobja is fel a választ. Mivel gyorsan történik mindez, csak annyit veszel észre, hogy "tudod" a választ a még fel sem tett kérdésre. Közben csak éppen jól sejtetted.

Nem vagy boszorkány, sem parafenomén, sem kiválasztott, se semmi.

Ez megfelelő válasz számodra?

2015. febr. 25. 10:33
 10/14 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a kérdező belegondol olyat a dologba, ami nincs, de ahogy a kérdést feltette, abban nem volt semmi nagyképűség, ami arra utalt volna, hogy el van szállva magától, úgyhogy nem kell leteremteni. :) Akár még boszorkány, parafenomén vagy kiválasztott is lehet. (Mondjuk nem valószínű, de elvileg lehetne.) :)
2015. febr. 25. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!