Az ezotéria idővel tudomány lesz?
A parajelenségek, kanálhajlítás, telekinézis ma még ismeretlen nullponti energia hatására jön létre vagy ismeretlen mezővel. Isten, az hogy mi az elménnkel a vágyainkkal a félelmeinkkel alakítjuk a világot.
A reinkarnáció, az hogy valóban látod felűlről a világot halál után és nem szűnsz meg. Az energia a testben merídiánokban való áramlása a csí, az akupunktúrával való kezelés Lehet egyedül az asztrológia nem lesz tudomány, de ki tudja?
Az ezotéria nem lehet tudomány soha, mert a jelentése ellentétes.
Ha arra gondolsz, hogy bizonyos tapasztalások, érzékelések, sejtések, elméletek ma az ezotéria világába tartoznak, egyszer tudományos ténnyé válhatnak, arra az a válasz, hogy bizony lehetséges. Igen. De nem Icke miatt, s más hasonló félkegyelmű barmok okán.
Sok ma életünk mindennapos részét képező felfedezés, a tudomány korai időszakában áltudománynak számított és kiközösítették, elégették érte az embert.
Valaha azt mondták tudósok, levegőnél nehezebb tárgy soha nem emelkedhet levegőbe, ma meg itt röpködnek a repülők. Azt is mondták, hogy a világ közepe a Föld, aztán tessék. Szerintem a többi ezotérikus tanítás is igazolódik idővel !
Több hónap szünet után megint idetaláltál?
Amit most írsz, azzal senki nem vitázik. Én sem. Mégis le lettem pontozva. Na mindegy.
Mint írtam, fogalmilag kizárt, hogy az ezoból tudomány legyen.
Az amit írsz, az oké. Régen hókuszpókusznak gondolták, ma nem. Tehát az ezotériából átkerült a tudományba.
Ha te leszállsz a villamosról és buszra ülsz, attól még a villamos villamos marad, csak belőled lesz villamoson utazóból buszoó.
Nem, mert nem tudományos eszközökkel operál.
A tudomány nem úgy működik: hogy de Isten bizony úgy van, meg jól megsértődöm, ha nem hiszed el amit mondok.
Pl. vegyük az asztrológiát, több kérdést kiírtam, utánaolvastam irodalomban és senki nem tudja megmondani mi az elméleti alapja, ha nagyon erősködöm, jön a személyeskedés.
Már most is van olyan része a tudományos eredményeknek, ami korábban csupán ezotéria volt.
Ott van a Titok pl. Eddig csak az ezotérikusok egy része tudta, hogy a vágyainkkal, gondolatainkkal bevonzhatunk dolgokat. Azzal hogy valami felé vágysz illetve rá gondolsz létrehozod a valóságban is azt. Régen ezt tulpának hívták. Ma pedig Koppenhágai értelmezésnek és a kvantumfizika szerves részét képezi ez a felsimerés, amit Wheeler kísérletekkel igazolt.
Ugyanígy jár az ezotéria többi része is? Az is tudomány lesz?
Már csak 300?
Az eddig eltelt 300 000 nem volt neki elég?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!