Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek van ebben valami?

Szerintetek van ebben valami?

Figyelt kérdés
Én nem hiszek Isten létezésében, viszont egyre inkább kezdem azt gondolni, hogy amiket mi egyfajta isteni erőnek vélünk, az tulajdonképpen az agyunk teremtő képességének a megnyilvánulása. Például szerintem nem létezik semmilyen igaz vallás, hanem mi teremtjük meg magunknak a saját valóságunkat és halálunk után is oda kerülünk majd, amit mi gondolunk magunknak. Minden vallásos ember a saját elképzelt halál utáni helyére. Illetve szerintem nem léteznek démonok, stb., hanem a saját gondolataink negatív kivetülései okoznak ilyen jelenségeket, tehát ha nem teremtjük meg magunknak, nincsen. Ezáltal pedig bármit elérhetünk és megteremthetünk magunknak, ha akarunk Szerintetek?
2015. febr. 22. 16:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez a világ a te elméd, akaratod?
2015. febr. 22. 16:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Azt hogy teljesen igazad van. Az istenek mi vagyunk, vagyis az agyunk. Amit elképzelünk azt valóra váltjuk ha akarjuk.
2015. febr. 22. 16:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Amit leírtál, csak képzelgés.
2015. febr. 22. 17:13
 4/8 vattacukor elefánt ***** válasza:

A saját elmédben bármit megteremthetsz magadnak, ez az álmodozás, képzelődés stb. Nem akarom azt modnani hogy vallások nem mondhatnak igazat, én nem hiszek bennük, ezt csak tényleg a halálunk után tudjuk meg. Hogy odakerülünk ahová elképzeljük magunkat? Nem valószínű mivel agyunk

fizikai anyagból van és az nem marad egyben halálunk után, tehát nincs ami összetartsa a "világot". De amúgy nem rossz gondolat :) Ha mindenki a saját vallásával foglalkozna, akkor nem lenne ennyi probléma a világban.

2015. febr. 22. 17:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Írtad hogy: "Minden vallásos ember a saját elképzelt halál utáni helyére."

Ateistaként is van egy elképzelt helyem, amit a tudósok állítanak az utóbbi időben. Azt, hogy a DNS-ünk is tárol tanult információkat, és az ilyen információk némely esetben "megmenthetőek" az egyén halála után. Példák:

1. A megszületett gyereknél megfigyelték hogy olyanokat tudnak amit csak a szülő tudott de nem adta át a tudását senkinek.

2. Szervemlékezés. Amikor egy donort kapó olyan információk birtokába jut vagy olyan képességek és tulajdonságokat szerez, amiről kizárólag a szervet adó tudott.

3. És ami a legmegdöbbentőbb és egyben még legjobban fel nem derített: Azt állítják hogy elektromágneses hullámokkal átadódhatnak információk egy másik személybe a DNS-ből. Háborúkor vagy baleseteknél figyeltek meg ilyen eseteket. A haldokló majd elhalálozó minden információja egy mellette lévő túlélőbe ment át. Transzmigrációnak is nevezik a jelenséget.

---

A vallásos emberek nem tudományosan próbálják kifejezni mindezt. Azért emlegetnek lélekvándorlást, halál utáni életet, stb. Viszont tudományosan célszerű megközelíteni minden ismeretlent. Ahogy a kérdésedben is reálisan igyekeztél fogalmazni.

2015. febr. 22. 18:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Démonok léteznek, csak nem úgy ahogy van a köznyelvben.

Tudatos energiák.

Igen teremtünk dolgokat s akaratunknak, energiáinknak vannak következménye de nem ezért vannak bizonyos kivetülések.

Nem az történik halálunk után amit elképzeltünk.

Elhagyjuk a testünk, majd eldöntődik mi lesz velünk.

Elme ereje hatalmas bármit teremthetünk, akár fizikai enrgiát, így univerzumot is.

2015. febr. 22. 18:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy jó nagy hülyeség,amit leírtál...
2015. febr. 22. 18:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Próbálom ezt a kérdést is tudományosan is körbejárni, tájékozódni róla. Egyébként ez úgy merült fel bennem, hogy a gondolat úgymond teremtő erejére már többször is kaptam bizonyítékot, bár eleinte igyekeztem ezeket figyelmen kívül hagyni.
2015. febr. 22. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!