Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szkeptikusok! Melyik a legelve...

Szkeptikusok! Melyik a legelvetemültebb, legelborultabb ezoterikus meggyőződés, hit szerintetek, és miért?

Figyelt kérdés
2015. jan. 29. 00:23
1 2 3
 11/25 Spilerke ***** válasza:
100%
Én is Ozmium42-hoz hasonlóan azt tartom legelborultabb ezotérikus meggyőződésnek, amikor valaki azt hiszi magáról, hogy valamilyen megszállás alatt áll, amely irányítja őt, és még ott vannak az horoszkóposok gondolok én olyanra, aki előre kijelölni a hónapot gyermeke születésének és a személyiség gyereket is ebben keresi. A harmadik kategória a jól ismert a reinkarnáció megszállottak. Itt is az anyák a dominánsak, mármint azok az anyák, akik gyermekeiket abban a hitben nevelik, hogy azok egyike valaminél fogva egy újjászületett elhunyt rokonuk, anyjuk, apjuk, testvérük stb. És az a szomorú, hogy az ilyenek még gyereket nevelhetnek. A negyedik kategória a paranormális ufohívők, akik futószalagon gyártják a kormány-összeesküvéseket, és azt imádom legjobban, amikor mindenben a földönkívüliek nyomait vélik felfedezni. Sorolnám én tovább a kategóriákat, de valószínűleg estére végeznék vele :D például a szcientológiát még nem is említettem pedig egy nagyon elborult embernek kell lenni, hogy mindazt elhiggyük, ami kőbe van vésve :P
2015. jan. 29. 09:26
 12/25 anonim ***** válasza:
57%

"A chemtrail egy összeesküvés elmélet és szintén nem ezo."

dehogynem. a konteok es az ezoteria kozos gyokeru. Nem ertjuk a vilagot es megmagyarazzuk.

2015. jan. 29. 09:39
 13/25 anonim ***** válasza:
59%

miért is?

2015. jan. 29. 09:51
 14/25 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz dönteni. Inkább a szándékot szoktam figyelni és a megszállottság mértékét.
2015. jan. 29. 11:25
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
A vallások. Pedig nem vagyok 100 % - os ateista, meglehet, hogy van valamiféle istenség, magasabb hatalom felettünk, mégis, szerintem a különféle vallások a legelvetemültebb és legkártékonyabb ezoterikus tévtanok.
2015. jan. 29. 12:26
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

A "spirituális" oldalról az, hogy a világ nem létezik, és csak a gondolatunk hozza létre. Mármint... kb öt másodperc alatt mindenféle felszerelés vagy előkészület nélkül egyértelműen bizonyítható az ellenkezője. Akkor meg???? Most a legtöbb ilyen spirituális maszlag úgy van kitalálva, hogy tesztelhetetlen legyen, így azt tudják mondani, hogy "miért, te biztosan tudod, hogy nem így van?". Ami persze egy érvelési hiba, de legalább a feltevésük nem direktben cáfolható.

Összességében amit ezotéria kategóriában olvastam szerintem az üreges Hold viszi a pálmát. Az valami elképesztően logikátlan.

2015. jan. 29. 12:27
 17/25 Ozmium42 ***** válasza:
100%
A véleményemet kérdezik, válaszolok. Lepontoznak. ( ͡⨀ ͜ʖ ͡⨀)
2015. jan. 29. 12:48
 18/25 anonim ***** válasza:
Én a horoszkópos baromságoktól készülök ki, meg az én ikrek vagyok a pasim meg vízöntő boldogan és együtt fogunk meghalni? kérdésektől.
2015. jan. 29. 13:06
 19/25 anonim ***** válasza:
85%

Először is, azt szeretném megfogalmazni, hogy mi az az ezoterikus meggyőződés.

Ezoterikus meggyőződésnek azt a jelenséget nevezném, amikor valaki a tudás vagy a tudni akarás hiánya miatt másképpen, egy "misztikus" megközelítéssel áll hozzá a dolgokhoz -> ez a művelet sokkal egyszerűbb, mint a valódi tanulás, és ésszerű gondolkodás.

Maga az egész ezó-ipar egy elvetemült dolog, ami az emberek naivságából, hiszékenységéből, tudáshiányából tartja fenn magát.

Itt egy példa, amit a saját bőrömön tapasztaltam:

Nemrégiben megkértem egy ismerősömet, hogy kísérletezzünk rajtam, mert kíváncsi voltam valamire. Ez az ismerősöm a munkája során, szokott alkalmazni szuggesztív technikákat. Persze a dolognak semmi köze az ezotériához!

A konkrét folyamatot nem akarom leírni, csak annyit, hogy egy az egybe lemodelleztük azt, amit az ezotéria iparosai "beavatás", "tisztítás", és ki tudja még milyen címen szoktak eladni. Volt rosszullét, hányás, különös érzések, minden ami ilyenkor szokás.

Tehát amit művelnek, az semmi egyéb, szimplán csak egy szuggesztív technika alkalmazása.

Ezt egyébként el lehet játszani szinte mindennel: melegség, forróság érzet -ezt is kipróbáltam, azt hittem megsül a homlokom), bizsergés, könnyedség érzés, stb.

Honnan tudom, hogy ugyanarról van-e szó minden esetben?

Onnan, hogy előzőleg egy "nagytudású mester" kuruzsló munkájának is sikerült alávetni magam...

Az eredmény egyenlő. Annyi következtetést azért le lehetett vonni, hogy a "nagytudású mester" egy csaló.

Következő jelenség a "pozitív energia" érzése. Belépsz, becsatlakozol valahová, ahol hasonló gondolkodású emberek vannak. Tök jó, mindenki érzi a varázst, töltődik, meditál...

-> Ekkor valójában csak annyi történik, hogy felszabadulnak az endorfinok. Örülsz, boldog vagy. Semmiféle "pozitív energiáról" szó nincs. (Nyilván nem társaságfüggő, csak úgy intenzívebbnek érződik)

Flow élményben bárki bármikor részesülhet, ha olyan tevékenységet végez, amit szeret, amibe belemélyed, akaratlanul is beleéli magát. Film nézése-, játék-, tanulás közben is átéljük. Ehhez sem kell semmiféle meditációs tudás.

Szellemek.

Amikor valaki szellemet -vagy akármilyen lényt- lát, azt azzal (is) magyarázza, hogy neki van ilyen képessége és kész. Más úgysem hiszi el, mert neki nincs. Ez nem így van, nem igaz. Én nagyon is elhiszem hogy lát szellemet, viszont az szerintem nem a "képességének" köszönhető. Szellemek látása ugyanis előidézhető az agy stimulációjával, előidézhető egy elsajátított autoszuggesztióval (úgy, hogy közben nem is tudja, hogy miképp manipulálja saját magát).

Tehát az elme által előállított szellem létezik.

Szellemlátás létezik még abnormális agyműködés következtében is, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy az illető elmebeteg.

Az összeesküvés-elméletek is a tudás hiányából keletkeznek.

A fényevés egyenesen életveszélyes.

Hitből fakadó meggyőződések; mágia; rengeteg mindent ki lehetne vesézgetni, de felesleges. Mindig lesz olyan ember, aki mindennek a "tudója", a "titkos tudás" területi képviselője, mert elolvasott néhány könyvet, esetleg be is "avatták" és ezáltal megrendíthetetlen, "magas szintű tudásra" tett szert. Pedig a jelenségek magyarázata saját magunkban; az emberi agyban; és a fizikában keresendő. A többi egy jó nagy adag trükk, hogy jobban csússzon. Felháborító ám ezzel szembesülni, amikor valaki éveket, pénzt áldozott az ezoterikus "tudásra", vagy netán ebből él.

Az ezó-ipar fogyasztói rétege között éppúgy megtalálható a magasabb intelligenciájú egyén, mint az alacsonyabb. Az ezotéria egy fantáziavilág. Hatalmas üzlet.

2015. jan. 29. 14:10
 20/25 anonim ***** válasza:
60%

* szellem kiegészítés:

Az, hogy a szomszédom egyéb ok miatt netán szellemet lát, az nem azt jelenti, hogy létezik szellem, hanem hogy az ő elméjében élő szellem létezik csak.

2015. jan. 29. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!