Veletek is szokott történni ez alváskor?
Figyelt kérdés
Sokszor előfordul nálam, hogy alszok, kiakarom nyitni a szememet, vagy fel akarok kelni, akkor nem tudok megmozdulni, és nem tudom kinyitni a szememet sem és ezt mind érzékelem is. Utána felkelek, és olyan érzés mintha álmodnám ezt, hogy alszok és nem tudok megmozdulni, de olyan valósnak tűnik mégis. Mi lehet ez?2015. jan. 16. 20:14
1/6 anonim válasza:
Ez az alvásparalízis, keress rá :) Velem is előfordult már.
2/6 anonim válasza:
Alvásparalízis. Álmodban az agyad lebénítja a tested, hogy az álmodban elvégzett mozdulatokat ne csináld valójában, mert megsérülhetsz. Ha ilyenkor felébredsz, a bénultsg kis idő múlva múlik el csak, tudatilag már ébren vagy, de a tested még nem ébredt fel. Teljesen természetes, de nagyon fura és néha ijesztő jelenség.
3/6 anonim válasza:
Velem is volt már ilyen (elég sokszor), de nem tudtam, hogy mi ez (bár soha nem is aggódtam/foglalkoztam vele). Én is köszönöm a választ!
4/6 anonim válasza:
Azért valaki csak lepontozta! Bocs, hogy tudom és le mertem írni!
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!!
De azt nem értem hogy ha lebénítja a testemet az agyam hogy ne csináljam meg a mozdulatot mert megsérülhetek, akkor hogy sérülhetek meg, ha közben alszom az ágyban?
2015. jan. 17. 15:02
6/6 anonim válasza:
Arról van szó, hogy pl álmodban hadonászol, mert pl verekszel valakivel, akkor az álom intenzivitása miatt az ágyban is elkezdhetsz hadonászni és jól odavered valahová. Az álom lehet annyira realisztikus, hogy a tested aktívan követné az álombeli reakcióidat, ez veszélyes, ezért van ez a bénult állapot a legmélyebb alvási szakaszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!