Álom vagy valóság? Történt már ilyen veletek?
Figyelt kérdés
Szóval a történetem úgy kezdődik, hogy a férjem nagybáttya sajnos meghalt pár nappal ezelőtt, ő el is ment a temetésre én sajnos nem tudtam, itthon maradtam a két kisgyerekkel. Délután lefeküdtünk mindhárman aludni míg a párom távol volt.2 óra körül úgy hallottam mintha valaki bejött volna a szobába ahol aludtunk, ajtó csapódást hallottam és recsegett a padló.a bejárati ajtó zárva volt.Először azt hittem a férjem ért haza,de nagyon nehezen kinyitottam a szemem és nem volt ott senki,gondoltam álmodtam majd egy mély férfi hang azt mondta ,,megmosom a kezem, te is megmosod? "" na erre már gondoltam felkelek mert nagyos valóságos volt.de képzeljétek egyszerűen nem tudtam felkelni az ágyból a szememet is alig tudtam kinyitni mintha egy nagy súly lett volna rajtam.vissza aludtam.Fél háromkor ért haza a párom fel is keltem hozzá de olyanfáradt voltam mint aki napok óta nem aludt.És az a legfurcsább az egészben hogy azt mondta megy a fürdőbe kezet és arcot mosni!!!!! mert a nenéje azt mondta neki,hogy addig ne fogja és ne puszilja meg a gyerekeket. Még most is kiráz a hideg ha erre gondolok.Talán a nagybátya eljött elbúcsúzni és megnézni minket??? Történt már veletek ilyen vagy ehhez hasonló?? vélemények? bocsi hogy hosszúra sikerült2015. jan. 15. 23:43
1/14 anonim válasza:
valószínűleg alvási bénulás volt, olvass utána. röviden, mikor alszol, az izmaid megbénulnak, hogy ne kezdj el álmodban hadonászni, és ez általában elmúlik, mikor felébredsz, de van, hogy valamiért nem és, akkor csak a szemed tudod mozgatni, úgy érzed, mintha valami nyomna, és hallucinációk társulhatnak hozzá, például idegenek a szobában, szellemek, földönkívüliek, gyakran nagyon félelmetes. innen ered a lidércnyomás szó is, mert régen úgy tartották, hogy gonosz lidércek rádülnek. valakinél rendszeresen jelentkezik, valakinél párszor élete során, vagy akár egyszer se.
2/14 anonim válasza:
Alvásparalizis, ahogy az előttem szóló is írta. Én is átéltem már. Tudományosan hallucinációt éltél át, ami egy ritka jelenség miatt van. De a tudomány nem érti még 100%-san ezt a jelenséget, én úgy tudom pontosan nem értik az okát. Régen ezeket az eseteket szellemnek hitték. Én azt mondom legyen hited szerint, ha úgy gondolod, hogy férjed nagybátyja volt, és így búcsúzott el esetleg, az is lehetséges, hiszen ki tudja biztosan? Ha nem hiszel az ilyenekbe, akkor meg a tudományos magyarázatot fogadd el, hogy hallucináltál, egy ritka jelenség miatt.
3/14 anonim válasza:
Alvásparalízis...már 1 éve szenvedek tőle...olyankor vissza kell tartani a lélegzetedet és elmúlik én így csinálom :)) semmiképp se próbálj meg ficánkolni mert annál rosszabb
4/14 anonim válasza:
Nekem is volt kétszer, nem kellemes élmény. A második annyira rossz volt hogy pánikrohamom volt amikor végre rendesen felébredtem, leírhatatlan amikor a test nem engedelmeskedik vélt vészhelyzetben.
5/14 anonim válasza:
Alvásparalízisnél nem hallucinálnak az emberek, hanem az álomképet valósnak látják (orvosi értelemben nem teljesen ugyanaz). A teljes állapot az álom és az ébrenlét összemosása. Még béna vagy, ami alvás közben normális, a tudatod éber, de még látod az álomképet is, amivel az agyad pár pillanattal korábban foglalkozott.
Kellemetlen, de előfordul.
6/14 anonim válasza:
Csak az a bökkenő, hogy alvásparalizis közben a zoban az állítólag hallucinált álomképekben rendszerint nincs sok álomszerű jelenet, inkább mind nagyon valóságos, semmi bizarr vagy rendkívüli.
Igen, alvásparalizis volt, igen, nagyon úgy néz ki hogy szellem is előidézheti, szóval a régiek tudtak valamit, mikor ezt állították.
7/14 anonim válasza:
A másik válasz az, hogy ilyen megváltozott tudatállapotban időn kívül lehet érzékelni dolgokat, illetve lehet szerezni információkat.Tehát valamiféle "időugrás szerű" dolgot is tapasztalhattál, mikor hallottad bejönni a férfit és hallottad mit kérdez.Talán a férjed érkezését hallottad még megtörténte előtt.
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,nagyon érdekesek főleg az utolsó.
2015. jan. 16. 21:09
9/14 anonim válasza:
Az utolsó szívott valamit, ha neked ez érdekesebb, mint a tudomány és a tiszta tények, akkor te is érdekes vagy, kérdező.
10/14 A kérdező kommentje:
Igen én is az alvásparalízisre gondoltam először,olvastam már erről. De ez a kézmosásos dolog nagyon fura nekem,hogy pont azt hallottam amit a férjem elõször mondott nekem. Azt esetleg tudja valaki,hogy miért mondta ezt a nenéje? Ez valami babona lehet??
2015. jan. 16. 21:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!