Eckhart Tolle tanításit és Rhonda Byrne tanításait hogyan lehet egyesítve használni?
Eckhart Tolle előadásaiban beszél arról hogy igen működik a titok, viszont az ő tanításai az azonosulás nélküli megfigyelésen alapszanak(a most pillanatban való létezésen),.....
Míg Rhonda Byrne a tintásai gondolatok(pozitív)/érzelmek(szeretet,hála..) magunk által való tudatos létrehozásán alapszik hogy ezzel használjuk ki vonzás törvényét. (Mivel előbb nekünk kell adnunk mielőtt kapnánk valamit)
.....
A 2 tanításnak gyakorlati megvalósítása hogyan működik?, Mivel én nem látom át úgy hogy ne ütközzek ellentmondásba, eltudná valaki magyarázni?
Őszintén szólva nem sikerült megfejtenem, hogy vajon hol érzel a a kettő között ellentmondást.
Szerintem a hálát is, és bármifajta - akár pozitív, akár negatív - érzelmet is kizárólag a jelenben tudsz megélni. Lehetsz hálás azokért a jó dolgokért, amik már megtörténtek az életedben, és azokért is, amik reményeid szerint a jövőben meg fognak történni, de a hála érzését nem tudod sem a múltban, sem a jövőben átélni, csakis a jelenben, az adott pillanatban.
Te miben érzel a két tanítás között ellentmondást?
Ha csak Tolle módszerét használja az átlag ember viszonylag lassan halad előre, minthogy csekélyke energiája nagyon kevés ahhoz hogy csupán megfigyeléssel oldja fel az előjövő problémákat.
A pozitív gondolkodás tapasztalatom szerint az emberek többségénél hosszú távon nem müxik. A sötét oldalát mindenkinek meg kell élni,minthogy nagy részben erről szól a karma. A pozitív gondolkodás filozófiája a karma megkerülésére tesz kísérletet. Jó lenne ha (hosszútávon is ) működne...
Én nem ezt a két módszert társítaná tehát össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!