Az mennyire igaz, hogy az életünket 80%-ban a tudatalatti irányítja?
lehet benne valami. ha csak arra gondolok amikor bemegyek dolgozni, nem nagyon kell összpontosítani mert a munka már szinte magától megy(reflex szerűen).
ha mész az utcán akkor se úgy sétálsz, hogy folyamatosan arra gondolsz jobb láb, bal láb, jobb láb, levegővétel, kifúj.
tudattal irányítod a tested de a tudatalatti visz oda.
ezt én így gondolom de biztos vannak itt okosok is.
De attól még hogy máshogy nevezik ugyanazt jelenti. :)
Egyébként igaz. :D
A tudattalan tartalmak befolyásolják, irányíthatják a viselkedésünket.
A tudattalanban található ugye az "ösztön", az ami mozgat. De nem az ösztön-elv a "főnök". (Az ösztön egy része álmunkban kerül a felszínre, vagy ha úgy tetszik feldolgozásra. Maga az álom, álmodás, nagyon jó és hasznos dolgok)
A témakör nagyon szerteágazó, sok lenne most ide, ezért így sem valami pontos, ahogy leírtam.
Nincs ezekben semmi különlegesség; ugyanakkor látni, hogy több -konkrét személy által alkotott- fogalmat kiragadott már az ezotéria, összefonta misztikus fogalmakkal, amelyből végül meseszerű elméletek keletkeztek.
*a mozgat szót csak képletesen értettem :)
és az ösztön-elv sem pontos. Csak ösztön. (rég volt már az a tanulás) :)
Dicséret annak aki ezt a kérdést feltette , mert valóban az átlag embernek fogalma sincs arról , hogy mekkora hatalma van felette a tudat alattinak .
Ezt úgy lehet legjobban felmérni , hogy leül valaki csukott szemmel egy székre és megpróbál minél hosszabb időt kibírni gondolatok nélkül . Ez ált. fél perc gyakorlás nélkül mert a tudatalattiból újabb és újabb képek jönnek Pl. amit napközben csinált , ami foglalkoztatja stb. ( de 1O percig el lehet jutni gyakorlással .)
Ezért ez alap gyakorlat a jógában , különben nem tud meditálni koncentrálni az ember mert a tudatalatti mindig bedob valamit , hogy elterelje az ember figyelmét .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!