Szerintetek mi az élet értelme? Miért élünk, mi emberek?
Az életnek nincs értelme, ami nagy szerencse mert azt jelenti hogy mi dönthetjük el mivel akarjuk eltölteni, nem valami megfoghatatlan felsőbb hatalom kényszeríti ránk az akaratát.
Egyébként a Rick & Morty is boncolgatja a témát a maga humoros és sötét stílusában. :D Sajnos csak angolul.
Hogy mi az élet értelme?
Deista életstílus:
Megismerni Istent.
Realista életstílus:
Minden nap tanulni valami újat.
Ateista életstílus:
Meghalni? (elpocsékolja az életét)
Ezen kívül, van aki a családjáért él, van aki a kedveséért (szerelem, szeretet), van aki a pénzért (vagyon), van aki a hatalomért (pl. birtokolni akarsz területet, akkor legjobb, ha maffiafőnök leszel), és mint már említettem, van aki a tudásért él.
Számtalan út van az életben, rengeteg felé lehet menni. Nekünk az a feladatunk, hogy a leginkább fogunkra való utat megjárjuk és leéljük. Úgy fogom fel, ha már itt vagyunk, biztos kell később az itt szerzett tudást tapasztalatot használni.
Akkor használjuk ki, döntsünk merre menjünk és éljük le. Mondjuk én is nehezen döntök, azért tartok itt, ahol most, de ez már egyénfüggő.
Már bocs 16. de amit az ateistákról írtál az hülyeség. Egy ateista pont hogy megpróbál teljes életet élni mivel úgy gondolja hogy ez az egyetlen élet ami van. Komolyan kíváncsi lennék honnan vetted ezt a marhaságot...
A realistát is rosszul tudod, a realista olyan ember aki elfogadja a dolgokat olyannak amilyenek a valóságban, nem táplál illúziókat velük kapcsolatban. Az ateisták e szempontból realisták.
Con, most, hogy így visszaolvasom tényleg elég nagy hülyeségnek hangzik. Javítom:
Az életben rengeteg út van, te választhatsz, hogy Istenben hiszel, elfogadod a dolgokat, ahogy vannak, vagy feladod és pesszimistaként éled a világot máról holnapra.
Elnézést a baklövésért, kicsit fáradt vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!