Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A deja vu azt jelenti jó úton...

A deja vu azt jelenti jó úton járok?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam régebben, hogy amikor deja vu-t érzel, akkor az azt jelenti, hogy az életednek azon szakaszán ott, és abban a pillanatban kell lenned, tehát jó úton haladsz. Nem tudom, hogy ennek van-e bármi értelme, de amióta ezzel szembesültem, azóta mindig, ha deja vu-m van, jó érzés fog el, és kicsit pozitív leszek. Szerintetek hülyeség?

2014. nov. 23. 23:15
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Igen. :)
2014. nov. 23. 23:19
 2/10 anonim válasza:
90%
Hülyeség bizony. :)
2014. nov. 23. 23:51
 3/10 anonim ***** válasza:
Deja vu, akkor van, amikor váltasz a párhuzamos világok között.
2014. nov. 24. 00:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Deja vu akkor van, ha valamit változtatnak a Mátrixon... ;D
2014. nov. 24. 15:29
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Úgy hallottam, hogy ilyenkor csak annyi történik, hogy a két látóidegeden különböző sebességgel halad az információ, ezért az agy kétszer dolgozza föl.

De lehet, hogy valóban az utadat jelzi, mindenesetre ha a deja vu segít neked pozitívnak maradni, akkor mindenképp higyj benne! :)

2014. nov. 24. 15:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát neméppen jársz jó úton ha deja vu-d van, söt! Az azt jelenti hogy azt a bizonyos dolgot már átélted, tehát ugyanazon az úton haladsz, amin egyszer már végigmentél! Ha nem változtatsz, egyre többször lesz deja vu-d és az nem jó. Valamin változtatnod kéne az életedben, de hogy min, azt csak te tudhatod.
2014. nov. 24. 19:32
 7/10 anonim válasza:
Hülyeség hát :D A deja vu semmi más, csak egy érzet, mikor az agy azt hiszi, hogy ez már megtörtént. Léteznek párhuzamos dimenziók, az tény, sőt a kvantum fizika be is bizonyította és mindössze 10 centire van tőlünk(ha minden igaz). Azonban a bökkenő az, hogy másképp rezeg, mint a miénk, így nem látunk át bele, nemhogy át tudnánk lépni. Így semmi más nem maradt, mint egy kémiai folyamat, mely lejátszódva az agyadban ezt az érzetet kelti. Se több, se kevesebb. Sőt mivel a gyerek agyában több neuron található (idegsejt, ha valakinek nem lenne tiszta) és kaotikusabb is, így ők többet élnek át, mint a felnőttek. Átlagban.
2014. nov. 25. 02:08
 8/10 anonim válasza:

" A deja vu semmi más, csak egy érzet, mikor az agy azt hiszi, hogy ez már megtörtént."

És ha álmodsz valamit,ami később pont ugyanúgy történik meg?

Pl. én olyan 10 éve álmodtam olyat,hogy egy pénteki nap hazamegyek a koliból, pakolom ki a könyveket és van köztük egy rózsaszín borítós. Majd később mikor hazamentem egy pénteki nap, ugyanúgy pakoltam ki a könyveket, mint az álmomban és köztük volt a rózsa színborítós "Mocskos meló" könyv, amit egy haveromtól kértem kölcsön.

Vagy olyan is álmodtam,hogy 2 osztálytársammal egy ismeretlen helyen kosárlabdapálya mellett sétálunk, majd egy kis házhoz érünk, ahol ruhák vannak kiteregetve. Később pont ugyanez megtörtént egy osztálykiránduláson.

Vagy hogy a régi "sárga kazettás nintendón" játszottam az unokatesómmal és rosszul csináltunk meg egy pályát. Később pedig mikor elmentem hozzájuk, akkor elkezdtünk játszani azon a játékon és ugyanazt a hibát követtük el, mint álmomban.

És rengeteg ilyen volt még.

2014. nov. 25. 10:52
 9/10 anonim válasza:
Gratulálok, tökéletesen leírtad a deja vu-t, amit mindenki átélt :D Képzeld velem is megesett, hogy álmodtam valamit, majd később valóra vált. De lássuk be, hogy olyan nem válik valóra, ami nem történhetne meg amúgy is. Teszem azt, mint mikor valaki azt álmodja meg, hogy 3 nap múlva eljön Jézus és eltörli a gonoszt, ezzel a politikusokat, meg az olyan elfuserált (itt egy trágár szó állt, csak az oldal hisztizett miatta, pedig semmi extra nem volt :D) ateistákat, mint jómagam. Csakhogy nekem vannak bajaim ezekkel a megálmodásokkal. Először is, hogy nem sokkal felkelés után, ha a felére emlékszem, hogy mit álmodtam és abból is csak arra, ami nyomatékosabb volt. Ergo minden este álmodik az ember, még ha azt is hiszi, hogy nem, mert nem emlékszik egy momentumra sem. Na most mikor deja vu-m van, akkor két érzetem szokott lenni: 1; mintha már megtörtént volna, 2; mintha ezt álmodtam volna, na és itt a bökkenő. Ugyan lehetséges, hogy némely részletben hasonlít az álmomra, főleg ha olyan van benne, ami esetleg tükrözi a mindennapi dolgaimat, pl ugyan azokkal az emberekkel lógok, stb. És a helyszín is hasonlít, az agy meg híres arról, hogy szeret bizonyos dolgokban meglátni valamit. Erre tökéletes példa a felhők, vagy Jézus képe a kutya seggén. De ha csak isten nem létezik, vagy nem vagy egy elképesztően fejlett egyén, akinek az egyik képessége az, hogy megbontja a tér-időt, akkor nem kell attól tartani, hogy a jövőbe látsz, vagy egyéb teóriák. :) Hiszel amiben akarsz, ez tény, és tiszteletben is tartom, de ha legközelebb megesik veled ilyesmi, akkor gondold át picit objektívebben. Lehet ugyan erre jutsz, lehet nem.
2014. nov. 26. 01:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem, és köszönöm az észrevételeket! Valóban elgondolkodtató, mennyi jelentése lehet. Bár nekem még mindig elég szimpatikus a saját verzióm. :)
2014. nov. 28. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!