Mik a tisztánlátás jelei?
Tisztánlátásnak azt a képességet hívják, hogy valaki képes információhoz hozzáférni egy személlyel, tárggyal, hellyel vagy eseménnyel kapcsolatban olyan módokon, amik kívül esnek a fizikai érzékszervekkel történő érzékeléseken.
Vagyis egyfajta paranormális, médiumi képesség, amire nincsen tudományos magyarázat, így hivatalosan nem (lehet) "elfogadott" a létezése sem.
Ettől függetlenül hadseregek és rendőrségek is igénybe veszik időnként az ilyen képességgel rendelkező emberek segítségét, utóbbiak pl. bűnesetek megoldásához.
Számomra elég meghökkentő, hogy ezt nem is mindig igyekeznek feltétlenül titkolni és tagadni. 1996-97-ben Angliában éltem, és nem kissé meglepett, amikor egyik napilapban - nem bulvárlapban, hanem egyik komolyabb országos napilapban - egy egész hosszú cikk jelent meg arról, hogy a Scotland Yard milyen esetekben, mihez kéri tisztánlátók segítségét (angolul vagy a psychic, vagy a francia eredetű clairvoyant szót használják rájuk), illetve közül néhánnyal is készült riport, amiben megrázó dolgokat is mondtak azzal kapcsolatban, hogy mivel jár számukra ez a tevékenység, és mennyire megviseli őket lelkileg bizonyos esetekben.
Visszatérve arra, hogy mi minden tartozhat bele a tisztánlátás képességébe: mindaz, amit az első hozzászóló már leírt (így majd nekem is jöhet a jól "kiérdemelt" lepontozás :-), akár az is, hogy olyan szinten rá tudnak hangolódni egy emberre, hogy hozzáférnek vele kapcsolatban olyan információhoz, amiről egyéb módon fogalmuk sem lehetne - akár az életében korábban történt dolgokról, akár a saját belső világáról, az őt foglalkoztató kérdésekről, ami - ezt saját tapasztalatból mondom, miután két ilyen emberhez volt szerencsém - több, mint megdöbbentő megtapasztalás tud lenni.
Nyilván vannak tudásbeli fokozatai, meg eltérések olyan értelemben, hogy kinek melyik képessége alakult ki egyáltalán.
Abszolút megértem, aki ezzel az egésszel szemben teljesen szkeptikus, mert ha én nem élem meg, nem tapasztalom meg a saját bőrömön, hogy milyen az, hogy valaki, aki életében először lát engem, és a nevemen kívül elvileg semmit nem tudhat(na) rólam, olyan dolgokat mond el rólam meg a családomról, a páromról, a múltamról, a jelenemről és a saját gondolataimról, mintha nyitott könyv lenne előtte az életem, életünk, akkor őszintén szólva kizártnak tartom, hogy valaha is elhinném bárkinek, hogy ilyen létezik.
Nem, ÉRZED!
Én teljesen műszaki beállítottságú vagyok, de sok mindent megérzek. És akkor nagyon pontosan tudom, hogy jól érzem.
Nem a konkrét gondolatokat, én legalább is, nem a múltba vagy jövőbe látok, hanem át az embereken. A személyiséget érzem, és a gondolatot, de nem konkrétan elsősorban, hanem az inditatást. Nehéz szavakba önteni. A hátam mögött is érzem, és sok száz kilométer távolságra is. Magam sem tudom néha, hogy ez "tisztánlátás"-e vagy csak nagyon jó ember ismerő vagyok és érzek rezdüléseket.
Olyan érzés, mintha valami áthullámozna mellettem, és jön egy gong, hogy hoppá. Nem vagyok bolond. Nem kezelnek orvosok, felelős munkám van, magas IQ-m, csak egy kicsit máshogy működök, mint a legtöbben.
Nagyon szeretem a reggeleket és estéket, mikor szinte alszom, és úgy alszom el legtöbbször, hogy gondolatban bejárom a várost, és végig nézek rajta, hogy mi lehet. SOkszor nem csak Pestet, hanem messze is elkalandozok.
A jövőt nem látom, gyerekkoromban volt egy visszatérő félelmem, ami sajnos beigazolódott, de nem hinném hogy láttam, csak véletlen egybeesés volt. Egy olyan ritka esemény történt, amire nem lehetett józan ésszel számítani, és igen ritkán jut eszébe egy kicsi kicsi gyereknek. Nekem bejött sajnos.
Néha vannak még érzések, de tudatosan nem veszek róluk tudomást.
Az ismerőseim racionálisnak és keménynek tartanak.
Egy nő
Ellát a János-hegyről a Tátráig!
(most nem keresem ki az az arrogáns barmot, de kiakasztott)
igen, igazából a tisztánlátás nem látás, hanem érzés.
például amikor találkozol egy új emberrel, bemutatnak neki, bemutatkozol köszönsz, és egy társaságban vagy vele, te is érzed, hogy szimpatikus-e számodra az ember, vagy nem. Valakivel érzés, hogy jól kijösz, valaki pedig taszít. Ezeket a dolgokat se látod, hanem érzed. Ez ugyanígy van a "tisztánlátoknál" is.
Először is testileg kell kitisztulnod, odafigyelni az étkezésre, rendszeresen mozogni, ezzel növeszted a tested energiaszintjét. És persze odafigyelni önmagadra. Internet, tv, média, az mind csak időpocsékolás, felesleges információbevitel. Figyelj oda másokra, de ne erőltesd, hanem csak lazán.
14-es válaszoló: étkezés kapcsán mire kellene figyelnem?
Valamiféle diétát érdemes tartani?
Amúgy egyszer egy betegségemből kifolyólag elég kemény diétát tartottam, és iszonyatosan fájt a fejem a kezdőnapra rá pár napra, illetve rendesen szédültem, de tény, hogy valahogy könnyebbnek is éreztem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!