Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Fejlődhet azáltal az ember,...

Fejlődhet azáltal az ember, ha minél kevesebb gondolatot használ?

Figyelt kérdés
Ahhoz , hogy érthetőbb legyen e kérdés, kérlek olvasd el egy "valaki" által tegnap feltett kérdést, amely így szól.: " Fejlődhet azáltal az ember , ha minél kevesebb eszközt használ?" , illetve olvasd még el a kérdésre 10-es, és 15 sz. válaszaimat
2014. nov. 20. 09:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Azzal toldanám még meg, hogy a gondolkodás mechanizmusát fejleszteni lehet, de csak az egyéni adottság keretein belül.

pl. "Az agyunkat csak 10 %-ban hasnzáljuk…" blablabla megváltoztatására nincs lehetőség. A maradék 90 ugyanis másra kell, s gondolkodásra nem is alkalmas.

Ennek a 10%-nak a hatékonyabb felhasználását lehet növelni. Ezt a folyamatot tanulásnak hívják.

2014. nov. 20. 14:10
 12/17 anonim ***** válasza:

#1-es vagyok:

Minőség és mennyiség a gondolkodás szintjén és terén egyformán hat és számít, nem hanyagolható egyik sem. Kell a változatosság (lehetőségkeresés, választékból válogatás, minőségi eltérésekben szelekció, hangsúlyozás és kiemelés), és a mennyiség is (az ismétlődések), mert utóbbi teszi lehetővé a berögzülését a jónak és jobbaknak, tehát utóbbi a tanulási folyamat (avagy továbblépés megalapozásának) kulcsa. A gondolkodás persze nem lehet folytonos (mert agyi munkavégzést jelent), időnként szüneteltetni kell (szünetel is, pihenésre vált, kikapcsol ilyenkor), ez lehet az a szakasz, amikor a kapott információk leülepednek és megállapszanak, rögzülnek, nyugtázásra kerülnek, hogy aztán később folytatni lehessen az elméleti "építkezést", önfejlesztést.

2014. nov. 20. 15:21
 13/17 anonim ***** válasza:
Hat ha a gondolkodas mellozese segiti a fejlodest, akkor itt az ezo kategoriaban nagyon sok tulfejlett egyen van. :)
2014. nov. 20. 15:35
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszi, vettem.:)
2014. nov. 20. 17:04
 15/17 A kérdező kommentje:
„8-as” értem, hogy Te így gondolod, én viszont hiszek abban , hogy a nonverbális gondolaton túl létezik még egy magasabb intelligenciájú valami , amit majd elképzelhető, hogy valamilyen jól hangzású , mondjuk extra nonverbális gondolatnak fognak majd egyszer elnevezni.:)
2014. nov. 20. 17:05
 16/17 Diszlájk ***** válasza:
Természetesen fejlődhet, mert aki képes kontrollálni a gondolatait jobban oda tud figyelni a lényegesebb dolgokra.
2014. nov. 20. 17:13
 17/17 A kérdező kommentje:
"1-es" az utóbbi hozzászólásoddal teljesen egyetértek.Igen szerintem is számít a mennyiség , így ahogy megfogalmaztad.
2014. nov. 20. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!