Mit tegyek a baratommal ha a gonoszsag felulkerekedett rajta?
"Exöszájzbúúk"
Vegyetek neki egy bicót az Auchanból.
Éppen te írtad, hogy nem vagy vallásos. Akkor tőle mit vársz? Nem ismered az indítékait. Nem vagy közeli családtagja; finoman szólva sincs sok közöd ahhoz, hogy ő hogyan/hogyan nem éli meg a hitét.
A kérdésed pedig eléggé álszent módon van megfogalmazva. Ha engem így próbálnának ,,megtéríteni", nem hiszem, hogy az elvártnak megfelelő eredményt produkálnék. Egyébként: bizonyára volt oka arra, hogy elforduljon a vallástól. Teszem azt az ilyen és ehhez hasonló mondatok tökéletesek erre a célra (ha csak nem egy középkori szerepjátékban/kolostorban tartózkodsz).
Lehet, hogy ez így részemről kegyetlenség, de én így látom.
Na meg: mi az, hogy gonosz? Esetleg mások az érdekei, mint az illetőnek, és érvényre is juttatja azokat, az érzelmekkel/mások érdekeivel nem törődve. És: mi az, hogy emberi érzések? Szerintem például sok mindenben példát vehetnénk az állatokról. A tigris sem gonosz: enni akar, ezért öl. Ő egy tigris, ragadozó szervezettel, emiatt nem élhet úgy, mint egy törpehörcsög.
Azt javaslom, hagyd a barátodat, hogy tegye, amit akar. (Neked) jó esetben rájön, hogy ő mégsem tud Isten nélkül élni, vagy rájön, hogy neki ez így jó, és nem kér többet a vallásból. Nem tehetsz semmit, legfeljebb annyit, hogy nem erőlteted.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!