Honnan lehet tudni, amikor az egó súgja, mit tegyünk?
"jóléte miatt szeretne véget vetni a bűnüldözés miatt úgy, hogy"
na ez jó érthetetlenre sikeredett...:D
szóval:
...jóléte miatt szeretne véget vetni a bűnözésnek úgy, hogy...
megj: Egyébként mindig minden a definíciótól függ...mert végső soron, amikor azt mondom, hogy ÉN, mint MINDEN, azt is definiálhatjuk egóként, mert végül is "én"...pontosan ezekért a dolgokért adtam definíciót a kétes értékű szavakhoz (önzés, vágy, ego) a válaszaim elején, hogy ne legyen ebből félreértés...egy csöppnyi talán lett. :)
Lenne még egy kérdésem, amire persze nem vagy köteles válaszolni, és teljesen baráti alapon. :)
Hogy csinálod, hogy azt mondod az egót nem lehet elválasztani a nemegotól, de a másikra meg mégis rámondod, hogy csak úgy fröcsög az egotól? Röviden és tömören: Honnan lehet tudni, amikor az egó súgja, mit teszünk/tesz a másik? Ne gondolj semmi pluszt a kérdés mögé, ha esetleg elolvasod és válaszolni szeretnél. :)
Mindenesetre üdvözletem és ismételten sok sikert Néked individualitásod (egy ideig) rögös útján...s bízom benne akárhogy is, de legalább a beszélgetésből valamit tanultál. :)
Csak egy puszta megállapítás volt, ne vedd vádaskodásnak. Most írjam én is azt, hogy remélem, ebből valamit tanultál? Nem, az olyan... olyan "izé" lenne. Érted, olyan "egós". :D
Felülvizsgálni magunkat nehéz - khmm, ahogy mondod, ebben tökélesen egyetértünk! De mégis csinálni kell! :)
"s bízom benne akárhogy is, de legalább a beszélgetésből valamit tanultál. :)"
Na, erről van szó....... no komment. XD
Baráti alap, üdvözlet, jókívánságok tömkelege "Nékem"... tejben-vajban vagyok fürösztve. :))
A kérdésedre: a stílusodból egyfajta általános személyes sértettség, a "legyőzöttség" (illúziójától!) való félelem csengett ki, személyeskedés, és túlzott magabiztossággal, fura stílussal álcázott bizonytalanság, mint aki nem tűnődik, nem morfondíroz, nem tesz fel kérdéseket, mert azt hiszi (azt akarja hinni vagy mutatni), már mindent tud. Erre mondtam, hogy fröcsög az egó, de ha nem az egó a megfelelő szó rá, mivel ez is ugye még vita kérdése, hogy ki mit ért rajta, akkor nem ezt használom, hagyjuk az egó szót, de most akkor kifejtettem pontosan, hogy mit is értettem alatta. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy élőben is biztos, hogy ilyen vagy. Ez csak egy fórum, írásban lehet más a benyomás. De az írásaid alapján totál ez jött le. Ha nem vagy ilyen, akkor ennek tudatában vagy, és nyilván lepereg rólad, és tiszta lelkiismerettel megnyugszol, hogy ez nem inged, nem veszed magadra, semmisnek tekintve e téves megállapításomat. :) Hát akkor, viszont kívánok minden jót, sok sikert a rögös vagy kevésbé rögös utadon, kellemes napot, szép hetet, gyönyörű őszt, kellemes karácsonyi ünnepeket decemberre és egy boldog és sikerekben gazdag új évet! :))))
Díjazom a humorod. Ismerős valahonnan. Boldog születés/névnapot nem is kívánsz? :D ;)
"Ez csak egy fórum, írásban lehet más a benyomás."
Írásban a leírt szavak mögé gondolt feltételezések, téves elképzelések lehetősége mondhatni exponenciálisan megnőnek a személyes kontakthoz képest...tehát mindaddig, amíg nem szigorúan a témára fókuszáló mondatok, a beszélgetőpartnert minősítő, személyeskedő, vagy érzelmi állapotot kifejező szó/szóösszetétel nem szerepel valaki írásban adott válaszában, addig nem helyes állást foglalni olyan kérdésekben, amikben te most megtetted. Pontosabban, mint lehetőséget fel lehet vezetni, de illik egyrészről fenntartani a tévedés lehetőségét, másrészről kérdés formájában közölni véleményünket, nem pedig automatikusan elkönyvelni. Erre írtam a vádaskodást, hiszen a legutóbbi válaszodban is ez fordult elő, ami természetesen nekem nem probléma, de ha a helyzet úgy hozza, akkor kötelességemnek érzem felhívni rá a figyelmet(nyilván ha másnak van címezve akkor is), s nem magam miatt, hanem általánosságban, ugyanis pont az ilyen "mögéképzelések" miatt mennek tönkre emberi kapcsolatok. Ez egy afféle tanács, még ha esetleg kéretlen is, ahogyan a korábbi válaszaim is tanácsok voltak, amikből az első az biztosan kérve lett. :)
"Felülvizsgálni magunkat nehéz - khmm, ahogy mondod, ebben tökélesen egyetértünk! De mégis csinálni kell! :)"
Így van, csinálni kell, és a sok gyakorlás pedig egyre könnyebbé teszi ezt, ugyanis a sok gyakorlás végkifejleteként élesen fogjuk látni a különbséget az igaz-hamis, ego-nemego, "jó-rossz", valóság-illúzió között...egy ősi indiai tanításban ezt a Megkülönböztetés Jógájának nevezik.
""s bízom benne akárhogy is, de legalább a beszélgetésből valamit tanultál. :)"
Na, erről van szó...... no komment. XD "
Javaslom elgondolkodni az "akárhogy" kifejezés jelentésén, mielőtt megint belefolyik valaki egy ítélkező magatartásba. Az akárhogy szó pont azért szerepel a mondatban, hogy egyetemesen legyen értve a tanulás kifejezés, bárhogy, bármit. :)
Fröccs, fröccs. :D
Ugye nem veszed zokon eme kis viccelődést? :D
"Boldog születés/névnapot nem is kívánsz? :D ;)"
De igen, sőt boldog anyák/apák/nők/férfiak/gyerekek napját, oszd be magadnak, én nem tudhatom, melyik passzol.
"Írásban a leírt szavak mögé gondolt feltételezések, téves elképzelések lehetősége mondhatni exponenciálisan megnőnek a személyes kontakthoz képest"
Igen, ezt mondtam én is. (Bár nem ilyen tudományosan.) :)
"tehát mindaddig, amíg nem szigorúan a témára fókuszáló mondatok, a beszélgetőpartnert minősítő, személyeskedő, vagy érzelmi állapotot kifejező szó/szóösszetétel nem szerepel valaki írásban adott válaszában, addig nem helyes állást foglalni olyan kérdésekben, amikben te most megtetted."
Hemzsegnek a kommentjeid a nem tárgyilagos fogalmazástól. Itt stílusról van szó, nem konkrét szavakról.
"Pontosabban, mint lehetőséget fel lehet vezetni, de illik egyrészről fenntartani a tévedés lehetőségét,"
Pontosan ezt tettem. (21:40)
Tudod mit, így van, igazad van, csak a saját állapotomat vetítettem rád, amit és ahogy írtál, abban semmi kifogásolni való nem volt, úgy tökéletes, ahogy van, bárki bármit mondjon is, ne fogadd el, mert biztos, hogy csak projektál, úgyhogy te ne változz semmit. Minden oké, nincs is több vita. Minden jót!
(Viva la önvizsgálat!) :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!