Elhiszitek hogy van pokol? És az öngyilkosság nem bűn, miért kerülnének ilyen emberek a pokolba?
Figyelj kérdező én szerintem az öngyilkosság vallásilag a legnagyobb bűn egyike emberileg pedig, csak gyávaság az ilyen ember meg sem érdemli a sajnálatot mert csak magára gondol nem néz szembe a problémákkal, hanem a könnyebb utat választja és végez magával. Én úgy hiszem, hogy ha meghalsz nem mész a pokolban sem a mennyországban, csak egyszerüen eltemetnek szerintem a halálnál minden jobb nem tudom miben hiszel nem is írom elő, hogy miben higgy, de véleményem szerint az öngyilkosság gondolata helyet próbáld meg helyre hozni a problémákat ez amúgyis csak átmeneti dolog az embernek nem lehetnek örökké csak rossz napjai.
j2saw
Érdekes ez a halál utáni élet meg lélek téma. Kicsit gondolkoztam, az emberiség kezdete óta saccra élhetett mondjuk 50-100 milliárd ember (óvatos becslés), ez elég sok lélek (ha az állatoknak is van lelke, akkor sokkal több). Ha a lélek súlya 21 gramm, akkor ez van vagy egymillió tonna (50 mdr-dal számolva - lehet elszámoltam, nem vagyok nagy matekos.) Azt sem tudom, van-e kiterjedése. Ezt tárolni... Hol, pokolban, mennyben, az égben, a földön, másik dimenzióban, stb. persze ez csak egy eszmefuttatás, a spirituális dolgok, ha vannak, lehet, teljesen másképp működnek.
És hogy keletkezik a lélek? És ha van egy tökéletes lény, az miért élvezi, hogy ember-hangyákkal játszik, büntet meg jutalmaz, az egyiket örök kárhozatra ítéli, a másikat boldogságra? Ráadásul úgy, hogy az ember génjei, környezete adott, hiába szeretne ő jó lenni, ha rosszak a génjei vagy a környezeti hatások.
Szerintem nincs pokol, se menny, se halál utáni élet, persze tök mindegy, mit hiszek.
Amúgy az öngyilkosság engem is sokat foglalkoztat mostanában, 40 felé közeledve kezdődik az itt fáj-ott fáj, időszakos álmatlanság, ilyenkor úgy érzem, saját magamat szívatom (skizo?), és nincs, ami az élethez kötne, olyan mindegy szerintem h 10 naplementét látok-e vagy húszat, megeszek-e még 5 adag bablevest vagy lefektetek-e még egy-két nőt. Mit számít?
Ami számít, és visszatart, hogy ha megölném magam, ezzel pl. a szüleimnek a hátralevő életét igencsak megmérgezném, és ezt nem teszem, inkább elviselem a kisebb-nagyobb kényelmetlenségeket. (Amúgy van szerintem pár milliárd ember, aki szívesen cserélne problémákat velem/velünk, persze ők nem tudják, h a legnagyobb problémák a saját fejünkben vannak)
Egyszer valaki azt mondta, hogy a pokol nem más, mint szeretet nélkül élni.
Hisz Isten maga a szeretet, és a pokol egy olyan hely ahol ő nincs jelen, és szeretet nélkül a földön is lehet élni.
Érdekesnek találtam, bár ateista vagyok.
Van pokol. És végtelenül sokan vannak, voltak és lesznek ott.
Az öngyilkosság tényleg nem bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!