Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Elhiszitek hogy van pokol? És...

Elhiszitek hogy van pokol? És az öngyilkosság nem bűn, miért kerülnének ilyen emberek a pokolba?

Figyelt kérdés
Én nem,mert a pokolban akkor nem sokan lennének.Pl. a Pokol,amit Dante lefestett,egyáltalán nem helytálló szerintem.
2014. aug. 12. 16:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Figyelj kérdező én szerintem az öngyilkosság vallásilag a legnagyobb bűn egyike emberileg pedig, csak gyávaság az ilyen ember meg sem érdemli a sajnálatot mert csak magára gondol nem néz szembe a problémákkal, hanem a könnyebb utat választja és végez magával. Én úgy hiszem, hogy ha meghalsz nem mész a pokolban sem a mennyországban, csak egyszerüen eltemetnek szerintem a halálnál minden jobb nem tudom miben hiszel nem is írom elő, hogy miben higgy, de véleményem szerint az öngyilkosság gondolata helyet próbáld meg helyre hozni a problémákat ez amúgyis csak átmeneti dolog az embernek nem lehetnek örökké csak rossz napjai.

j2saw

2014. aug. 12. 23:18
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem is akarom,hogy sajnáljanak,én már csak azt akarom,hogy mehessek végre,mert ez így kibírhatatlan.És megoldhatatlan is.
2014. aug. 14. 18:50
 13/17 anonim válasza:

Érdekes ez a halál utáni élet meg lélek téma. Kicsit gondolkoztam, az emberiség kezdete óta saccra élhetett mondjuk 50-100 milliárd ember (óvatos becslés), ez elég sok lélek (ha az állatoknak is van lelke, akkor sokkal több). Ha a lélek súlya 21 gramm, akkor ez van vagy egymillió tonna (50 mdr-dal számolva - lehet elszámoltam, nem vagyok nagy matekos.) Azt sem tudom, van-e kiterjedése. Ezt tárolni... Hol, pokolban, mennyben, az égben, a földön, másik dimenzióban, stb. persze ez csak egy eszmefuttatás, a spirituális dolgok, ha vannak, lehet, teljesen másképp működnek.

És hogy keletkezik a lélek? És ha van egy tökéletes lény, az miért élvezi, hogy ember-hangyákkal játszik, büntet meg jutalmaz, az egyiket örök kárhozatra ítéli, a másikat boldogságra? Ráadásul úgy, hogy az ember génjei, környezete adott, hiába szeretne ő jó lenni, ha rosszak a génjei vagy a környezeti hatások.

Szerintem nincs pokol, se menny, se halál utáni élet, persze tök mindegy, mit hiszek.

2014. aug. 17. 10:37
 14/17 anonim válasza:

Amúgy az öngyilkosság engem is sokat foglalkoztat mostanában, 40 felé közeledve kezdődik az itt fáj-ott fáj, időszakos álmatlanság, ilyenkor úgy érzem, saját magamat szívatom (skizo?), és nincs, ami az élethez kötne, olyan mindegy szerintem h 10 naplementét látok-e vagy húszat, megeszek-e még 5 adag bablevest vagy lefektetek-e még egy-két nőt. Mit számít?

Ami számít, és visszatart, hogy ha megölném magam, ezzel pl. a szüleimnek a hátralevő életét igencsak megmérgezném, és ezt nem teszem, inkább elviselem a kisebb-nagyobb kényelmetlenségeket. (Amúgy van szerintem pár milliárd ember, aki szívesen cserélne problémákat velem/velünk, persze ők nem tudják, h a legnagyobb problémák a saját fejünkben vannak)

2014. aug. 17. 10:45
 15/17 Horus magnus est válasza:

Egyszer valaki azt mondta, hogy a pokol nem más, mint szeretet nélkül élni.

Hisz Isten maga a szeretet, és a pokol egy olyan hely ahol ő nincs jelen, és szeretet nélkül a földön is lehet élni.

Érdekesnek találtam, bár ateista vagyok.

2014. aug. 21. 19:31
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
1es vagyok.Miért Pontozatok le?Akkor akaszátok fel magatokat. Leszarom
2014. aug. 27. 19:12
 17/17 világvége1 ***** válasza:

Van pokol. És végtelenül sokan vannak, voltak és lesznek ott.

Az öngyilkosság tényleg nem bűn.

2020. máj. 31. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!