Mi a véleményetek a hatamas piramis-építményekről, hogy lehetett őket megépíteni?
George Adamski,
Ha te építész mérnök vagy, akkor sürgősen add vissza a diplomádat :D
Igen, mint írtam, döngölt talajon is kivitelezhető, pláne, hogy nem egy ember csinálta.
És a piramisok belseje hírből sem halál pontos, csupán a külsejét csiszolták le. Belül bizony kemény hézagok vannak (mivel minek szívassák magukat...).
De most őszintén:
Hihetőbb az, hogy idejött x fényévről egy földönkívüli civilizáció, és összedobált pár ezer kőkockát, azért, hogy a földiek a fáraót el tudják valahová temetni (ami amúgy az egyiptomi hitvilággal teljesen szinkronban van), mint az, hogy az egyiptomiak felépítették?
És már nem egy részészcsapat kipróbálta, hogy mozgatható, sőt, akkori eszközökkel faragható is a kő.
persze, ma nem fogunk kirendelni száz-kétszázezer embert, hogy köveket vonszoljanak egy piramisba, mivel ez meglehetősen értelmetlen a hitvilág nélkül... Így nem is fog adni erre pénzt senki.
A Tv-ben volt egy 10-részes sorozat Hórusz Szeme címmel.
Nem tudom a youtube-on,vagy valahol másutt a neten megtalálható-e még.
1. misztériumok iskolája
2. Osiris a reinkarnáció ura
3. szfinx
4. az élet virága
5. szakkara a királykomplexum
6. szakkara a quantumgépezet
7. dendera a csillagászat hajnala
8. edfu a megértés útja
9. kom ombo,a szabadság kapuja
10. philea a nöi alkotórész
Tudom nagyon érdekes és színes az egyiptomi kultúra,misztérium ,azonban ők hamis isteneket imádtak,és a fekete mágia melegágya volt.A mai napig az egyiptomi mágia legerősebb.
" Sir Butcher "
És elárulnád nekem, hogy mégis hol írtam olyat, hogy földönkívüliek építették a piramist? Mert szerintem sehol, de mást sem látok.
Komolyan, feltesznek egy kérdést a piramisokról és ahelyett, hogy a hívők írnának valamit, a szkeptikusok folyton egyből a földönkívüliekre asszociálnak, holott ha jól láttam senki nem írt ilyet. A kérdező is felsorolt vagy 6 féle lehetőséget, de ti egyből E.T.-re koncentráltok.
Egyébként már korábban egy német cég és a japánok is megpróbálták újraépíteni, egyiknek sem sikerült, feladták.
Stonehengnél sosem volt titok az építése, inkább a tömbök mozgatása a messzi-messzi lelőhelytől. Ha jól tudom azt viszont még sosem vállalta be senki, hogy reprodukálja.
Nem tudom mi olyan hihetetlen egy korábbi civilizációba, ami nem teljesen ismert, Göbekli Tepet is mikor felfedezték meg se tudtak szólalni a meglepődöttségtől.
Az évszámokat pedig évtizedenként csúsztassák, változtatják a történelem témakörben, így ha az egyiptomiak régebbiek mint gondoltuk, az sem lenne túl meglepő.
George Adamski
Nem írtam semmi olyat, hogy lehetetlen lenne. Azt írtam, elképzelhetetlen.
Mért kiderült, hogy a Stonehange tömbjeit hogy cipelték át?
6 futballpályányi területet telerakni 20 tonnás precízre csiszolt tambökkel, és 42 méter magasra felhúzni őket, ezt mivel csinálhatták? Százezer szteroidos ember összefogott?
Egyébként mi van a pihekönnyű, majd fokozatosan szilárduló tömb elmélettel?
És az űrhajó, hajó, helikpoter rajzokkal?
a barlangrajz is erdekes, ott vannak olyanok amiken x dologgal repulo embereket latni, ezzel is erositenem az elmeletem, masik mikom dinokkal egyutt vannak abrazolva.
tudtok a temaval kapcsolatos film/sorozatot ajanlani? sajna nincs ismeros barat akivel errol beszelni tudnak.
koszi (Y)
"Egyébként mi van a pihekönnyű, majd fokozatosan szilárduló tömb elmélettel?"
Ebben van egy komoly logikai bibi, s más is hibádzik.
A halmazállapot és a tömeg között nincs összefüggés. Egy tonna levegő, egy tonna víz, egy tonna arany térfogata eltérő, de attól a víz nem lesz nehezebb, hogy megfagy.
A pillekönnyűből sem lesz soha nehéz, csak úgy. Olyasmire gondolsz, mint mondjuk amikor a szivacs felszívja a vizet? Építkeztek könnyű anyagból, amely az idők folyamán valamilyen fizikai vagy kémia folyamaton esett át?
A vicc kedvéért engedjük ezt meg. De ha ezek az emberek könnyű anyagból is tudtak hatalmas építményt állítani, a súlyára mi szükségük volt? Ha fenséges és szilárd könnyűként, mi szükség van az irdatlan tömeg utólagos kialakítására? Ha történt ilyen, az nem nagyon lehetett tervezett (szerintem). Ennél már hihetőbb a beton elmélet. Azaz, nem tömböket húztak vontak, hanem valami sóderszerűséget, s kötőanyagot. Ennek ellent mond az, hogy a kőből vett minták teljesen természetesnek tűnnek.
Ha bedobsz egy ötletet, az még messze nem elmélet.
Megszilárdulva egyre nehezebb anyag? Mi lenne az?
Ha nincs róla fogalmad sem, létezik-e ilyen és használhatták-e az ókorban, akkor mitől elmélet? Ez így még csak találgatás, vagy inkább fantasztikum.
Ezzel az erővel a szaharai szelek által szállított porszemekből álltak össze a piramisok, Dzsedi a nagy mágus akaratából. Ez ráadásul megalapozottabb fantazmagória is, hiszen Khufuval együtt szerepel egy egyiptomi legendában.
Elég szélsőséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!