Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért titok a titok?

Miért titok a titok?

Figyelt kérdés
leszögezném, hiszek a vonzás törvényében, mert egészen kicsi korom óta így élek, és többször jön be, mint nem. De ez mindegy. Miért hívják titoknak? Ha titok, miért csináltak belőle könyvet meg filmet?
2014. júl. 2. 15:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

#kérdező

Nem sértésnek szántam a kérdést, hanem elgondolkodtatásnak.

1. válaszoló voltam.

2014. júl. 2. 18:11
 12/22 A kérdező kommentje:
Én sem sértésnek szántam a választ, kedves Első! :) De ha jól tudom (javíts ki, ha tévedek) ez az oldal azért jött létre, hogy kérdezzünk. Nem? Ha valamely kérdést butaságnak találod, akkor továbblapozol.
2014. júl. 2. 18:29
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert sokan nem hallottak róla.

Vagy legalábbis nem ilyen formában.

Továbbá ahogy valaki írta figyelem felkeltő.

Sokan megveszik a könyvet, mert azt hiszik tényleg valami hatalmas titokról van szó, és másnap már dolgozniuk sem kell és mégis milliárdosok.

Holott egy hétköznapi dolog, ami mégis nem minden ember számára "elérhető".

2014. júl. 2. 18:35
 14/22 A kérdező kommentje:
Pedig ha egy kicsit gondolkoznának, könyv nélkül is tudhatnák, hogy így működik ez a dolog. Még ha nem is szó szerint úgy, ahogy a könyv mondja. De nézz meg egy depis embert: folyamatosan rossz dolgok érik. Nézz meg egy boldog, kiegyensúlyozott embert: Jó dolgok érik...
2014. júl. 2. 18:38
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ebben igazad van, de ha olyan egyszerű lenne, hogy pl. meghal a nagymamám, vagy leégett a házam, vagy kilakoltattak mert nem tudtam fizetni a számlákat, de hű de vidám vagyok, akkor csak boldog emberek élnének.
2014. júl. 2. 18:43
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Talán pont innen ered az a szólás-mondás, hogy a szegény embert még az ág is húzza.

Szegény, panaszkodik, és soha nem kerül ki abból a bizonyos mókus kerékből.

2014. júl. 2. 18:45
 17/22 A kérdező kommentje:
tudom, hogy nehéz. nekem fél éven belül halt meg a két nagyim és édesanyám. Egyedül maradtam, munkám nem volt, 17 éves voltam. Nem volt egyszerű időszak... De közöltem magammal hogy ez nem így megy, és elkezdtem jó dolgokra gondolni, hogy kimászok a szarból. Sikerült. Aki folyton panaszkodik, annak örökké csak a szar fog hullani a nyakába.
2014. júl. 2. 18:47
 18/22 Dennis Moore ***** válasza:
100%

"De nézz meg egy depis embert: folyamatosan rossz dolgok érik. Nézz meg egy boldog, kiegyensúlyozott embert: Jó dolgok érik..."

Ez igaz, csak fordított az összefüggés. Nézz meg egy embert, akit folyamatosan rossz dolgok érnek, tiszta depis. Nézz meg egy embert, akit jó dolgok érnek, és boldog és kiegyensúlyozott lesz.

A lényeg pusztán az, hogy a jó és rossz relatív. Ha pozitívan kezdesz gondolkodni, és jónak fogod fel a veled történő rossz dolgokat, onnantól tényleg olyan, mintha csupa jó dolog történne veled. Pedig valójában nem változott semmi.

2014. júl. 2. 18:47
 19/22 A kérdező kommentje:
Ebben is lehet valami, deeee mikor volt velem az a nagy szar, nem azt gondoltam pozitívnak, hogy meghaltak a nagyszüleim és anyu, meg hogy úszok 17 évesen az adósságba, amit rámhagytak, hanem arra kezdtem koncentrálni, amit el akarok érni. Hogy kimászhassak az adósságból, hogy fel tudjam dolgozni a halálukat, és befejezzem az iskolát. ez mind mind sikerült. Agyban dől el minden...
2014. júl. 2. 18:49
 20/22 anonim ***** válasza:

"Én sem sértésnek szántam a választ, kedves Első! :) De ha jól tudom (javíts ki, ha tévedek) ez az oldal azért jött létre, hogy kérdezzünk. Nem? Ha valamely kérdést butaságnak találod, akkor továbblapozol."

Nem vettem annak.

A kérdést sem találom butaságnak, csupán érdekelt az indítéka. Nem szoktam megfelőnek találni a "miért teszel fel ilyen kérdést" inkább körbe járom a miértjét. Remélem így tiszta :)

2014. júl. 2. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!