Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van ez meditációnál?

Miért van ez meditációnál?

Figyelt kérdés
Nekiállok meditálni fotelban egyenesen ülve,egy cseppet sem vagyok fáradt vagy álmos s kb 10 perc után elalszom a meditáció közben.Veletek hogy van ez?
2014. jún. 26. 11:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez mindig ilyen. De a passzív meditáció a legnehezebb. Aktív meditáció során lényegesen több sikerélményed lenne.

Ajánlott olyan tevékenység, amely lényegében motorizálható a tested számára, de mégis koncentrációt igényel.

Egyik ilyen az íjászat.

A buddhistáknál is közismert az íj és nyíl ösvénye, ami egy meditációs technika.

Bár annak tanulása is nehéz. Az első egy néhány évben csak felhúzva tartják az íjat órákig, de sosem lőnek. Nem is igazán a külső cél eltalálása a feladat, hanem a belső cél eltalálása.

Persze ezzel el is érkeztünk a legelső fontos kérdéshez. Mi a célod a meditációval?

2014. jún. 26. 13:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Lecsendesíteni az elmémet egybeolvadni az univerzummal. Aztán jönnek a fények játszadoznak előttem...Csak vagyok de aztán beálmosodom.Ezt nem akarnám de valószínűleg a relaxalát állapottól van.
2014. jún. 26. 13:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Attól is függ milyen módszerrel igyekszel meditálni. Ha leírod, megmondom hol rontod el.

Már mondjuk eleve a relaxáció egy tévút a meditáció felé.

Egyébként a meditáció nem áll messze az alvástól. Az alvás tudattalan meditáció, a meditáció tudatos alvás.

Egyébként a célod sem túl jó. Egyesülni az univerzummal nem cél. A cél általában egy kérdésben fogalmazódik meg. Aztán erre keresheted a választ. Igen komoly és nehéz helyzetekben érdemes ilyesmihez fordulni. Minden más esetben időpazarlás.

Egyesülni az univerzummal azért nem fog igazán menni, mert a mai világot se érted, miből gondolod, hogy a világegyetem dolgait érteni fogod?

A megvilágosodás megértést jelent, nem többet. De megérteni csak azt tudod, amiről fogalmad van és azt is, mint említettem céllal. E kettő nélkül értelmetlen időtöltés. Csodát ne várj tőle így...

2014. jún. 26. 14:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Igaza van az előttem válaszolónak. Bár én még annyit hozzátennék, hogy végül arra is rájövünk, hogy nem a cél a fontos, hanem a célhoz vezető út. :)
2014. jún. 26. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
ne álmosan csináld :))))
2014. jún. 26. 15:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Végezz légzőgyakorlatokat meditáció előtt, ezekre keress rá:

-váltott orr légzés

-Tűzlégzés (ezzel óvatosan)

Így szinte kizárt, hogy elalszol.

A relaxáció nem tévút a meditáció felé.

El kell teljesen lustulni. Felejts el minden kötelességet, szabályt és önkritikát és csak lazulj. Kerülj annyira passzív állapotba, hogy még gondolkodni is lusta legyél. Az elme/lélek ún. Shakti oldalált (ezzel meditálsz) csak passzivitással lehet elérni, mivel a passzivitás az alapvető tulajdonsága.

2014. júl. 9. 21:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Az imént is bealudtam közben
2014. júl. 10. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!