Szerintetek a halál után van valami?
Miután azok szerint is, akik hisznek a halál utáni létben az olyan állapot, ami távol esik a anyagi létformától így mérhetősége kétséges, így nem lehet biztosra kijelenteni, hogy van, de azt se hogy nincs!
A megrögzött eszetlen vallásosnál már csak az eszetlen megrögzött ateista a rosszabb, mert ő úgy vallásos, hogy (ateizmusba vetett hite), észre se veszi. A Normális gondolkodó ateista nem azt mondja, hogy nem létezhet csak azt hogy semmi bizonyíték rá, ezért nem fogadja el.
A témáról amúgy figyelmemre méltó Dr. Alexander Eben esete, aki ateista tudós, ráadásul idegsebészként átélt kómában egy túlvilági utazást és tudós szemével elemezte azt. Én alapvetően kételkedve fogadok ilyen történeteket, de az ipse múltja és háttere miatt ez nagyon figyelemre méltó eset. Nos én meg ehhez tartom magam.
Itt van egy cikk vele:
"..."Nem én vagyok az első ember, aki megtapasztalta, hogy a testen kívül is létezik tudatosság. De úgy tudom, senki nem utazott még e dimenziókba oly módon, hogy egyrészt az agykérge igazoltan teljesen leállt, másrészt az utazás teljes ideje alatt a teste folyamatos orvosi megfigyelés alatt állt." Az előbbi ténynek azért van jelentősége, mert a legtöbb magyarázat szerint a halálközeli élményeket az agy csökkent oxigénellátottsága idézi elő. Alexander azonban azt állítja, hogy esetében dokumentálhatóan nem az alulműködő agy furcsa kisüléseinek eredménye volt az élmény, az ő agykérge a CT-felvételek és a neurológiai vizsgálatok során egyáltalán nem jelzett aktivitást. "Az orvostudománynak az agyról és az elméről vallott mai felfogása szerint abban az állapotban, amelyben én voltam, még halvány, beszűkült tudatosságot sem tapasztalhattam volna, nem beszélve arról a rendkívül kalandos, és teljesen koherens utazásról, amelyen átmentem" ..."
Én azért is tartom figyelemre méltónak ezt az esetet, mert se szakmailag nem volt érdekelt a doki, se anyagilag nem rászorulva erre, hogy ilyen könyvet írjon.
Úgy látom nem tudsz eleget a kommunizmusról. Eredetileg vallásos emberek voltak kommunisták a 19. században. A törekvésük őszinte volt, úgy ahogy ma pl sokan ellene vannak a kizsákmányoló kapitalista rendszernek. Ezért szerették volna ha pl mindenki egyenlő javakhoz jutna, ráadásul mélyen vallásos emberek kezdték. De ahogy ez lenni szokott: a hatalmat akarni akaró erők, szervezetek, stb kihasználták ezt. "Ha nem tudod legyőzni állj az élére" ugyebár. Az egész kommunizmust egy ateista diktatúrává tudták változtatni. Az eredeti verzió kifordított karikatúrája lett.
Olvass bele pl "A mennyország létezik - Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról (Dr. Eben Alexander)" könyvébe.
A lélek nem egy misztikum, nem valami titokzatos dolog. Aki ezt még napjainkban sem ismeri fel az kezelésre szorul és nem ismeri fel az emberi történelem tanításait sem.
Ez csak elvakítottság miatt lehet. Ha valaki hagyja magát elvakítani a legócskább kommersz felületes történelem meg televízió vagy egyéb média által.
Miért kellene kigyógyulni bárkinek is a lélek hitéből ? ??
Tudomány mai állása szerint nem tudhatjuk ,hogy mi van a halál után ! Én azért reménykedem benne ,hogy van valami ... :-)
"Sőt a vallás halál nélkül nem is létezne"
:D
Nos, ez igaz. Csodálkozom, hogy egy "hithű kommunista" is tud igaz állítást tenni. Eddig még nem tapsztaltam ilyet:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!