Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Akik átéltek alvásparalízist...

Akik átéltek alvásparalízist azoktól kérdeznék?

Figyelt kérdés

Leírnátok, hogy PONTOSAN mi történt?

Közben láttatok-e alakokat, esetleg fényeket vagy bármit??

Vagy csak sima bénulás volt-e.

Azért kellene a pontosság, mert statisztikába kellene!

Köszi!

2014. máj. 15. 16:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!Nekem már volt szerintem pár hónapja,de akkor nem volt ennyire ijesztő,mint ma/tegnap.

Szóval elég későn feküdtem le aludni,talán 00:15 lehetett,nem voltam álmos,mert délután aludtam,ezért forgolódtam,gondolkoztam,itt már csak arra emlékszek,hogy zúgott a fejem,gondolkodtam tovább,és minden gondolat egyre jobban "fájt" az elmémnek. Nem tudtam mozogni,se beszélni,pedig megakartam fordulni,mert úgy éreztem valaki figyel...vettem egy nagy levegőt valamilyen oknál fogva,és már megtudtam mozdulni,utána még sokáig nem tudtam elaludni,annyira féltem. A szemem szerintem nyitva volt. Egész nap azon goldolkodtam,hogy miért lehetett,és szerintem az miatt volt,hogy mostanában szinte minden este a Walking Dead-del álmodok,olyanokat,hogy menekülök a kóborlók elől,plusz abban a tudatbam voltam,hogy ma alig tudok majd felkelni,ez utóbbi be is teljesedett.

16/L

2014. nov. 26. 14:11
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem az általános ilyenkor, hogy amint felébredek rögtön a tudatomnál vagyok és elkezdem mondogatni magamnak hogy ne pánikoljak. De rettenetes érzés. Utána persze felébredek rendesen, de tudom hogy az előbb is ébren voltam csak a testem aludt.

Az első ilyen az volt, hogy felébredtem, éreztem hogy fent vagyok, de a szemem csukva volt és semmimet sem tudtam mozgatni. és olyan pánik tört rám, hogy elkezdtem kiabálni, persze a fejemben hallottam magam még gondoltam is hogy nem érdekel ha felkeltek mindenkit de nem tudok felébredni és ez iszonyú. de igazából nem kiabáltam. Aztán elkezdtem hallucinálni. ezt nem írom le részletesen de szörnyű volt.

Aztán amire még emlékszem, hogy felébredtem, de persze mindenem le volt bénulva. de tisztán hallottam az eső kopogását és apukám horkolását a másik szobából. éreztem hogy az oldalamon fekszek . de ennyi. azt a tehetetlen érzést hogy az alvó testedben ébren vagy és várod hogy végre felkelj, nagyon rossz. közben nyugtattam magam mert éreztem hogy pánikolok. és aztán hirtelen kinyitottam a szemem és fent voltam. de percekig feküdtem így.

Persze nem a világ vége és nem tart sokáig, de az érzés addig a pár percig, másodpercig, szerintem hasonló a halálfélelemhez.

2015. febr. 7. 23:38
 13/13 anonim válasza:
Először 12 éves koromban volt. Újat nem tudok mondani, csak amit már a többiek is írtak: bénultság érzése, tehetetlenség, próbálsz szólni, kiabálni, de csak maximum nagyon nehezen tudsz nyöszörögni valamit. Én általában hangokat hallok magam körül ilyenkor, a családtagjaim hangját, hogy járkálnak körülöttem, vagy odajönnek, ilyesmi. Egyszer, mikor már kb 18 voltam, hagytam, hogy vigyen az ár a paralízis közben. Zuhanni kezdtem. Zuhantam, zuhantam, és csak zuhantam, de mikor már ijesztővé vált az is, inkább felébresztettem magam. Ha rákoncentrálok egy izomra a karomba pl., hogy meg tudjam mozdítani, akkor felébredek, ez viszont nehéz. Most 22 vagyok, és legutoljára talán fél éve volt. Nem hiányzik, de már nem is pánikolok. Volt időszak, hogy heti háromszor-négyszer is átéltem. Volt, hogy havonta jelentkezett, vagy félévben egyszer.
2016. febr. 7. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!