Szerintetek a Voynich-kéziratnak van megfejtése vagy csak az egész egy átverés céljábol lett megírva?
Szerintem pedig valódi.
Sok doku filmet láttam már ezzel kapcsolatban, abban mindenki egyet értett azzal, hogy igen körülményes lett volna elkészíteni ezt a könyvet. Akkoriban sokat értek az anyagok, amikből készült, a festék stb. minden. Sok pénz kellett volna hozzá az előállításához, pedig a nevek, akikhez kötik az elkészítést egyik sem volt túl gazdag ember.
A korábban is belinkelt cikk, pont hogy azt mutatja, hogy van értelme az írásnak, mert már több képet, szimbólumot és növényt megfejtettek belőle.
AZt írja: "sikerült 14 karaktert dekódolnia a szövegből és ezek segítségével több szót is el tudott olvasni a kéziratból".
A Nóbel díjas tudosók, meg csak sírnak, hogy nem tudják megfejteni. Ilyenkor a legegyszerűbb kapásból elkönyvelni hoaxnak. Na persze..
Ilyen alapon könyveljék el hoaxnak a Húsvét-szigeteki rongo-rongó írást meg még egy csomó más civilizáció írását, mert hogy nem tudták rendesen megfejteni. Mert ezen elv alapján nyilván azok is hamisak ;))
George Adamski
Sztem valós. Attól függetlenül a tartalma lehet fantázia.
Elvileg anagrammásan írták (azaz össze van keverve a szavak betűjei)
Vannak még megfejtetlen írások, asszem Krétáról van egy agyagkorong, amit a mai napig nem fejtettek meg még.
Utolsó, szerintem te a Phaisztoszi korongra gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!