Rajtam kívül ki lát még aurát puszta szemmel?
# 1:
Korai Jézus ábrázolásokat láttál már? Vagy inkább ókori isten ábrázolásokat? Ott is az aurát próbálták meg jelezni a fej körül... később ebből lett a glória.
Kérdező... Nem érdemes itt kérdezni mert csak "szkeptikusok", trollok és retardáltak járnak ide szórakozni. Nem is értem, hogy ezt a kategóriát miért nem rakták még át a vicc kategóriába.
"Korai Jézus ábrázolásokat láttál már? Vagy inkább ókori isten ábrázolásokat? Ott is az aurát próbálták meg jelezni a fej körül..."
Mert tényleg, a vallás, az annyira egy bizonyító dolog, hogy bármikor kétvállra fekteti a tudományt... Ez semmit nem bizonyít. Gondolom hallottál arról az ostoba "érvről" a természetfeletti lények mellett, hogy több kultúra is egymástól függetlenül megalkotta a sellők, tündérek, sárkányok, vámpírok, stb. képét, leírását. Csakhogy erre van sokkal ésszerűbb magyarázat, minthogy ezek léteznek: az embereknek kellettek ilyen képek, amikbe valamilyen tartalmat beleöntenek. Hogy egy gyenge, spontán kreált példával éljek:
Tűzokádó sárkányok = erőteljesség, karizmatikusság, jó szónoki képességek
Tündérek = a teljes jóság, segítőkészség, gyermeki kedvesség és közvetlenség
Ha jól emlékszem, Jung archeatípusai hasonlók ezekhez.
Azt viszont én sem értem, hogy pl. ZKF kérdéseivel miért nem került még bele a humor kategóriába...
# 22:
De azért lásd be, hogy nem életszerű az, hogy két egymástól totál független és elszeparált kultúra hasonló jelképrendszerrel próbál meg bizonyos emberi tulajdonságokat leírni, nem? Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy léteznek/léteztek sárkányok, csak akkor is fura...
"De azért lásd be, hogy nem életszerű az, hogy két egymástól totál független és elszeparált kultúra hasonló jelképrendszerrel próbál meg bizonyos emberi tulajdonságokat leírni, nem?"
Nem. A két különélő kultúra nem sokkal azelőtt még egy kultúra volt(legalábbis földtörténeti szempontból nézve). Emellett pedig egymástól függetlenül a tudósok is jöttek már rá pl. matematikai képletekre, és ez mégsem számít különösnek. Az emberek pszichéjét minimálisan befolyásolja a környezet. Főleg, hogy mint írtam, lehet, hogy egy hosszúéletű kultúrából jött a kettő. Mindenesetre életszerű.
"Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy léteznek/léteztek sárkányok, csak akkor is fura..."
Furának ugyanannyira fura, mint az, hogy az asztaltáncoltatók igazából aguk mozgatják az asztalt. A fura itt az, hogy ez gyakran öntudatlanul történik, mindenféle motoros funkciók miatt. Érdekesnek csak azért érdekes, mert új információ.
Itt legalább normális válaszolók vannak többrészt!!
Bár én is látok aurát,(nem puszta szemmel), nem a fej felett van. Ott valami más van, valami csakracucc, amihez nem értek úgy, ahogy az aurákhoz, de azis valami ilyesmi. szerintem nem fejez ki sok mindent. Vagy csak szimplán túl jó a képzelőerőd, és beképzeled... fogadd el, én is simán be tudok képzelni ilyeneket, sőt, kiskoromban azt hittem szuperképességeim vannak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!