Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan lehet tudatosan álmodni?

Lenore Pein AsamiYuu kérdése:

Hogyan lehet tudatosan álmodni?

Figyelt kérdés
Már régóta érdekel ez a téma, és szeretnék többet megtudni. :D

2014. ápr. 8. 16:39
 1/8 tubifex ***** válasza:
100%

[link] ajánlom ezt az oldalt! ha az angol nem gond, akkor google-> lucid dream

gyakorolni kell rengeteget. sok technika van, kinek mi válik be. az az első dolog, hogy olyan kérdéseket kell napközben párszor feltenni magadnak, amikről el tudod dönteni, hogy épp álmodsz e, vagy ez a valóság.minden nap, lehetőleg pár óránként. ez azért kell,mert ha tényleg gyakran megcsinálod,akkor az agyad már álmodban is ezekre a dolgokra fog figyelni. pl. nézd meg a tenyeredet, és ha nagyon részletesen látod minden kis redőjét,stb. akkor vszínűleg nem álmodsz. ezzel az a "veszélyes" hogy egy idő után az agyad átver és álmodban is hiper realisztikusan fogod látni.

vagy bármi egyéb dolgot, pl. fizikai törvényszerűségeket is figyelhetsz. ez tőled függ.

az első tudatos álom nagy valószínűséggel nem lesz hosszú. nekem az első nagyon rövid volt, mivel nekem az volt a teszt kérdésem, h tudok e repülni, álmomban elkezdtem felemelkedni. erre persze megijedtem és egyből felébredtem. sokat kell gyakorolni. nekem ami még bevált az, hogy youtube-on keresek lucid dream videókat és elalvásnál azt hallgatom. ezen időzítve van, hogy mondjuk 5 óra után stimulálja az agyat, így könnyebb a tudatos álmodás. de erről lehetne órákig beszélni. nem azt írom,hogy ez garantált és mindenkinek beválik, csak azt mondom, hogy nekem ezzel a módszerrel-nem mindig,de 10-ből 7-szer-sikerül.

sok sikert!! :)

2014. ápr. 8. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Van egy jó könyv a tudadtos álmodásról, itt is van:

[link]

ha gondolod majd küldök linket is hozzá!

2014. ápr. 8. 18:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
nem teljesen világos számomra, hogy mi ez a nagy tudatos álom mánia mostanában a gyk-n. miért kell azt forszírozni?
2014. ápr. 8. 18:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nézd hármas.. ha valaki ki akarja próbálni, hát tessék.. amúgy ez jó a rémálmok ellen, és Paul Tholey leírja hogy még mikre jó a tudatos álom. Nagon jó könyv, de én lusta vagyok elkezdeni a dolgot :D

Viszont az ilyen paralízist azt kerüljétek el ha lehet.. sok helyen ez a "Lucid dreaming" megy.. de nem hiszem hogy kettő ugyanaz lenne, de nem vagyok szakértő. Én mindenestre a doki könyvét tartom elsődleges infó forrásnak... sokkal jobb,mint valami netes hülyegyerek által leírkált dolog..

2014. ápr. 8. 19:08
 5/8 anonim ***** válasza:
azért kérdem, mert amit én tudatos álom alatt értek, az az, hogy tisztában vagy önmagaddal, miközben alszol. Tehát egy mélyebb tudatállapotban vagy napp és éjjel is, ami teljesen tudatában van az álomnak is. ha erről van szó tudatos álom esetén, akkor azért nem értem a törekvést, mert ezt talán nem agykontrollal "kellene elérni". valójában nem is a tudatos álomra kell törekedni. Az csak egy "melléktermék". Mondjuk ez a jógában van jelen (nem a pózokra gondolok, a jóga az életmód, a nap 24h-ban).
2014. ápr. 8. 20:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
igazából engem sokáig nem érdekelt a téma de párszor rájöttem, hogy álmodok. A kedvencem (az óta érdekel a téma)az volt, hogy ültem egy kávézóban és odajött a kedvenc sztárom aki jó pár éve halott. Csodálkoztam is, hogy itt van de itt még nem jöttem rá, hogy álmodok. Aztán azt mondtam, hogy: nem hiszem el, hogy itt vagy! Biztos csak álmodom. Na és az utolsó mondat elgondolkoztatott, és rájöttem, hogy álmodok. Csipkedtem magam, a fejemhez vágtam egy bögrét (ezt inkább nem részletezem :D) de nem ébredtem föl, és ezt még ezt még a hírességnek is elpanaszoltam xd Úgyhogy végül kihasználtam az álmomat,és dolgokat kezdtem el megcsinálni a bakancslistámról :D soha nem felejtem ezt az álmot :D
2014. ápr. 8. 21:14
 7/8 anonim ***** válasza:
előző vagyok. megjegyzem éreztem amikor fejbe vágtam magam xd
2014. ápr. 8. 21:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.:)
2014. ápr. 12. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!