Hogyan lehet tudatosan álmodni?
[link] ajánlom ezt az oldalt! ha az angol nem gond, akkor google-> lucid dream
gyakorolni kell rengeteget. sok technika van, kinek mi válik be. az az első dolog, hogy olyan kérdéseket kell napközben párszor feltenni magadnak, amikről el tudod dönteni, hogy épp álmodsz e, vagy ez a valóság.minden nap, lehetőleg pár óránként. ez azért kell,mert ha tényleg gyakran megcsinálod,akkor az agyad már álmodban is ezekre a dolgokra fog figyelni. pl. nézd meg a tenyeredet, és ha nagyon részletesen látod minden kis redőjét,stb. akkor vszínűleg nem álmodsz. ezzel az a "veszélyes" hogy egy idő után az agyad átver és álmodban is hiper realisztikusan fogod látni.
vagy bármi egyéb dolgot, pl. fizikai törvényszerűségeket is figyelhetsz. ez tőled függ.
az első tudatos álom nagy valószínűséggel nem lesz hosszú. nekem az első nagyon rövid volt, mivel nekem az volt a teszt kérdésem, h tudok e repülni, álmomban elkezdtem felemelkedni. erre persze megijedtem és egyből felébredtem. sokat kell gyakorolni. nekem ami még bevált az, hogy youtube-on keresek lucid dream videókat és elalvásnál azt hallgatom. ezen időzítve van, hogy mondjuk 5 óra után stimulálja az agyat, így könnyebb a tudatos álmodás. de erről lehetne órákig beszélni. nem azt írom,hogy ez garantált és mindenkinek beválik, csak azt mondom, hogy nekem ezzel a módszerrel-nem mindig,de 10-ből 7-szer-sikerül.
sok sikert!! :)
Nézd hármas.. ha valaki ki akarja próbálni, hát tessék.. amúgy ez jó a rémálmok ellen, és Paul Tholey leírja hogy még mikre jó a tudatos álom. Nagon jó könyv, de én lusta vagyok elkezdeni a dolgot :D
Viszont az ilyen paralízist azt kerüljétek el ha lehet.. sok helyen ez a "Lucid dreaming" megy.. de nem hiszem hogy kettő ugyanaz lenne, de nem vagyok szakértő. Én mindenestre a doki könyvét tartom elsődleges infó forrásnak... sokkal jobb,mint valami netes hülyegyerek által leírkált dolog..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!