Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek ilyesztő, hogy a...

Szerintetek ilyesztő, hogy a médián stb keresztül manipulálják az emberek gondolatait?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 3. 16:45
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Elvégre, ahhoz, hogy pl. megvegyél valamit, amire amúgy nincs szükséged, azt a reklámok útján érik el egyértelműen gondolataid manipulálása által."

Ez igaz. Viszont erre egyszerű a megoldás: A tudatos vásárlás. Nem egy ördöngösség.

"Ne mond nekem, hogy a média független a gazdasági és politikai erőktől, ennyire nem lehetsz naív. "

Nem mondom. Viszont ez főként a megfélemlítés, a barátok "trónra" juttatása miatt van.

Viszont ami engem idegesít, hogy sokak szerint a tévénézők agymosott zombik, akik mindent benyelnek. Ez persze nem igaz. Sok olyan ember van, akit nehezen lehet manipulálni ilyen módon, és szintén sok, akit egyáltalán nem lehet. Meg ott vannak azok, akik nem néznek tévét, akik csak a megfelelő dolgokat nézik, stb. Egészen kicsi rész marad csak, aki ki lehet téve manipulációnak. Félreértés ne essék, én nem nézek tévét, mert fölösleges dolognak találom. Ha kell egy hír, azt megnézem az interneten, objektív forrásból(főleg a politikával kapcsolatosan). Időigényes, de jobb, mintha egész nap a televízión lógnék. De ha felhoztad a politikát: a politika olyan, mint a vallás. Érzelmeken alapul, szubjektív, és tele van hazugságokkal és ferdítésekkel, viszont szerves része az emberek világnézetének. Egy tévén keresztüli manipulációval sem a politikai ,sem a vallásos meggyőződést nem lehet megváltoztatni, kivéve, ha az alany nem bízik meg teljesen a választott pártjában. De akkor meg előbb-utóbb úgy is megváltozik, és a mai világban lehetetlen, hogy objektíven döntsön. De egyébként tényleg, minden egyes politikai plakáton megy a folyamatos manipuláció, alkalmazott pszichológia. Emiatt is utálom az egész politikát(és nem is megyek el holnap szavazni).

névte2en

2014. ápr. 5. 14:14
 22/26 anonim ***** válasza:

Az egész média manipuláció. A hírek szelekciója, "értékmérése" (fontossági mutatója). Az értékek közvetítése, felnagyítása. Tények elhallgatása. Viselkedésminták közvetítése, sulykolása.

Sajnos ma is a sorok között kell olvasni, minél több forrásból tájékozódni, a viselkedésmintákat megkérdőjelezni, és inkább a saját tapasztalataidra támaszkodni. Az elhallgatás ellen nem tudsz mit tenni.

2014. ápr. 5. 14:46
 23/26 nemelfogult ***** válasza:

"Emiatt is utálom az egész politikát(és nem is megyek el holnap szavazni).

névte2en"

Akkor már ketten biztosan így vagyunk ezzel.

2014. ápr. 5. 15:56
 24/26 anonim ***** válasza:
43%

" abban viszont kételkedem, hogy az egy 100%-osan megkomponált, szervezett és menetrendszerű pontossággal zajló valami. Próbálkozások vannak, az biztos."

Pedig ez 100%-osan megtervezett felűlről és egyhelyről jövő folyamat, ugyanis nem egyetlen cég rejti el ezeket az üzeneteket, hanem minden amerikából jövő ELIT kezében levő cég, ami gyakorlatilag az összes Hollywoodi és az USA filmek 90%-a ! Mindenhol ugyanolyan típusú üzenetek vannak.

Derren Brown videban nem hipnotizálás van. Egy szóval sem említettem ezt, te nagyon ostoba vagy n2, hiszen a video pusztán azt az egyszerű pszichológiai trükköt magyarázza el, hogyan lehet tudatalatt üzenni. Az agy rengeteg információt dolgoz fel, ha azt látja SEX, akkor az az impulzus fogja érni és azt fogja csinálni, mégha tudatosan nem is látja az üzenetet. Ez egyszerű pszichológia, amit speciális tárgyként tanultam magam is és jelesre vizsgáztam, de ettől még ez mindenki számára világos !

"Ezt csak a nagyon perverzek láthatják. De mondom, egy fiatal észre sem veszi. "

Amint leírtam, de te annyira ostoba vagy, hogy fel sem fogod ! Nem kell szándékosan észrevenni. A lényeg, hogy az agya akkor is kiolvassa a mintákból és azok az agyterületek aktivitása fog növekedni. Azaz végignézel egy Disney mesefilmet és az agyad 2 percenként azt olvassa, hogy sexeljen és utalásokat is kap :-S

Sehol sem láttam SFX logót, az SEX, ha tzdnál olvasni. Semmi értelme nem lenne cég nevét belecsempészni a tudatalatti üzenetekbe, hiszen azt egyértelműen lehet reklámozni, semmilyen üzenetet nem hordoz, de az hogy SEX azt már nem lehet egyértelműen mondani hogy ezt tedd. Nézd meg ezeket a képeket a moziból [link] SEX

Már jóval az SFX előtt megvolt a SEX mint tudataltti üzenet : [link] régi képregényekben, mi van a földön kirajzolódva botokból SEX. A füstből mi formálódik SEX. Mi van a táblákra írva egymás mellé SEX. A tejtúrmix és az űrhajó oldala is egyetlen szót formáz SEX !

Ez a pénz is jóval régebbi, mint az sfx cég : [link] - [link] SEX az üzenet itt is.

*

Nem tudom milyen elmebetegnek jut eszébe gyermek rendezvényen ilyen pozícióba tenni Miky egeret, amin fényképezkednek a csöppségek és a képeket látják nap mint nap [link] Van a hableány mellett pisztoly is, méghozzá mélyen a tenger mélyén [link] A rajzfilmfiguráknak nemi szerve is van ? [link]

Régen az önkielégítésre utaló képek is jelen voltak [link]

2014. ápr. 5. 21:18
 25/26 Bujdosó Gergely válasza:

nem ijesztő

na, a stb az azért picit

bujdosogergely@citromail.hu

2014. ápr. 10. 08:14
 26/26 anonim ***** válasza:
Zoltán, már máshol válaszoltam. Tanulj meg olvasni. Köszönöm.
2014. ápr. 10. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!