Az "Erő" és a jedi lovagok képességei egy nap valóssággá válhatnak a kvantumfizika segítségével?
Volt a napokban egy kvantumfizikával kapcsolatos kérdés, ami elgondolkodtató volt . Ugye a kvantumelmélet szerint egy anyagi részecske valamiféleképpen hatással lehet egy akár több millió fényévvel arrébb lévő részecskére is, de ezeket a részecskéket a tudat is befolyásolhatja .
Az embert alkotó elemek száma olyan 180-ra tehető, minden elem különféle üzeneteket más szóval "információt" tartalmaz és ezeket az információkat befolyásolja a szellemünk és az elménk . Ebből az következik, hogyha teljesen meg tudnánk fejteni a kvantumok kölcsönhatásának a rejtélyét akkor gyakorlatilag képesek lennénk tárgyakat mozgatni, vagy elmetrükköt alkalmazni mint Obi-wan a rohamosztagosoknál .
A kvantumelmélet szerint ha rosszul érezzük magunkat az az anyagi részecskék kölcsönhatásaiból ered (ugye mint a "zavar az Erőben" ahogy Yoda mondaná), ha megtanulnánk ezt szabályozni nem létezne stressz, idegesség és olyan lelki békékre tudnánk szert tenni mint a jedi lovagok, és előre éreznénk a másik jelenlétét . Talán ez az a hatodik érzék amit még alig ismerünk és a kvantumoknak köszönhetően folyton átélünk . Tudnánk gyógyítani megvédeni magunkat a tűztől, sugárzástól stb . Vagy ha sith lovagok akarunk lenni akkor direkt zavart is kelthetünk a részecskék között, és villámokat lőhetünk ki mint az Uralkodó vagy betegségeket is okozhatunk .
Talán az emberi tudat egy idő után ki fog tágulni és amiket most csak a filmekben látunk természetfeletti dolgokat, egy nap mi is képesek leszünk rá ? Ha innen nézzük a dolgokat talán már nem is kell hozzá sok idő, hogy a Star Wars világa valósággá váljon ...
"amúgy meg neked kéne minket meggyőzni"
Egyáltalán nem, én csak feltettem egy kérdést és egy érdekes felvetést, amire a kulturált és nem inkompetens válaszokat vártam :-) Kedves Svjek ! Ha neked sokrétű és ragyogó elméd van és rendelkezel fizikusi diplomával, akkor légyszíves oszd meg velünk a kvantumfizika összes rejtélyét, ha ezeknek a tulajdonságoknak vagy tárgyaknak egyikével sem bírsz, akkor ne szidd a másikat mert felállított egy elméletet, holott te se tudhatod igaz-e vagy sem :-)
18# Ez a kísérlet nagyon érdekes, lehet én is kipróbálom egyszer . Amikor kicsi voltam sokszor próbáltam én is gondolati úton tárgyakat felemelni, de még a legkisebbek sem jöttek össze, bár sokan mondják, hogy csak gyakorlás kérdése ;-)
24# Ne legyél ilyen lenéző, lehet hogy Zoltán egyszer tényleg fizikusi Nobel díjat fog kapni, sose lehet tudni . Nem is értem miért kell a másikról lekezelően beszélni, főleg ha nem is ismered az eddigi munkásságát ...
Drága #29-30
Miért, ha olvasnál vagy hallanál ilyen komoly labor kísérletekről, akkor elhinnéd? Nem tartom valószínűnek.
Kedves Kérdező!
Ne akarj felemelni semmit, mert nem fog sikerülni. Eleinte biztos, hogy nem. Mindenképp olyasmivel kezdj először, ami csak apró sikerélményt ad, két okból: egyrészt könnyebben elérhető eredmény, másrészt az agyadnak fel kell tudni dolgoznia az új tapasztalatot, ami kisebb lépésekben jóval egyszerűbb. Erre kiválóan alkalmas ez az öt perc alatt elkészíthető kis forgóeszköz.
"Mindenképp olyasmivel kezdj először, ami csak apró sikerélményt ad"
Eddig még egy tollpihét vagy egy hajszálat sem sikerült gondolati úton felemelni, nem tudom ennél mi lehetne még kevesebb tömegű :-)
32-es, a kérdés nem az, hogy elhinném-e vagy sem(egyébként ha nem csak annyiból állna a cikk, amit írnak róla, hogy sikerült, akkor természetesen elhinném), hanem hogy van-e ilyen kísérlet vagy sem. És van? Persze, hogy nincs. De kérd meg ZoltánKvantumfizikust, állítása szerint a KFKI-n dolgozik. Ha ez igaz, akkor biztos el tudja intézni a kísérletet.
Annácska: Munkásságát? Ha tényleg akkora nagy fizkus, akkor miért nem képes magáról egy linket adni? Ha akkora nagy személyiség, akkor semmit sem ártana neki.
"lehet hogy Zoltán egyszer tényleg fizikusi Nobel díjat fog kapni"
Komolyan? Miért? Annak megállapításáért, hogy igazából a tudomány régi állása miatt semmi sem igaz belőle? Azért ennyi komolytalanság már nem megengedett ezen a honlapon...
névte2en
" Egyáltalán nem, én csak feltettem egy kérdést és egy érdekes felvetést, amire a
kulturált és nem inkompetens válaszokat
vártam :-)" De, ha felteszel egy kérdést alá kell támasztani valamivel igaz? nekem ez csupánt egy alaptalan Sci Fi eddig semmivel sem magyaráztad csak beszélsz a nagy semmiben ZoltánKvantumfizikus sem adott semmilyen magyarázatot osztja a hülyeséget észre vetted, hogy mindegyik kérdésében szerepel az ezoterikus megfogalmazás? ez nem véletlen nem tudja mivel oltogatni a kérdését csak a körbe magyarázás jellemzi "Kedves Svjek ! Ha neked
sokrétű és ragyogó elméd van és
rendelkezel fizikusi diplomával, akkor
légyszíves oszd meg velünk a
kvantumfizika összes rejtélyét, ha
ezeknek a tulajdonságoknak vagy
tárgyaknak egyikével sem bírsz, akkor ne
szidd a másikat mert felállított egy
elméletet, holott te se tudhatod igaz-e
vagy sem :-)" Nem vagyok Kvantumfizikust sem fizikus. De alapvetően tudom, hogy a PSI-kérék nem telekinézis és az agyunk nem folyásolya be az kvantum részecskéket, mivel azt nem tudjuk kiterjeszteni a nagy semmibe az univerzum nem egy világháló, amire rá csatlakozol jó is lenne hiába álomvilágba ringassuk magunkat a valóság teljesen más. Nem szidtam senkit nem kell ilyen érzékenynek lenni.
Mert csak.Erre tőlem ez a válasz telik, mert nem vagyok fizikus.
Viszont tudom, hogy ez így van, mert olyan emberek állítják, akik valóban értenek hozzá.
Szubatomi méretek felett a klasszikus fizikai törvények uralkodnak, ez van, így működnek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!