Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Melyik a nagyobb teremtőerő?...

Melyik a nagyobb teremtőerő? A félelem vagy a vágy?

Figyelt kérdés
2014. márc. 5. 13:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
és boldogan elsétálsz a nő meg a vágy mellett... mosolyogva. épp ma tettem meg ezt, és ne tudd meg, milyen békességességesen jó tapasztalat volt. nem a vágyam ugráltat, kell ennél több :) ?
2014. márc. 5. 21:54
 12/22 anonim ***** válasza:

A helyzet az, hogy a vágy és a félelem is már teremtett dolog...az ember teremti meg azokat az Istenről, önmagáról és világról alkotott tévedése révén.

üdv

29/F

LastOne.Left

2014. márc. 6. 12:30
 13/22 anonim ***** válasza:

Utolsó! belőled a próféta szól!

A félelem minden fejlődés alapja! A félelem rettegés nélkűl nincs evolúció. Már az aminosavak sem kezdtek volna szerveződni, ha jól érezték volna magukat környezetükben!

A félelem, és rettegés viszont a biblia szerint is a gonosz, az ördög éltető eleme, tápláléka. Ebből az következik, hogy egyetlen teremtő az az ördög!

2014. márc. 7. 08:13
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amúgy általánosságban értem a két fogalmat, nem szexuális vágyra gondoltam. De az is vágy szóval nem kell hanyagolni :)
2014. márc. 8. 13:17
 15/22 anonim ***** válasza:

A kettő ugyan az.

A vágy is félelem.

Vágysz egy iphonera. Valójában attól félsz, hogy ha nem lesz iphonod akkor te kevesebb leszel másoknál, az életed nem lesz teljes anélkül, stb. Benne van, FÉL-ELEM.

Félelemnél azt "érezzük", hogy nem vagyunk teljesek, kell valami, amivel "beteljesedhetünk".

2014. márc. 8. 15:49
 16/22 anonim ***** válasza:
A Bibliában 360x,vagy 365x van írva: "NE FÉLJ"
2014. márc. 8. 17:44
 17/22 anonim ***** válasza:

A biblia azt mondja: Ne lopj, mert isten látja!

Arra nevel, hogy félj istentől!Mert ha nem, pokolra kerülsz!

Tehát a biblia is csak a félelemre nevel! A félelem és rettegés az ördög éltető eleme.

Nem tudom melyik a nagyobb bűn? Az életben az ördögöt éltetni, vagy vágyainknak eleget téve élni?

2014. márc. 8. 22:05
 18/22 anonim ***** válasza:

Jól benne vagy a szofisztikában

Azt azonban minden keresztény életre törekvő tudja: Istentől félni az egy dolog és helyén való. ezregy félnvaló van még azon túl is,ami földi. erre vonatkozik amit írtam.

A TÖRVÉNY SUMMÁJA

Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szivedből teljes lelkedből és teljes elmédből.

Ez az első és nagy parancsolat.

A második pedig hasonlatos ehez: szeresd felebarátodat,mint magadat.

E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták

Egy szó nincs itt félelemről,de szeretetről igen.

(Máté 22:37-40.)

2014. márc. 9. 10:15
 19/22 anonim ***** válasza:
A zárójelbeni,egy sorral feljebb van.
2014. márc. 9. 10:17
 20/22 anonim ***** válasza:

"Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szivedből teljes lelkedből és teljes elmédből." Mert ha nem.... és erre megszámolhatatlan példákkal illusztrál az írás többi fejezeteiben.

A bibliával az a baj, hogy úgy beszél, parancsolóan mint a hatalomgyakorlás legfelsőbb ura.

Azt még csak nem is feltételezi, hogy lehetnek alapból becsületes lelkek!

2014. márc. 10. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!