Neked mi a recepted az élethez? Hogy tudsz aggodalom nélkül élni?
Teljesen elvesztem.. Mintha keresnék valamit, talán egy receptet.. Az élethez... A boldogsághoz..
Felismertem, hogy valami nincs rendben. Már egy jó ideje bújom az el ismertebbnél elismertebb önfejlesztő filmeket, könyveket. Melyek nem idegenek, 4-5 éve már hogy először kezembe került egy ilyen könyv.
Gyönyörű megfogalmazások, jobbnal jobb sztorik, példák melyek segítenek tudatosítani a mondanivalóját.
És mégsem megy..
Semminek nem latom az értelmét, nem vagyok boldog, nem tudom élvezni az életet. A félelmek győznek felettem.
Jár valaki hasonló cipőben?
Minden a helyen működik csak nekem nincs kellő akaratom a változáshoz? Elvárom hogy erős legyek? A semmiből? Mert azzal töltöm az időt hogy folyton tanács utan kutatok közben csak talpra kellene állni?
Meg szeretnem elni a jelen pillanatát es örülni az életnek, küzdeni a tanulmányaimert.. Amikhez jelenleg semmi erőm. Bizonyítja a folyamatos megfazas, nátha, influenza- valami nincs rendben..
Mit tegyek?
22 éves, szegedi, egyetemista lány
Köszönöm, hogy elolvastál!
Szia! elsőként fogad el magad másodszor pozitív hozzáállás is sokat segít és ne változ meg mások kedvéért ne játszd meg magad senki kedvéért legyél önmagad. Én mindig pozitívan állok hozzá mindenhez. sokak szerint csak megjátszom magam pedig egyáltalán nem ilyen vagyok legyél te is ilyen
Üdv, J Ügynök ;)
"Minden a helyen működik csak nekem nincs kellő akaratom a változáshoz? Elvárom hogy erős legyek? A semmiből? Mert azzal töltöm az időt hogy folyton tanács utan kutatok közben csak talpra kellene állni? " IGEN
A betegségek pedig valszeg a sok stressz miatt vannak ami téged ér.Fel a fejjel gondolkodj pozitívan és meg fogod találni a boldog élet kulcsát.
(egyébként miért van az,hogy néha írsz ékezetet néha nem?)
Mert nem tudok helyesen írni!:)
Telefon belejavít.
Köszönöm a válaszaitokat!
Próbálok pozitív lenni, csak hogy? Adott helyzetben kavarognak bennem a gondolatok: tanulá előtt: sikerül a vizsgám - és h nem? - muszáj - de nincs erőm - azt sem tudom h kezdjem el - valamit másképp kellene csinálnom - de hogy? És itt az energia szintem már egyenlő egy növénnyel
Az energiaszinted egyenlő egy növényével?
Ha elmész a rétre és piknikezel egyet, leteríted a pokrócod és letaposod a füvet, a fű / növény mindig regenerálódik. Az embernek is mindig "keljfeljancsinak" kell lennie, mindig fel kell állnia a padlóról. Írod, hogy önfejlesztő filmeket nézel, ilyen könyveket olvasol. Nekem is az okozta a legnagyobb feladatot, hogy az elméletet átültessem a gyakorlatba.
Én például egy A4-es lapra kiírtam ezt az idézetet a Bibliából:
"Légy bátor és erős, és kezdj hozzá, semmit ne félj és ne rettegj; mert az Úr Isten, az én Istenem veled lészen, téged el nem hagy, tőled el sem távozik"
Minden nap többször is elolvastam. Segített egy olyan üzleti csapat is, melynek említése reklámnak számítana, privátban megadhatom a nevüket. A lényeg az, hogy valamit másképpen kell CSINÁLNI, mint amit eddig tettél. Nekem ez a változás az volt, hogy elköltöztem a szülői házból és új életet kezdtem. Ehhez nem kis bátorság kellett, de megérte váltani. Nem ismerem a te élethelyzetedet, de remélem segítettem.
Üdv. Evele
Egy cipőben járok, utálok mindent és mindenkit, egyszerűen meguntam az egész életet. Sokszor már halott a lelkem, bár erre más is rá játszik.
22 éves fiú..
Hasonló helyzetben vagyok.
Azt próbáltad már, hogy egy nyugodt helyen leülsz, vagy lefekszel, és próbálod tudatosítani magadban azt, ami jelenleg veled van? Nem kell mindenáron ragaszkodni ahhoz, hogy mindig pozitív legyél. Persze jó, ha alapvetően így van, de néha /sokszor/ látni kell a valóságot. És ha abban a valóságban van valami kellemetlen, esetleg nagyon rossz, hát legyen. Nem kell még pluszba táplálni azt a kellemetlen dolgot. Elég ha tudod, hogy ott van veled. Ha ezt sikerül csak egyszerűen tudomásul venned, magától el fog múlni, mert a te célod ugyebár az, hogy ne ezek a rossz dolgok, félelmek irányítsanak.
Meg persze a sok kutatás után, hogy mit hogy kellene tenni, az következik, hogy teszel is valamit a fejlődés érdekében.
Az én esetemben egyébként úgy érzem az emberekkel való kapcsolat meg nem léte, és a rossz kapcsolatok, nem őszinte kapcsolatok okozzák a legtöbb kárt, de azok is azért, mert hagyom. /Mondjuk ez egy ilyen általános probléma, ami sok hasonlóan érző embernek van./
Szerettem volna többet segíteni, de úgy nehéz, hogy már egy ideje hanyagolom magamat, meg úgy általában mindent. Fel kéne már ébrednem nekem is újra.
Neked bátorságot kívánok, hogy a valósággal szembenézz, és képességet, kitartást, erőt, hogy meg tudj változni.
Szegedi egyetemista fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!