Úgy érzem hogy lélek nélkül születtem?
Szkeptikusokra és olyan személyek beszólásaira akik intelligensebbnek hiszik magukat mindenkinél,nem vagyok kíváncsi.Ha ilyen szándékkal kattintott a kérdésre,ajánlom a "vissza" gombot.
Lehetséges,hogy valaki lélek nélkül szülessen,vagy elveszítse azt?
Az érzelmek nem azonosak a lélekkel,szóval hiába vannak érzései az embernek(bár azok is enyhék)még lehet lélektelen?
Különböző kultúrák mondanak erről valamit?
Történtek dolgok a múltamban amiket nem szívesen hozok fel...
Egyébként pont annak érzem magam legtöbbször.Egy járkáló hús és csonthalmaznak.
Szerintem nem feltétlenül kell lélek az élethez.Én legalábbis pozitívan azt érzem hogy nincsen,de mégis itt vagyok.Ürességet és zsibbadtságot érzek mikor próbálok kapcsolatot teremteni a "belső énemmel"
Úgy érzem hogy csak felszín vagyok,hogy nincsenek mélységeim.Észrevétlen és taszító vagyok mások számára is,nem csak én látom bele a dolgokat.
De azért kedves hogy próbáltok nyugtatni:)
Kedves Kérdező!
Olyan választ, hogy Te lélek nélkül létezel, szerintem csak olyanok emberektől kapnál, vagy fogsz kapni esetleg, akik elve nem hisznek a lélek létezésében.
Én máshogy gondolom, és ugyanannyi esélyt látok arra, hogy Te, vagy bármely élő emberi lény fizikai test legyen lélek nélkül, mint arra, hogy egyszer meglássak valahol egy üresen parkoló autót, ami egyszer csak vezető nélkül, önmagától beindítja magát, sebességbe kapcsol, és útnak indul a városban. :-)
Ha nem titok, megkérdezhetem, hogy miért merült fel benned ez a kérdés, illetve ennek a lélek nélkül való létezésnek a lehetőség, azon kívül, amit a 3. hozzászólásban leírtál?
"Történtek dolgok a múltamban amiket nem szívesen hozok fel... " - Szerinted a lényednek melyik "része" az, ami ezeket nem szívesen osztaná itt meg másokkal: a tested vagy a lelked?
"Észrevétlen és taszító vagyok mások számára is, nem csak
én látom bele a dolgokat."
Az én meggyőződésem szerint ez semmi több, mint egy korlátozó hitrendszer, amit - ki tudja, miért, és mennyi idő alatt - elfogadtál, magadévá tettél, de ugyanennyi erővel akár szélnek is ereszthetnél, és tudatosan választhatnál helyette valami pozitívabb, támogatóbb, jobb érzéseket keltő meggyőződést is ezzel kapcsolatban. :-)
Megkérdezhetem, Te milyennek látod saját magadat?
IGAZI értelemben vett lelked mindenképp van. Ha viszont úgy érzed, hogy nem tudsz kiteljesedni, hogy nincs meg az életcélod, stb. akkor valószínűleg valami lelki problémád van. Még bővebben tudnád jellemezni ezt az érzést? Az ürességérzetet okozhatja a céltalanság, a depresszió, vagy sokféle személyiségzavar. Nem mondom, hogy őrült vagy, hanem hogy mentálhigénés problémáid vannak. A legjobb tanácsadó felkeresése lenne, vagy pedig ha céltalanságot érzel, akkor valamiféle pozitív életcél megtalálása lehet a probléma megoldása.
Ui: Ha a válaszomból nem jött át, szkeptikus vagyok. De nem ártó szándékú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!