Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Úgy érzem hogy lélek nélkül...

Úgy érzem hogy lélek nélkül születtem?

Figyelt kérdés

Szkeptikusokra és olyan személyek beszólásaira akik intelligensebbnek hiszik magukat mindenkinél,nem vagyok kíváncsi.Ha ilyen szándékkal kattintott a kérdésre,ajánlom a "vissza" gombot.

Lehetséges,hogy valaki lélek nélkül szülessen,vagy elveszítse azt?

Az érzelmek nem azonosak a lélekkel,szóval hiába vannak érzései az embernek(bár azok is enyhék)még lehet lélektelen?

Különböző kultúrák mondanak erről valamit?

2014. febr. 1. 13:06
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem lenne lelked nem is élnél. Az csak egy darab hús, csont stb. lenne, mint egy gép elem nélkül...
2014. febr. 1. 13:30
 2/10 RodRigó3 ***** válasza:
Egyetértek az előzővel. Ha nem lenne lelked, akkor csak test lennél, és ezt a "kérdést" sem tudtad volna feltenni. A lélek te vagy, nélküle a tested csak egy zombi, ami általában csak a létszükségleteit tudja elvégezni. A lelket csak nagyobb traumákkal (baleset, ideiglenes halál, fejsérülés) leshet elveszíteni, vagy más természetfeletti dolgokkal, de ehhez nem értek annyira. Szóval van lelked. :)
2014. febr. 1. 13:37
 3/10 A kérdező kommentje:

Történtek dolgok a múltamban amiket nem szívesen hozok fel...

Egyébként pont annak érzem magam legtöbbször.Egy járkáló hús és csonthalmaznak.

Szerintem nem feltétlenül kell lélek az élethez.Én legalábbis pozitívan azt érzem hogy nincsen,de mégis itt vagyok.Ürességet és zsibbadtságot érzek mikor próbálok kapcsolatot teremteni a "belső énemmel"

Úgy érzem hogy csak felszín vagyok,hogy nincsenek mélységeim.Észrevétlen és taszító vagyok mások számára is,nem csak én látom bele a dolgokat.

De azért kedves hogy próbáltok nyugtatni:)

2014. febr. 1. 13:45
 4/10 anonim válasza:
Talán rosszúl közelítesz...de abban biztos lehetsz hogy van. Nélküle nincs élet.
2014. febr. 1. 14:45
 5/10 RodRigó3 ***** válasza:
De, lélek nélkül van élet, csak tudat nincs. Neked van lelked, hisz van tudatod is. Szerintem csak kimerült vagy, ha így érzed magad. Pihenj többet. Ha meg taszítod a többieket, fürödj meg...Na jó csak vicc volt. Lehet, hogy valamilyen rontás van rajtad. Menj el paphoz a problémáiddal,gyónj, és lehet, hogy jobban leszel.
2014. febr. 1. 15:05
 6/10 Passiflora ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Olyan választ, hogy Te lélek nélkül létezel, szerintem csak olyanok emberektől kapnál, vagy fogsz kapni esetleg, akik elve nem hisznek a lélek létezésében.

Én máshogy gondolom, és ugyanannyi esélyt látok arra, hogy Te, vagy bármely élő emberi lény fizikai test legyen lélek nélkül, mint arra, hogy egyszer meglássak valahol egy üresen parkoló autót, ami egyszer csak vezető nélkül, önmagától beindítja magát, sebességbe kapcsol, és útnak indul a városban. :-)

Ha nem titok, megkérdezhetem, hogy miért merült fel benned ez a kérdés, illetve ennek a lélek nélkül való létezésnek a lehetőség, azon kívül, amit a 3. hozzászólásban leírtál?

"Történtek dolgok a múltamban amiket nem szívesen hozok fel... " - Szerinted a lényednek melyik "része" az, ami ezeket nem szívesen osztaná itt meg másokkal: a tested vagy a lelked?

"Észrevétlen és taszító vagyok mások számára is, nem csak

én látom bele a dolgokat."

Az én meggyőződésem szerint ez semmi több, mint egy korlátozó hitrendszer, amit - ki tudja, miért, és mennyi idő alatt - elfogadtál, magadévá tettél, de ugyanennyi erővel akár szélnek is ereszthetnél, és tudatosan választhatnál helyette valami pozitívabb, támogatóbb, jobb érzéseket keltő meggyőződést is ezzel kapcsolatban. :-)

Megkérdezhetem, Te milyennek látod saját magadat?

2014. febr. 1. 17:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

IGAZI értelemben vett lelked mindenképp van. Ha viszont úgy érzed, hogy nem tudsz kiteljesedni, hogy nincs meg az életcélod, stb. akkor valószínűleg valami lelki problémád van. Még bővebben tudnád jellemezni ezt az érzést? Az ürességérzetet okozhatja a céltalanság, a depresszió, vagy sokféle személyiségzavar. Nem mondom, hogy őrült vagy, hanem hogy mentálhigénés problémáid vannak. A legjobb tanácsadó felkeresése lenne, vagy pedig ha céltalanságot érzel, akkor valamiféle pozitív életcél megtalálása lehet a probléma megoldása.

Ui: Ha a válaszomból nem jött át, szkeptikus vagyok. De nem ártó szándékú.

2014. febr. 1. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehetsz "kiégett, üres, érdektelen". Ezek is érzések. És ez pont a lélek egyik védekezőmechanizmusa. Hogy ne őrlődj a fájdalomban.
2014. febr. 1. 21:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Annyi negatív dolog ért az életemben, plusz még egy más dolog is rájátszott amit nem fogok részletezni, hogy én se érzek már szinte semmit. De senki nem születik lélek nélkül. Ha épp nem is érzel semmit, attól még ott van.
2014. febr. 2. 00:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sok ember érzi ezt, amit te, hogy mintha nem lenne Lelke, csak ők nem tudják ezt így elmondani. A lényeg, hogy elvágódtál a Lelkedtől és lezáródtál, hogy ne érzékeld magad. A legtöbb embernek ott lebeg a lelke mellette mert a fájdalom, szenvedés, traumák miatt eltompultak, érzéketlené váltak, lezárultak a szellemi energiákra. A félelem is sokszor vezet ehhez az állapothoz, mikor élettelenek érzed magad, lélektelenek. Sajnos ebből az állapotból nem egyről a kettőre megy kikerülni. Anno én is ilyen voltam.
2014. febr. 2. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!