Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kaptam egy horusz szemet...

Kaptam egy horusz szemet nyaklanckent, és annak van valami jelentése ha hordom?

Figyelt kérdés
már párszor megkerdeztek mit jelent de nem tudtam semmit válaszolni.van jelentése?
2014. jan. 28. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt egy szimbólumokról szóló oldalról másoltam ki. Én a helyedben hordanám :)

Hórusz szeme: (Udzsat-szem) Kezdetben Napisten, Isten szeme, Atlantiszon Thoth Isten szeme, az Ősi Egyiptomban Hórusz szeme. Több jelentése is van, aszerint, hogy jobbra vagy balra áll, a Napot vagy a Holdat jelképezheti. A szem alatti könnycsepp az emberiség születésére utal (a mítosz szerint Ré Napisten könnyeiből születtünk). A Szem végében látható spirál pedig az emberiség jövőjét, a Szellemhez felemelkedő hosszú, ciklikus utat szimbolizálja. A látnoki és okkult képességeknek, a szellemi fejlettségnek a szimbóluma is volt, ezért is tulajdonítanak neki védelmező erőt. Az ősi egyiptomi misztérium iskolák az egyéni és csoporttudat jelképeként használták. Napjainkban a szemet külön-önmagában kódolt –információs rendszernek tekintik.

2014. jan. 28. 19:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Illuminátus jelkép.

[link]

2014. jan. 28. 20:09
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:))
2014. jan. 28. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Van bizony jelentősége!

Viselésével bizonyítod, hogy

1.: örülsz neki,

2.: megtiszteled az ajándékozót!

2014. jan. 28. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!