Miből adódhatott ez a válasz? Csak nekem nem világos?
A wicca szellemiségének a feje, nem más mint a régi(tudatosan, mert már ott is van ébredés az uj katolikusok között, és határolódnak el a régitől) katolicizmust hirdető vallás feje:
Jesabel. A hamis vallás anyja és szellemisége.Aki keveri a varázslást és a kereszténységet.Pont azért, hogy a hivőiket becsapja. És hibernált állapotban tartsa.
Sokan nem veszik figyelembe, hogy a kereszténység előtt rengeteg vallás volt (amikre ma már csak rámondják, hogy "sátánizmus!!!!44négy!!"). A wicca vallásnak a legtöbb köze a boszorkánysághoz van, ám a wicca hitű ember és a boszorkány nem ugyanaz.
A "mai" wicca mindenesetre nem keresztény. A kettő istent (egy Úr egy Úrő; vagy ha egyet, akkor csak egy Úrnőt) elfogadó, és wicca hagyományokat követő ember a napjainkban már nem kötődik a kereszténységhez, bármilyen múltja is legyen a vallásnak.
Tehát valószínű, hogy a történet bonyolultabb, de a boszorkányokhoz sokkal több köze van, mintsem a keresztényekhez.
Innen kezdtem 7 éve. A Wicca egy modern vallás, ami próbál ősinek tűnni, ősi vallási, kulturális alapokat felhasználni, és köti magát a tisztán fehér mágiához (bár nem tudom, van-e olyan mágia, amivel tényleg az égegyadta világon senkinek nem ártasz). Ami becsülendő benne, az az őszintesége és a természetközelisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!