Valaki hallott már erről az elméletről? Esetleg van valakinek egyéb információja ezzel kapcsolatban?
Kedves olvasók! Szerintetek véletlen, hogy angolul a gift szó ajándékot jelent, németül viszont a Gift méreg?! Ha nem tudod vagy nem hiszed, nézd meg a szótárban! A lényeg, hogy a náci Németországban a második világháború idején minden a hadseregről, annak fejlesztéséről szólt, mindenáron meg akarták nyerni a háborút. Az 1939-es Molotov-Ribbentrop paktum értelmében a Szovjetunió és Németország szerződést kötött, egy ideig egymás szövetségesei voltak, aztán 1941-ben Hitler mégis megtámadta a Szovjetuniót. És ez nem véletlenül történt. Hitler valódi célja azonban sokak számára a mai napig ismeretlen, illetve, ha ismerik is az emberek, nem hiszi el szinte senki. Sztálin őrizte ugyanis a Frigyládát, amely nagy hatalommal ruházza fel birtokosát abban az esetben, ha a láda ősi tulajdonosai, a zsidó nép már nem létezik. Ezért akarta Hitler elpusztítani a zsidókat, Sztálin viszont a Frigyládát próbálta megsemmisíteni, mert nem akarta legnagyobb ellenfele, Hitler kezére juttatni.
Sztálin is szeretett volna világra szóló hatalmat, hiszen a kommunisták ki akarták terjeszteni az egész világra a proletárforradalmat, és mindenhol kommunizmust képzeltek el, szovjet berendezkedésű államot orosz mintára, de ő nem tudta, hogyan kell "használni" a Frigyládát, neki fogalma sem volt róla, hogy ehhez el kellene pusztítani a zsidókat, és mivel rájött, hogy Hitler tudja a láda titkát, ezért inkább úgy döntött, hogy elpusztítja, de ez nem jött össze neki, ezért rábízta valakire (nem tudni, kire), hogy rejtse el a Frigyládát egy olyan helyre, ahol soha senki nem fogja megtalálni. Mivel csak ez a személy és Sztálin tudtak a Frigyláda helyéről, másnak nem árulták el, és ők már mind a ketten halottak, ezért senki sem tudja a világon, hogy hová tűnt a láda, az sem biztos, hogy Oroszországban van, de lehet, hogy valahol Szibériában tüntették el, mai napig rejtély. És igen, Hitler, célja érdekében arra törekedett, hogy kiirtsa az összes zsidót, ez nyilvánvaló volt, hiszen a terve az Endlösung (végső megoldás) volt, a zsidó nép végleges eltörlése a Föld színéről. A Mein Kampf (Harcom) című művében ezt leírja, és azt is részletezi, hogy célja az egész világ leigázása, egy egész világra kiterjedő birodalom létrehozása. Ehhez a Frigyládára lett volna szüksége. A Frigyládáról azonban mélyen hallgatott, csak ő és valószínűleg még néhány bizalmasa tudhatott talán róla.
Én továbbra se jöttem rá, hogy mi köze ehhez az elmélethez a gift szó jelentésének.
Amúgy meg erről nem hallottam én csak a tudomisénmárhogy milyen lándzsáról vagy dárdáról hallottam (bocs nem jut az eszembe). Van benne logika, mármint csak ha hiszel ezeknek a tárgyaknak az erejében, bár én nem hiszek.
A mai világban annyi féle összeseküvés elméletet lehet hallani szinte bármiről (még akár arról is hogy melyik elnök milyen irányban ejtette le a gyufaszálat és miért éppen arra felé mutatott... na jó ilyen talán nincs de tetszik értenei a célzást? ;) ), hogy a normális ember agya ezeket azonnal kidobja a szemétbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!