Miért kezdenek emberek jógázni?
Szerintem mindazt együtt, amit a kérdésedben leírtál. Gyakori tapasztalat, hogy pozitívan hat ki a koncentrációra, szellemi összeszedettségre is.
Egy-másfél óra jóga után azt érzem, hogy ugyanúgy "kitisztulnak" a gondolataim, mint az intenzívebb testmozgásoktól, mint pl. a futás vagy az úszás.
Engem nagyon kikapcsol, részben azért, mert azt figyeltem meg, hogy annyira összpontosítanom kell ahhoz, hogy egy-egy gyakorlatsor végrehajtása során mindent úgy csináljak, ahogy ideális lenne, hogy egyszerűen nem ér rá máson "kattogni" az agyam közben.
Még egy pozitív "mellékhatás", aminek nagyon örülök: bár még csak négy hónapja járok jógázni, már most észrevehetően javult a testtartásom.
Van olyan, volt sportoló ismerősöm, akinek nagyon lazák az ízületi szalagjai, és orvos ajánlotta neki az Iyengar jógát azért, mert a jóga különböző irányzatai közül is különösen nagy hangsúlyt fektet az ízületek védelmére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!