Mi értelme az életben bárminek is, ha úgy is meghalunk?
Nekem kedvencem a Trója c. filmben elhangzott mondat:
"Mindent megszépít a biztos halál."
Bár lehet, hogy ez most arra ad magyarázatot, hogy "mi értelme" van a halálnak..de talán arra is jó, hogy megértsd, tudni kell értékelni a szépet az életben!
Véleményem szerint az élet értelme az, hogy élvezd, néha szenvedj, fájjon, törekedj a jóra... Egyszóval minden, ami történik veled. Ha már van időd, mielőtt meghalsz, használd ki. Unalmas lenne, ha nem lennének fentek és lentek. Ugyanakkor az élvezet része nem csak a saját kielégülésedből áll, pl. ha valaki mást boldoggá teszel, az egy jó kis fröccs a te lelkednek is (legalábbis szerintem) :)
Ismered Az ember tragédiáját Madách-tól? (Gimiben asszem kötelező valamikor) Hasonló gondolatokon alapszik, szerintem érdemes olvasmány :) Jankovics Marcell készített belőle animációs filmet is, ha lusta lennél végigolvasni :D A műből idézve:
"A célt, tudom, még százszor el nem érem.
Mit sem tesz. A cél voltaképp mi is?
A cél, megszűnte a dicső csatának,
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga."
majd egyszer valamikor ha lesz gyermeked és szeretném feltételezni hogy optimális körülmények között..
nézz bele a szemébe,mélyen..nagyon mélyen...és akkor tudni fogod mi az értelme :)
Néztél már gyerekszembe? Pár éves gyerek szemébe. De nem úgy felszínesen, ahogy mi egymásra nézünk, hanem komolyan. Kíváncsian... Édenkerti tekintet ez. Zavartalan, békés. Tiszta. És...boldog? Igen, boldog. De nem úgy, hogy örömteli, hanem úgy hogy egységben él önmagával: egy olyan világból néz, ahol nincs még hasadtság, dráma, -ahol a lélek még nem koszos. /Müller Péter/
ilyen élményt még akkor találhatsz ha van olyan tényleg igazi barátod,az ő szemében is hasonlót láthatsz
A 12-es is jól le írta, nem sok így halandóként, de aki kételkedne benne, itt ez az idézet, tessék ízlelgetni, a lélek nyelvén megérteni:
Akárhányszor meghal egy ember, az univerzum egy része elpusztul. Mindaz, amit ez az ember érzett, átélt, megcsodált, eltűnik vele együtt, valahogy úgy, mint a könnyek az esőben.
Paulo Coelho
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!