Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi értelme az életben bárminek...

Mi értelme az életben bárminek is, ha úgy is meghalunk?

Figyelt kérdés

2013. nov. 28. 14:42
1 2 3 4
 31/38 nagy mááté válasza:
Igaaz... Jó kérdés :-D
2013. dec. 3. 16:50
 32/38 anonim válasza:
Miből gondolod, hogy bárminek is van értelme?
2013. dec. 4. 20:34
 33/38 anonim válasza:

Nekem kedvencem a Trója c. filmben elhangzott mondat:

"Mindent megszépít a biztos halál."

Bár lehet, hogy ez most arra ad magyarázatot, hogy "mi értelme" van a halálnak..de talán arra is jó, hogy megértsd, tudni kell értékelni a szépet az életben!

2013. dec. 5. 15:43
 34/38 szily97 válasza:
azé hogy felállitsuk a céljainkat,valora válcsuk álmainkat
2013. dec. 5. 17:34
 35/38 lowriderGirl ***** válasza:

Véleményem szerint az élet értelme az, hogy élvezd, néha szenvedj, fájjon, törekedj a jóra... Egyszóval minden, ami történik veled. Ha már van időd, mielőtt meghalsz, használd ki. Unalmas lenne, ha nem lennének fentek és lentek. Ugyanakkor az élvezet része nem csak a saját kielégülésedből áll, pl. ha valaki mást boldoggá teszel, az egy jó kis fröccs a te lelkednek is (legalábbis szerintem) :)

Ismered Az ember tragédiáját Madách-tól? (Gimiben asszem kötelező valamikor) Hasonló gondolatokon alapszik, szerintem érdemes olvasmány :) Jankovics Marcell készített belőle animációs filmet is, ha lusta lennél végigolvasni :D A műből idézve:

"A célt, tudom, még százszor el nem érem.

Mit sem tesz. A cél voltaképp mi is?

A cél, megszűnte a dicső csatának,

A cél halál, az élet küzdelem,

S az ember célja e küzdés maga."

2013. dec. 7. 12:24
 36/38 anonim válasza:

majd egyszer valamikor ha lesz gyermeked és szeretném feltételezni hogy optimális körülmények között..

nézz bele a szemébe,mélyen..nagyon mélyen...és akkor tudni fogod mi az értelme :)

Néztél már gyerekszembe? Pár éves gyerek szemébe. De nem úgy felszínesen, ahogy mi egymásra nézünk, hanem komolyan. Kíváncsian... Édenkerti tekintet ez. Zavartalan, békés. Tiszta. És...boldog? Igen, boldog. De nem úgy, hogy örömteli, hanem úgy hogy egységben él önmagával: egy olyan világból néz, ahol nincs még hasadtság, dráma, -ahol a lélek még nem koszos. /Müller Péter/

ilyen élményt még akkor találhatsz ha van olyan tényleg igazi barátod,az ő szemében is hasonlót láthatsz

2013. dec. 7. 17:57
 37/38 anonim válasza:
Hogy van-e az életnak értelme, nem tudom. De valamiért itt vagyunk, és, ha nics is értelme, nem mindegy? Szerinted számít mi lesz ezután,szerinted azért élsz, hogy legyen holnapod? Mert szerintem nem. Én minden napra, úgy tekintek, mint valami új kezdete, emlékszem a tegnapra, de nem akarom a tegnapom tovább élni, folytatni. Mert a ma egy új szakasz, erre csak nem rég jöttem rá. Régebben a múltban éltem, amiket tettem csak azokon járt az agyam, mikor hibát követtem el, újra, meg újra lehunytam a szemem és átéltem az emlékeim, nem is tudom, hágy felesleges órát töltöttem ezzel, és mennyi fájdalmat okoztam magamnak. A vége felé, már nem is bírtam irányítani a gondolataim, minden adódó helyzetben a rossz emlékeimet idéztem föl, volt, hogy remegni kezdtem, fenn akadt a szemem és színte önkívületi állapotba kerültem. Aztán egyszer egyik este a barátnőmnél voltam, ő is a múltban él. Azt mondta, tennünk kéne valamit, hogy élvezni tudjuk a pillanatot, és ne csak a múltban kutatva vegyük észre, hogy volt egyáltalán. Azokban a napokban, már minden, amiben hittem és amire vágytam, világossá vált, hogy nem fog bekövetkezni. Ekkor történt, hogy úgy döntöttem vége van, egy falat húztam az emlékeim elé, és mikor fel akarom idézni őket, csak halvány másukra emlékszem, így nem tesznek rám olyan nagy hatást, csupán emlékek. És így, hogy távolabbról nézem őket, nem olyan szörnyű, elviselhetetlenek, csupán szomorkás képek. Mindig is a múltba éltem, mióta ez megszűnt, kicsit üresnek, de azt hiszem boldognak érzem magam. Tehát, hogy mi értelme élni, ha csak sérülünk és változunk, azt nem tudom, de most boldog vagyok, és csk ezzel törődöm.
2013. dec. 8. 11:18
 38/38 anonim ***** válasza:

A 12-es is jól le írta, nem sok így halandóként, de aki kételkedne benne, itt ez az idézet, tessék ízlelgetni, a lélek nyelvén megérteni:

Akárhányszor meghal egy ember, az univerzum egy része elpusztul. Mindaz, amit ez az ember érzett, átélt, megcsodált, eltűnik vele együtt, valahogy úgy, mint a könnyek az esőben.

Paulo Coelho

2023. máj. 5. 04:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!