Számotokra is fontos ez?
Figyelt kérdés
Azt hiszem, nekem a leglényegesebb dolog, hogy felismerjem azt a valamit, ami az én lényegem, és ami "örök". Csak én vagyok ezzel így, vagy akadnak még rajtam kívül hasonló emberkék?2013. nov. 16. 22:56
11/16 anonim válasza:
"... nincs semmi, ami olyan lenyges lenne, minthogy felismerd ki vagy, ..."
Számodra. Ha korogna a hasad, mert három napja egy falatot sem ettél, akkor a kajaszerzés lenne a legfontosabb számodra.
A fontossági sorrend mindenkinél egyedi. Első a létfenntartás, ez mindenkire igaz. Ha ezzel nincs probléma, akkor jöhet minden más.
Ezzel nem azt mondom, hogy az, amit Te boncolgatsz, az nem fontos. De a legtöbb embernek ilyen irányban elég az, hogy tudja a nevét, tudja hogy hol lakik, tudja hogy mit akar. Nem tulajdonítanak neki nagyobb jelentőséget. Ami ezen túl van, az pusztán filozófia az önmegismerés útján, és mint ilyen, az egyéni prioritásoktól függ.
12/16 A kérdező kommentje:
olyan banalis peldakat ezek, hogy az nem semmi.
2013. nov. 17. 14:02
13/16 A kérdező kommentje:
eleg baj, ha a haskorgas, a taplalekszerzesi inger, vagy szexualis, meg egyeb eros ingerek kozben te nem veszel eszre semmit, ami mindez mogott van. ebben az esetben ertem a szkepticizmusodat
2013. nov. 17. 14:03
14/16 baldwin13 válasza:
Örömömre szolgál ha néha-néha találkozok ilyen kérdéssel, ami magasabb szintű inteligencia birtokosáról tanuskodik. Gondolom tisztában vagy vele kérdező, hogy az álltalad boncolgatott téma megértése ill. értelmezése a megvilágosodáshoz vezető folyamat egyik alappillére. Sok sikert hozzá.
15/16 A kérdező kommentje:
igen tisztaban vagyok vele :)
2013. nov. 18. 00:45
16/16 A kérdező kommentje:
es koszonom a jokivansagot ;)
2013. nov. 18. 00:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!