Szoktátok a csillagokat nézni?
Én szoktam :)) Nagyon szép tud lenni, amikor tiszta az égbolt :)
18/L
egyszer lefeküdtem egy mezőn, és elkezdtem nézni a csillagokat.
majd ahogy feküdtem a földön, pisilnem kellett, de elfelejtkeztem róla, h fekve nézem a csillagokat, hát elővettem, és elkezdtem pisilni, és hirtelen azt vettem észre, h derült égből h a fenébe eshet az eső, akkor futott át az agyamon, h azt a ku...életbe, lepisiltem magam.
szemednek fordított lándzsák, csillagok
Weöres Sándor
Ez mér' az ezotériában van? Pedig teljesen normális kérdés.
A válasz a kérdésedre szerintem a szem anatómiájában keresendő. Nem néztem utána, de egyrészt azt gondolom, hogy ha a Vénuszra nézel, a pupilla beszűkül, mivel az egy elég fényes dög. De legfőképp ha valami tereptárgyra nézel, és a perifériás látásoddal látod az eget, akkor azok nincsenek fókuszban. Ha meg felnézel az égre, a szemed a "végtelenre fókuszál" (oké, hogy véges távolság, persze, de a szem méreteihez képest végtelennek tekinthető), és élesebben fogod látni az amúgy pontszerűnek tekinthető fényforrást (bár a légkör miatt nem igen tűnnek annak...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!