Mi a? Lézerhang?
Látok itt két kérdést ami lehet, hogy egy?
És látok mindent, de annak a mindennek alig van köze a kérdéshez.
Lézerhang fogalmilag kizárt. A lézer az fény, a hang meg hang. A fénynek nincs hangja, a hang nem fénylik.
A filmekben a lézerpuska látványelem, köze nincs valósághoz.
"biztos, hogy nem álmodtam, mert fel is keltem utána"
akkor mégis álmodtad, nem?
#6, "Lézerhang": a lézernek, főleg az űrben, vákuumban nincsen hangja. Egy impulzuslézerrel ha meglövünk valamit, annak pontosan olyan hangja lesz, mint egy puskalövésnek: a hirtelen lerobbanó anyag lökéshullámot kelt a levegőben, amit a mezei felhasználó csattanásnak hall. Azt a puttyanós hangeffektet valami okostóni találta ki valamikor a múlt század közepe táján, és valljuk be, látványos (vagy mi annak az auditív megfelelője? Hallványos?). Magyarország, 2013...
Azt nagyon jól látod, kedves Kérdező, hogy a tudományhoz még kevésbé illett volna. Habár ki tudja, felmerült itt keringési rendellenesség, álom, vérnyomás, ágyrugó. De lehet egyszerű alfa-béta tudatállapot-átmenetből eredő rövid szenzoros hiperérzékenység. Hány éves vagy? Nekem úgy tizenpár éves koromig voltak hirtelen felerősödő hangok elalvás előtt közvetlenül, lehet, hogy nálad ugyanez a jelenség felébredés után közvetlenül jelentkezik.
Igaz, trollkodtak páran (én is), mert a kérdésben iszonyú badarságot írtál, de kaptál több normális választ is. Magyarország, 2013.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!