Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi értelme az életnek, ha...

Lenore Pein AsamiYuu kérdése:

Mi értelme az életnek, ha úgyis meghalunk?

Figyelt kérdés

Valaki..mi értelme, ha meghalunk és minden elveszik, amiért küzdöttünk, azaz semmivé foszlik.. Hiába küzdünk azért, hogy elérjünk ez meg azt, meghalunk és utána már tök mindegy, hogy mit tettél és mit nem, mert a halállal együtt elveszik..

Mondjátok meg, mit lehet élvezni az életben, ha egyszer minden múlandó és veszendő?

Eddig akiket megkérdeztem, mind körülbelül ugyanazt mondták: az életben keresni kell a jót és ehhez hasonlók, de ez nem válasz...

Ezért írtam ki ide ezt a kérdést, hogy a ti véleményeteket is megismerhessem..

Sokat segítenétek vele ha tényleg csak a normálisok írnának ide, mivel ez nekem nagyon, de nagyon fontos!

Köszönöm.

2013. okt. 4. 19:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
kérdezőt sok kultúra,vallás foglalkozik ezzel a kérdésel,témával De még normális választ egyiksem tudott adni és ha így nézük valóban értelmetlen az élet De pont ettől lesz jó élet nélkül halál sem létezne itt van pár példa [link]
2013. okt. 5. 06:38
 22/31 anonim ***** válasza:
68%

"Mi értelme az életnek, ha úgyis meghalunk?"

Miért, mennyivel lenne több értelme az életnek, ha sose halnánk meg?

2013. okt. 5. 12:52
 23/31 homo ludensz ***** válasza:
78%
Halkan közbeszólok: az emberiség ősidők óta keresi az örök élet forrását. Tegyük fel hogy valaki rátalálna és inna egy kortyot.Egy idő múlva ő lenne a világ legmagányosabb embere hiszen minden szerette,ismerőse meghalna és a végén azon fohászkodna hogy bár csak megtérhetne az övéi közé. Azt hiszem a Teremtés mint mindenben itt is tudta mit csinál.
2013. okt. 5. 18:23
 24/31 anonim ***** válasza:

Nagyon jók, és értelmesek a kérdéseid kérdező!

Minden ember a boldogságot keresi. Milyen a boldogság? Egyrészről szubjektív: általában a család és gyerekvállalás tesz boldoggá, de egy szegény ember örül, ha tud mit enni a családja, egy gazdag embernek ez csak természetes lesz, ő inkább a minél nagyobb házat, kocsit, minél exkluzívabb nyaralást tartja örömtelinek, boldogságnak.

Másrészről átmeneti, mulandó, mint pl. szerelem, házasság, aztán válás.

Harmadrészt pedig ott az örök boldogság (én ebben hiszek), ami azt mondja, hogy ne kívül keresd a boldogságot, hanem önmagadban, az Önvalódban. Vagyis ismerd meg önmagad! A Bölcsek mindig is ezt tanítják. Persze akkor ott a kérdés: Ők jobban tudják, mi jó nekem? "Én jobban tudok mindent mindenkinél, csakis nekem lehet igazam! Büszke vagyok, amit elértem, és ez a jövőben gyarapodni fog!" Nem így gondolkodunk?

A halál viszont mindent el fog venni, amivel azonosultunk életünk során. A lelki fejlődést viszont nem fogja! Ez mindegyik Szentírás végkövetkeztetése!

A legnagyobb dolog, amit elérhetünk az életben, az az Istenszeretet, meghódolni előtte, és átadni Neki az irányítást!

Ez az ami nehéz, és nekem is dolgozni kell még rajta rendesen!

2013. okt. 5. 22:43
 25/31 anonim ***** válasza:

...ebben csupán az a kérdés, hogy a te számodra mi jelent "értelmet"...és hogy vajon számunkra kell-e, hogy értelme legyen a létünknek?

...magam ezt úgy látom (gondolom, vallom, élem), hogy a TEREMTŐ számára ad értelmet a létünk, és nem a mi számunkra...ahogyan azok a tárgyak, eszközök, amelyeket emberi kéz (elme) alkot, azok az ember számára hasznosak, és nem önmaguknak...

...hogy a TEREMTŐ számára miképpen jelent értelmet (hasznot) az emberi lét, arra viszont csak a TEREMTŐ megismerése adhat választ, (netalán Ő maga), amelyre lehetőséget is ad, és adott is mindenkor az embernek...

Új-Szöv.Lk 12,31 "Csak keressétek az Isten országát, és ezek mind megadatnak néktek."

...mármint a válaszok is! :)

2013. okt. 8. 08:02
 26/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az értelmes és hasznos válaszokat, nektek köszönhetően már valamennyire tudom a választ.

Örök hálám nektek. :)

2013. okt. 8. 08:36
 27/31 anonim ***** válasza:

Én megfordítanám a kérdést: mi értelme a halálnak?

Nos, az, hogy végleg megszabadítson minden szenvedéstől, amivel ez a földi emberi élet jár. A halál után nincs több pokol, kínlódás és szenvedés. Minden problémát egyszerre megold. Nagyon is helye van a világunkban, és én személy szerint nagyon várom is.

2013. nov. 3. 11:39
 28/31 anonim ***** válasza:

Engem speciel megriaszt egy gondolat, amit sokan vallanak. Méghozzá ez a "az élet csak egy tanulás", "életeken át tanulunk", készülünk valami homályos dologra, karma, meg lélekvándorlás. Ezek szerint az élet egyfajta feladat, amit ha betöltött, jól - rosszul az ember, majd kap egy továbbit, egy újat és így megy a végtelenségig.

Marha jó, majd megvénülök, és - jó esetben - hetven, nyolcvan évesen, testileg, lelkileg kikészülve sem az örök pihenés várna rám, hanem még további leckék, feladatok, ugráljak, teljesítsek még valaki kedvéért. Ez az igazi riasztó, akkor inkább ne legyen semmi a halál után.

2013. nov. 13. 07:25
 29/31 anonim ***** válasza:
Nem, nem pukkant ki a vallások lufia. Csak a hatalmi vallások, pl. a kereszténység bizonyos történelmi stzakaszai, meg ágazatai pukkantak ki. Az erőszakor, bűntudatot és félelmet keltő vallási irányzatok pukkadtak ki. Az ősi vallások az igazak, azokat keresséte. Pl. Budhizmus, ősi pogány vallások, Jézus tanításai, de nem a keresztény Biblia szerint, hanem az "apokríf" iratok szerint. És más hasonlók. Csak ami ősi, tehát nem 2000 éves, hanem több, nem kelt bűntudatot és nem kelt félelmet, innen lehet megismerni. Ezekben mindegyikben benne foglaltatik az újra megszületések folyamata.
2013. nov. 16. 18:17
 30/31 nyarierik123 válasza:

Kedves kérdező!

Szerinted az élet jobb lenne ha soha nem halnánk meg? Nekem sem tetszik hogy egyszer meg fogunk halni de semmit sem tudunk sajnos tenni ellene (de ki tudja). De ha nem halnánk meg egyszer úgyis megunnánk az életet.

2016. dec. 8. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!