Mi értelme az életnek, ha úgyis meghalunk?
Valaki..mi értelme, ha meghalunk és minden elveszik, amiért küzdöttünk, azaz semmivé foszlik.. Hiába küzdünk azért, hogy elérjünk ez meg azt, meghalunk és utána már tök mindegy, hogy mit tettél és mit nem, mert a halállal együtt elveszik..
Mondjátok meg, mit lehet élvezni az életben, ha egyszer minden múlandó és veszendő?
Eddig akiket megkérdeztem, mind körülbelül ugyanazt mondták: az életben keresni kell a jót és ehhez hasonlók, de ez nem válasz...
Ezért írtam ki ide ezt a kérdést, hogy a ti véleményeteket is megismerhessem..
Sokat segítenétek vele ha tényleg csak a normálisok írnának ide, mivel ez nekem nagyon, de nagyon fontos!
Köszönöm.
Ha igaz amiben a materialisták, naturalisták hisznek akkor tényleg semmi!
De ennek van egy nagyon pozitív oldala: Ne küzdj, erőlködve és görcsösen ne ragaszkodj!( Csak finoman élvezd a pillanatot és a jelent. Ne a hedonizmust, mert amint írtad veszendő érték)
Úgyis tök mindegy, nem?! :)
Legalább szabad vagy!
Másik este (amiben én is hiszek): Ha bevezetjük a misztikát, lélekvándorlást, túlvilágot stb.
Van értelme az egésznek!
Szóval így is győzöl! :)
Na, megnyugodtál?
Igaz a kérdésed, bennem ez a kérdés időről-időre mindig visszatér.
Itt minden energetika/energia. Ha van a lénynek energiája, viszonylag jó dolga van,
de ha már nincsen energiája, akkor elkezd szétesni.
Itt mindent áthat az entrópikus faktor és csak addig vagy egyben, amíg van erőd egyben lenni.
De:
itt minden előbb vagy utóbb széthullik.
Én nem hiszem ezt a világot.
Ha valaki, akkor én ismerem az örömöt, de mégis csak azt tudom mondani: bánatnak és szomorúságnak a háza ez.
Ha valóban van innen (út) valahova, akkor el kell innét menni.
A VILÁG VALÓJÁBAN EGY NAGY MECHANIKUS ELME ÉS A VÉR ISTENE EGY RAGADOZÓ.
Itt minden csak mechanika és a mechanikák, akár a késpengék
és mind a lelket szabdalják.
Ha van a MECHANIKA/MECHANIKÁK és a VÉRISTEN felett valami, akkor azt kell realizálni.
-Mi a legnagyobb illúzió?
-A sokaság.
-Mit jelképez a keresztények hala?
-A Reményt. (ami mindig megcsal)
-Miben rejlik az Ördög?
-A Technikában és a Részletekben.
Az életnek két oldala van.
A relatív, mely az állandó változás területe, és az abszolút, mely nem változó, örök, és egyben az egész relatív teremtés alapja.
A létezés relatív oldalán mindnyájan tapasztaljuk a születés, fejlődés és elmúlás szakaszait, mely ciklikusság jelen van mindenben.
Fiatalon, kizárólag a relatív tapasztalata nem ad biztos fogódzót arra nézve, hogy az elmúlást ismét a születés váltja fel, idősebb korban az ember már eleget látott ahhoz, hogy ennek az igazságát önmagára vonatkoztatva is könnyebben el tudja fogadni.
Egy ember azért születik meg, hogy lehetősége legyen az élet teljességét megtapasztalni, és ehhez a már jól ismert relatív tapasztalatának ki kell egészülnie az abszolúttal.
Csak az abszolút, örök, nem változó természete képes valódi állandóságot, stabilitást beáramoltatni a mindennapi élet örökké változó relatív tapasztalat világába, és egyedül az képes az emberi elme szüntelen boldogság iránti vágyát maradéktalanul kielégíteni.
Az abszolút nem tartozik a relatív örökké változó jelenség világához, túl van a gondolkodáson, az érzékeken, a lét maga.
Ez mindennek és mindenkinek a legalapvetőbb természete, minden gondolat legvégső forrása, az Önvaló tapasztalata.
Tiszta boldogság és határtalan kreatív intelligencia kiapadhatatlan forrása.
A Transzcendentális Meditáció egyszerű, természetes és erőfeszítés mentes technikájával ezt bárki könnyedén megtapasztalhatja.
Ott tartunk, hogy a vallások lufija kipukkant és az ember válaszok nélkül maradt.
-Mit jelent ez?
-Azt, hogy nekünk magunknak kell a lét alapvető kérdéseire a saját válaszainkat megalkotnunk
és nem mások válaszait automaták/birkák módjára átvennünk.
Meg kell tanulnunk szembenéznünk (igaz harcos módjára) a rettenettel és az elkerülhetetlennel!
Át kell látnunk a "humánus tanítások" és a teológusok „erkölcsi világrend”-je hazugságain,
össze kell törnünk a régi értéktáblákat (ahogyan a Biblia Mózese is összetörte ! - mert ősöm ő nekem)
és újakat kell alkotnunk!
Mi magunk vagyunk a posztulálók és mi magunk vagyunk azok, akik ezt az egész mindenséget teremtik és fenntartják.
Ha ezerszer törünk össze: ezerszer, ha tízezerszer, akkor tízezerszer...
...mert az az ember sorsa (és nem a rágcsálóké), hogy saját isteniségét tűzön és vízen keresztül (=az univerzumon keresztül) realizálja.
Nem a bátraké, hanem a hitványaké a hosszú élet, ők már nem képesek meghalni, ezért hosszan tartó szenvedés a jutalmuk.
Az én istenem a tanúm, aki velem van és mindenkinek megfizet érdeme szerint.
A saját istenedet (=égi önmagadat) te építed fel. (és nem birka módjára, kívülről kapod)
Jegyezzétek meg, én népem! Most még kevesen vagyunk, de az idő kereke értünk forog és a mi eljövetelünket hirdeti!
(nem valami külső bálványét)
Akiben az én lelkem van, az érti és érzi a szavaimat. (a többi nem az én népem, hanem a múltból valók és maguk is múlt).
Erősítsétek meg a lelketeket, mert csak az erős lélek méltó arra, hogy szabad legyen!
Ez a test = ez a burok: elmúlik... és ez a test =ez a burok elmúlt már ezerszer és tízezerszer – de ti nem ebből valók vagytok (hanem az eleven nap ragyogásából).
Ne féljetek! Már ezerszer és tízezerszer átmentetek a kapun és mindaddig át fogtok menni rajta, amíg haza nem tértek.
Ez egy kifelé fordított =megfordított =tükör szerinti világ és ITT MINDEN A SZÉTHULLÁS FELÉ TART.
Az óriáscégek, a világrend, a társadalmak : itt minden időről-időre széthullik (majd újra összeáll).
Egyetlen egy reális és elfogadható építés van: ha saját magatokat =a bennetek potenciálisan lakozó istent =”égi önmagatokat” ((=Égi Ön-MAG-otokat) felépítitek....
….ez az egy, amit talán senki és semmi =semmilyen erő és semmilyen szabály nem vehet el tőletek.
Nektek itt mindig azt tanítják, hogy álljatok le és táborozzatok le (mert jó hely ez itt és a szemnek kedves),
de ti ezt ne higgyétek!
Szemeim előtt van a szenvedés és az öröm eltávozik tőlem.
Erősítsétek meg lelkeiteket!
Nem jobbnak kell lennünk! Mert, aki jó, az mindig rossz is. Ez a kettő valójában együtt jár.
A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. : mennyire igaz ez! Naponta tapasztalom.
Őszintének és igaznak kell lenni, mert az nem álság, mint a „jó”. (Önmagadnak kell lenned! Ön-MAG-odnak.)
Egyedül az igaz számodra, amit te magad fedezel fel és te magad találsz igaznak! Kívül árnyak vannak.
Egy élet alatt egy beavatás (ayahuasca) kellene az embernek!!!
-Miért?
-Hogy tudja, nem csak ez a "lefokozott szemétdomb" van, ahol minden az anyag és a test körül forog.
Ha nem győz a bolygón a balos- vagy jobbos náci diktatúra, akkor ez be is lesz vezetve,
valamikor a jövőben.
Nem hiszitek el, de: egyedül rajtatok múlik, hogy mikor.
A jelent és ezzel a jövőt TI TEREMTITEK!
SEMMILYEN TEREMTŐ NINCSEN RAJTATOK KÍVÜL! - Ez az igazság.
Én az ilyen kérdésekkel sose tudtam mit kezdeni. Mit jelent az, hogy értelme van az életnek? Ha örökké élnénk, akkor mi értelme lenne? Mi az értelme a zenének, a hóesésnek, vagy a bukfencezésnek?
Az értelem az emberi elme megismerő folyamatait jelenti. Értelme tehát azon jelenségeknek van, amely jelenségek struktúrája megegyezik gondolkodási struktúránkkal.
Az életnek nincs értelme, mert az élet nem egy jól körülhatárolható absztrakt, matematikailag leírt fogalom. Ezért az életen számonkérni az értelmet olyan, mint a káoszon számonkérni a rendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!