Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért nem látják a keresztény...

Miért nem látják a keresztény hívők, hogy megvezetik őket?

Figyelt kérdés
Egyet fogjatok fel, én nem hiszek egy olyan istenben, akiről azt mondják hogy tökéletes és nem tudja hogy mit csinál. Mert akiben ti hisztek az arról szól, hogy megteremt 140 angyalt és arra kéri őket hogy szolgálják az "embert" és erre a fele azt mondja hogy nem Lucifer vezetésével, aki fényhozó angyal. Kérdem én, még isten se tudja hogy mit csinál? Elvileg ő ismeri valamennyire a tettek következményét is nemde? És már ott gyanús a történet hogy millió évek óta harcol a megteremtett angyalaival, ez vicc. Egy logikus ember, már itt azt mondja hogy ez hülyeség. Hogy mondjak még egy két dolgot, Mózes felmegy egy hegyre és elvileg 40 napig ott kolbászol Istennel. Ez megint hülyeség mert istennek nem kell 40 nap hogy 10 parancsolatot le nyomjon testvérünknek. 40 nap múlva, már kitalálta Mózes is a parancsolatokat és lejön a hegyről. Mit lát, hogy a népe egy arany borjút vagy mit imádnak. Népének a felét megöleti, ez áll a történetben és elvileg az első parancsolat az hogy ne ölj. Mózes egyből megszegte, arról nem is beszélve hogy szerencsétlen nép honnan tudta volna a parancsolatokat, azelőtt megölette a felét, mielőtt elmondta volna. Kedves keresztény testvéreim, ha a bibliátokra hivatkoztok, akkor ezek szerint nem volt logikusan elolvasva, de aki ezt megírta azért hagyott egy kis segítséget is ám. Belé van írva hogy az olvassa akinek van szeme a látáshoz és füle a haláshoz! Viszont én nem hiszem hanem tudom, hogy isten nem csak a teremtő, hanem maga a teremtés is és Isten fiai vagytok mindnyájan, de ez csak akkor lesz áldás, mikor túlléptek az anyagi világon, vagyis testeteken és nem azonosultok vele. Jézus azt mondta hogy kövess és te is ugyan oda eljuthatsz mint ő, nem azt hogy imádj. Még azt is mondta, hogy amíg nem lesztek olyanok mint a kisgyermekek, nem lesz tiétek Isten országa. A kisgyermek nem ítél, nem tesz különbséget a dolgok között (rossz és jó), nem aggódik és még sorolhatnám. Majd jönnek a szülök és kinevelik belőle Isten minőséget. Test -> Lélek -> Szellem. Mindenki a szellem, ezt mikor valaki felismeri, akkor Krisztus lesz. Krisztus azt jelenti megvilágosodott. Jézus valódi neve Emánuel Jézus. Hogy honnan tudom ezeket? hát én kutatok és nem fogadok el mindent úgy amit a számba tesznek. És kérditek hogy ez miért jó, hogy a keresztények ezt el hitetik veletek? Hát azért mert amíg félelembe tudod tartani az "embert" addig tudsz uralkodni is felette. A keresztények isten félővé akarnak változtatni titeket. Hogy el dugják azt a nagy titkot amit úgy neveznek hogy Isten. Még Jézus mondá: Isten nem lakozik kézzel csinált templomokban, Isten bennetek van!! Bennetek van! Amíg féltek, amíg hisztek addig nem fogjátok megtudni hogy ki is az, az Isten.

2013. szept. 30. 01:49
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
Nem nagyobb mese, mint bármely más vallás.
2014. febr. 18. 02:23
 22/24 anonim ***** válasza:
Anoním könnyü letolni 1 milliárd ember hitét. A kérdezö csak egy újabb hülyegyerek, aki megváltónak hiszi magáy, hogy ilyen kérdéseket tesz fel gyk-ra :/
2014. ápr. 19. 13:55
 23/24 Angelo84 ***** válasza:

Bocsi, nem olvastam el a korábbi válaszokat, talán már írt valaki hasonlót.

"Viszont én nem hiszem hanem tudom, hogy isten nem csak a teremtő, hanem maga a teremtés is és Isten fiai vagytok mindnyájan, de ez csak akkor lesz áldás, mikor túlléptek az anyagi világon, vagyis testeteken és nem azonosultok vele. Jézus azt mondta hogy kövess és te is ugyan oda eljuthatsz mint ő, nem azt hogy imádj. Még azt is mondta, hogy amíg nem lesztek olyanok mint a kisgyermekek, nem lesz tiétek Isten országa. A kisgyermek nem ítél, nem tesz különbséget a dolgok között (rossz és jó), nem aggódik és még sorolhatnám. Majd jönnek a szülök és kinevelik belőle Isten minőséget. Test -> Lélek -> Szellem. Mindenki a szellem, ezt mikor valaki felismeri, akkor Krisztus lesz."

Minden elismerésem ez a szövegrész kapcsán, de ha valaki ilyen gyönyörűen átlátja a helyzetet, akkor az azt is látja, hogy gyakorlatilag nem a keresztény hívő, hanem az ember vezeti meg, és persze saját magát, és azt is tudja, hogy ez egy amolyan kötelező átmenet, hogy a téves gondolatokra/szavakra/tettekre kapott visszahatásból mindenki egyénileg ismerje fel azt, amit Te a kiragadott szövegrészben leírsz. Illetve aki átlátja a dolgok működését, az igazi szemmel és füllel képes látni a Bibliában leírtak igazságtartalmát, mert teljesen más kontextusban vizsgálja a "Nagykönyvben" leírtakat, mégpedig úgy, hogy minden EGY, és az angyalok például nem különálló személyek, hanem úgynevezett "effektek", stb, stb.

Összegezve: A valódi keresztény, az pontosan tudja mi újság, és a Valódi Krisztust követi.

2014. nov. 1. 17:18
 24/24 anonim ***** válasza:

Ez csak azért van, hogy a híres magyar oktatást fent tudják tartani a sz*r tölteléktantárgyakra.

Mert ott van a természettudomány (a valóságot leírni: fizika, biológia, kémia, földrajz esetleg és a matek)

De hittanórán meg be kell magolni, hogy az isten hogyan teremtette a földet...

2020. júl. 24. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!