Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért nem látják a keresztény...

Miért nem látják a keresztény hívők, hogy megvezetik őket?

Figyelt kérdés
Egyet fogjatok fel, én nem hiszek egy olyan istenben, akiről azt mondják hogy tökéletes és nem tudja hogy mit csinál. Mert akiben ti hisztek az arról szól, hogy megteremt 140 angyalt és arra kéri őket hogy szolgálják az "embert" és erre a fele azt mondja hogy nem Lucifer vezetésével, aki fényhozó angyal. Kérdem én, még isten se tudja hogy mit csinál? Elvileg ő ismeri valamennyire a tettek következményét is nemde? És már ott gyanús a történet hogy millió évek óta harcol a megteremtett angyalaival, ez vicc. Egy logikus ember, már itt azt mondja hogy ez hülyeség. Hogy mondjak még egy két dolgot, Mózes felmegy egy hegyre és elvileg 40 napig ott kolbászol Istennel. Ez megint hülyeség mert istennek nem kell 40 nap hogy 10 parancsolatot le nyomjon testvérünknek. 40 nap múlva, már kitalálta Mózes is a parancsolatokat és lejön a hegyről. Mit lát, hogy a népe egy arany borjút vagy mit imádnak. Népének a felét megöleti, ez áll a történetben és elvileg az első parancsolat az hogy ne ölj. Mózes egyből megszegte, arról nem is beszélve hogy szerencsétlen nép honnan tudta volna a parancsolatokat, azelőtt megölette a felét, mielőtt elmondta volna. Kedves keresztény testvéreim, ha a bibliátokra hivatkoztok, akkor ezek szerint nem volt logikusan elolvasva, de aki ezt megírta azért hagyott egy kis segítséget is ám. Belé van írva hogy az olvassa akinek van szeme a látáshoz és füle a haláshoz! Viszont én nem hiszem hanem tudom, hogy isten nem csak a teremtő, hanem maga a teremtés is és Isten fiai vagytok mindnyájan, de ez csak akkor lesz áldás, mikor túlléptek az anyagi világon, vagyis testeteken és nem azonosultok vele. Jézus azt mondta hogy kövess és te is ugyan oda eljuthatsz mint ő, nem azt hogy imádj. Még azt is mondta, hogy amíg nem lesztek olyanok mint a kisgyermekek, nem lesz tiétek Isten országa. A kisgyermek nem ítél, nem tesz különbséget a dolgok között (rossz és jó), nem aggódik és még sorolhatnám. Majd jönnek a szülök és kinevelik belőle Isten minőséget. Test -> Lélek -> Szellem. Mindenki a szellem, ezt mikor valaki felismeri, akkor Krisztus lesz. Krisztus azt jelenti megvilágosodott. Jézus valódi neve Emánuel Jézus. Hogy honnan tudom ezeket? hát én kutatok és nem fogadok el mindent úgy amit a számba tesznek. És kérditek hogy ez miért jó, hogy a keresztények ezt el hitetik veletek? Hát azért mert amíg félelembe tudod tartani az "embert" addig tudsz uralkodni is felette. A keresztények isten félővé akarnak változtatni titeket. Hogy el dugják azt a nagy titkot amit úgy neveznek hogy Isten. Még Jézus mondá: Isten nem lakozik kézzel csinált templomokban, Isten bennetek van!! Bennetek van! Amíg féltek, amíg hisztek addig nem fogjátok megtudni hogy ki is az, az Isten.

2013. szept. 30. 01:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező! Aki támad, az a legfostosabb!

Nem szabad, nem illik ilyen tényszerűen megtámadni másokat.

Az okos ember jó nagyokat hallgat!

Levonva a következtetést, annyira buta vagy, hogy ide teszel fel kérdést, amiben megadod a választ is.

Mindezt azért, mert nem tudod magad sem, hogy hova tartozol, hogy ki vagy te valójában.

Szerintem Te vagy isten teremtménye, nem a többi hívő! Mert a te cselekedeted hasonlít legjobban reá!

2013. szept. 30. 13:21
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok!

Hihetetlen miket le tudtok irni.A Biblia nem egy mese igenis a Biblia megtörtént eseményeket ir le hiszen vannak olyan könyek amelyekben bebizonyítják azt hogy a Bibliában leirt eseményeket más nen keresztény népek is feljegyzetek,vannak benne csodák is és azokat sem szórakozás végett irtak le.

Azok az emberek akik megtértek nem akarnak Isten háta mögé bújni és igenis benne bizunk de attól nekünk is szembe kell nézni a mindennapi élet problémáival és nekünk is vannak gondjaink de NEM várjuk el Istentõl hogy megoldja és mi csak lazuljunk egész nap sõt még az ilyen emberekkel is meg kell birkóznunk mint ti akik minden hülyeséget gondoltok meg állítotok.Nekünk is vannak lelki gondjaink mélypontjaink de mi bizunk Istenben mivel megtapasztaltuk hogy ha szükség van rá akkor csodát tesz,és mondjon akárki akármit mindnyájan tapasztaltuk Isten közelségét és erejét(és a hit nem okoz semilyen betegséget ja és rákot sem)

A Biblia valóban útmutató de önmagában az üdvözüléshez nem elég ahoz Krisztus kell de a benne levõ szabályokat és útmutatásokat remekül lehet és kell hasznosítani az életben.

Az evolucio szerintem hülyeség mivel ez csaj egy elmélet meg aztán nem tudom elképzelni hogy két élö organizmus azt mondta hogy na haver álljunk össze aztán majd belõlünk lesz 1000 fajta élõlény..

Nem tudom a törikönyvekkel miért nem hitetlenkedtek igy hiszen azt irták le az irástudók amit parancsoltak nekik és emiatt lehet hogy dolgok nem is úgy történtek(gondoljatok Az Õsi Jogra a magyar népnél a nemesek elmentek és lefizették az olyan embert aki tudott irni hogy állitson elõ egh olyan dokumentumot amely azt igazolja hogy õsei ott voltak a honfoglaláskor és ezért érdemelnek földet a királytól)

Gondoljátok meg mit hisztek hiszen lehet hogy titeket vezetnek az orrotoknál fogva...

2013. szept. 30. 15:57
 13/24 anonim ***** válasza:
39%

Vidiripi

"Szerintem ez a biblia egy nagy mesekönyv Semmi realitás nincs benne."

Akkor Jeruzsálem soha nem volt Római uralom alatt? A Colosseumban pedig soha nem áldoztak fel keresztényeket azért hogy szórakoztassák a népet?

"A legtöbb hívővel az a baj, hogy a bibliát úgy olvassák mint egy könyvet, és nem is fogják föl sokan, hogy az nem egy regény, hanem csak egy útmutatás."

A regény egy összefüggő történet. De a Biblia nem regény hanem sorozat. Amely különálló részenként is olvasható.

Maga a szó jelentése hogy: Biblia=könyvecskék (többesszámban)

"A legtöbbjük úgy szemléli, hogy megtörtént eseményeket írnak le benne, pedig nem erről szól szerintem.

Az én olvasatomban az egész biblia egy pszichológiai tanulmány az emberi lélekről."

Nem ismétlem magamat. Történelmi tények szerepelnek a Bibliában régészeti bizonyítékokkal alátámasztva.

2013. okt. 1. 10:08
 14/24 anonim ***** válasza:
83%

"Az evolucio szerintem hülyeség mivel ez csaj egy elmélet meg aztán nem tudom elképzelni hogy két élö organizmus azt mondta hogy na haver álljunk össze aztán majd belõlünk lesz 1000 fajta élõlény.."

Ez most mégis milyen mondat???

Voltál te már laboratóriumban?

Vagy csak akár a hűtőben hagyott penészes kaja nem elég bizonyíték, hogy hogyan szaporodnak az élőlények?

Valóban, sokkal hihetőbb, hogy a nagy szakállú isten varázspálcával csinált egy csomó embert :D

megőrülök. :D

2013. okt. 1. 23:58
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Képzeld voltam már laborban de ez az ELMÉLET akkor sem elfogadható és nem is igaz.Isten pedig nem öreg mivel Õ az örökkévalóság királya és nem is szakállas.Varázspálcája sincs mivel gyûlöli a varázslást,ez itt nem a Harry Potter.Mikor Mózes felmegy a kõtáblákért ott abban a rézsben olvashatsz arról hogy néz ki Isten.Jaj igen meg még annyit hogy a hûtõben nálunk nem hagyjuk megpenészedni a kaját mert kidobjuk...
2013. okt. 5. 18:36
 16/24 anonim ***** válasza:
Jólvan oké :D jaj.. köszönöm, hogy legalább megnevettettél :D
2013. okt. 6. 17:56
 17/24 anonim ***** válasza:
#15: nehezemre esik elhinni, hogy egy ember formájú lény, ami képes a számítógépet kezelni, ennyire primitív legyen. Ugye csak viccelődsz?
2013. okt. 8. 10:59
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem ez nem vicc de ahogy látom ti ezt nevetségesnek találjátok...Csak sajnálni tudlak benneteket
2013. okt. 8. 11:44
 19/24 anonim ***** válasza:
Na végre egy közös pont, amiben egyetértünk! :D
2013. okt. 9. 22:00
 20/24 anonim ***** válasza:
50%

Mert hülyék.

De a helyedben ezt nagyszerű lehetőségként fognám fel, hogy kialakítsd a saját nézőpontod. És valószínűleg te jutsz tovább, és nem ők, akik vakon követnek egy hazugságot.

2013. nov. 3. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!