Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen megnyilvánulásokról,...

Milyen megnyilvánulásokról, tulajdonságokról ismerhető fel egy sátánista (típusú/beállítottságú ember)?

Figyelt kérdés

Azt hiszem, találhatóak viszonylag hamar felismerhető/megjelenő tulajdonságai a sátánista embertípusnak.

Én is felismertem egyet, ami talán a legfontosabb közös ismertetőjegyük.

A dolgokat tisztázandó: magamat nem sorolom közéjük (=a sátánista beállítottságú/attitűdű emberek közé).

Szerintem én inkább "ellenség" vagyok az ő szemükben.

2013. szept. 24. 21:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

Nos eddig, akik ide kommenteltek, ostobaságokat írtak és max. csak a kereskedelmi csatornákból meg a heti nyomozós sorozatból hallottak a sátánizmusról.

[link]

Azért érdekes, hogy az emberek néhány információmorzsa és az övékkel ellentétes nézetek miatt mennyire előítéletesek tudnak lenni.

Nem lehet beskatulyázni egy csoportosulást sem. Mindenki más, az egyetlen közös dolog bennük, hogy ugyanabban a dolgban hisznek. (De néha még ez is kérdéses, mert mindenki máshogy képzeli el a dolgokat.)

"sátánista embertípus"

Ez olyan, mint a horoszkóp? Van 12 fajta ember és pont?

2013. szept. 25. 10:43
 12/17 anonim ***** válasza:

"Súr kérdése:"

Idáig olvastam el a kérdést.

Nem érdemes foglalkozni vele, kb 2 havi jelleggel talál magának új fétist az okkultizmus berkein belül. Jelenleg a sátánisták szidása, a róluk való színvonaltalan fröcsögés a mániája.

2013. szept. 26. 16:48
 13/17 A kérdező kommentje:

Zoboleh (és mások):

leírom viszonylag konkrétabban, hogy mi a problémám ezzel a mozgalommal. Konkrétan a te mozgalmadról, valójában (kívülről kapott) hitvilágodról, a „Spirituális Sátánizmusról” (és annak forrásairól) lesz most szó.

Először a probléma az, hogy ez, amivel foglalkoztok (nem tudom, mennyire értitek és látjátok, hogy konkrétan miről is van szó) egy „balkezes ösvény” (=balkezes tantrikus út).

(valamikor, nagyon régen persze még a „bal kéz” volt az áldott)

Balkezes ösvény = ahol kb. mindenféle (=tiltott) eszköz is megengedett.

Két lehetőség van a Káli-júga beli balkezes ösvények gyakorlásakor: a gyakorlók nagyon kis százaléka „felemelkedhet” (=önismeretre juthat stb.),

a gyakorlók döntő többsége viszont szét fog hullani = egyre inkább elveszíti az önkontrollt és a külső = általa felébresztett és meghívott erők foglyává és tehetetlen bábjává válik.

Maxine Dietrich: egyértelműen látszik rajta (az írásaiból), hogy nem igazán rendelkezik önkontrollal = egyszerű, primitív ösztönös alapú érzelmi kirohanásokra hajlamos... és amikor épp ezekben az állapotokban van, akor NEM URA ÖNMAGÁNAK.... tipikusan így viselkednek pl. a Spirits of Eridu-blog írói, amikor Jézusról kezdenek el írni.

Ti egyébként, elég komoly dolgokkal foglalkoznátok, de a SPONTÁN = KÜLSŐ ERŐK HATÁSÁRA KELETKEZŐ DÜHROHAMAITOKAT (valószínűleg) nem tudjátok kezelni.

FELÉBRESZTITEK A LEGALSÓ CSAKRA ERŐIT, amik egyáltalán nem szelíd erők, hanem a legalsó szintű KÁOSZ vad és féktelen erői, amit egyedül csak az képes kontrollálni, aki ÚR (UR) = aki UR-i minőség.

(az ember persze mindig a lehetetlent kísérelné meg, másképp nem is lehetne embernek nevezni... másképp nem is lehetne „Titáni Embernek” = „Atlantiszi Embernek” nevezni - mert ez mind Atlantisz.... EZEK A DOLGOK MIND ATLANTISZHOZ KÖTŐDNEK ÉS KÖTHETŐK)

Biztos vagyok benne, hogy egy sincs közöttetek, aki konkrétan és pontosan értené és tudná,

hogy

-mikor

-mi

-miért történik (vele)?

(pedig ez lenne a lényeg)

Ne haragudjatok meg, de ez az USA-ból importált

„Enki: az emberiség teremtője = fénylő, jó és tiszta fajú árja, akinek a művét a gonosz reptilián-hibridek tönkretették és folyamatosan tönkreteszik” … „szabadítsuk fel a démonokat és segítsük őket az angyalok ellen folytatott harcuk során!”

-ez a világnézet az én szememben őrültség ... =tipikusan a modern ember mentalitását/mentális állapotát tükröző jelenség.

Ez valójában mind energetika, ezek kivétel nélkül mind energetikai jelenségek. (a szavak valójában nem számítanak, a megértésben csak keveset segítenek – ezeket a folyamatokat valójában látni kell!)

(szavak és értelmezések gyakran csak akadályai a megértésnek – gondolok itt pl. a szavakban és különösen a nevekben történő leragadásra)

Egy (lehetséges) magyarázat:

a „démonok közös erővel =mágikus erőfeszítéssel történő felszabadítása” az én szememben nem jelent többet,

mint a már jól megszokott (kb. asztrális eredetű) energetikai parazitizmus egy újabb változatát.

Értsétek már meg végre: itt minden energetika és itt minden az energiákról = az energiák folyamatos áramlásáról (blokkjairól stb.) szól.

=akik/amik energetikai szükséghelyzetben vannak, azoknak valahogyan MUSZÁLY elrabolniuk azoknak az energiáit, akiknél még van valamennyi (energia).

(=ez a világ energetikailag rendkívül alacsony szinten van … és nem zárható ki, hogy ennek külső oka van.... valamint ez a jelenség mesterségesen van fenntartva)

Az ember is nagyon alacsony szinten van (energetikailag/energiáit tekintve) – ti is ezt próbáljátok megoldani a magatok (vagy valaki mások) módján)

Az egész univerzum egyébként maga az Energia és az energia táncol benne.

-Miért alakul ki mégis az energetikai parazitizmus nevű jelenség?

-Azért, mert a lény minél inkább leválik/leválasztja magát a „Törvényről és Igazságról”, annál inkább csökken az „univerzális energiafelvevő képessége”... ezért „szükséghelyzetbe” kerül és BÁRMILYEN MÓDSZERREL el kell rabolnia/ki kell csalnia stb.

azoknak az energiáit,

akik hozzá képest bőségben vannak.

A szükség : Nagy Úr. („Istent” is lehet belőle csinálni, ha kell.)

Nem szabad senkinek, semmilyen (általa valójában nem is ismert!) entitással (a véren keresztül =vérrel megpecsételés) semmilyen szövetséget, köteléket, szerződést kötnie!

Ezek valójában mind csapdák.

Ezek valójában mind a múlt régi és bűnös dolgai – kivétel nélkül minden népnél előfordultak.

Ezek a vérrel megpecsételt (asztrális) kötelékek sajnos még ma is hatnak a Földön.

Ezen kötelékek miatt élünk „állandó középkorban” - talán már nagyon régóta.

A Spirits of Eridu véleményem szerint lényegi struktúrájában a legkevésbé sem különbözik a kereszténység nagy vallásos intézményétől – itt arra célzok, hogy semmi újat (=fejlődést) nem mutat fel. (pl. magasabb rendű struktúrát)

„Enki-Sátán” : semmi egyéb, mint a „kívül lévő csoportszellem” (=egy újabb név = egy újabb gumicsont).

Tudjátok: az állati létszinteken még mindig kívül van a csoportszellem = a vezérlő géniusz.

Összehasonlításképp: a VALÓBAN EMBERI LÉTSZINTen a vezérlő géniusz belül van.

Ez egy óriási különbség.

József Attila: „Az én vezérem bennsőmből vezérel.” - tehát pl. nem egy kívül lévő „Führer”-t, „Krisztust”, „Messiást” stb. istenítek.

Ezekben az új szellemi áramlatokban (amelyeknek többnyire a mágikus nácizmus az alapja) valójában ugyanazokkal az AHRIMÁNI ERŐKKEL VESZITEK FEL A KAPCSOLATOT, akikkel egy idő után Hitlerék is felvették.

(ezt kb. Rudolf Steiner látta meg és jelezte legelőször)

Tipikusan ugyanaz zajlik és tipikusan ugyanaz próbál feléledni (persze kettő a kéz, de egy a fej... ahogyan mindig is szokott lenni).

NE TUDJA A JOBB KÉZ, MIT TESZ A BAL – EGYEDÜL CSAK A FEJ TUDJA.

(aki/ami mindent irányít)

Ismét csak bábok vagytok... ahogyan a múltban és esetleg a jövőben is... mert nincsen semmi új a Nap alatt.

(és az ember annyi a „játékban”, mint a por)

Kezdetben lehet, hogy lelkesítő és akár erőt adó a gyakorlás/meditáció stb. … de „hátravan (=a végére marad) a fekete leves”.

Itt megint egy „Nagy Művelet” zajlik … ezen a bolygón, jó lenne, ha felébrednétek és végre elkezdenétek nagyobb =globális/átfogó szegmensben is gondolkodni, értelmezni.

Véleményem egy témáról:

a „Vril-energiának” szerintem az égvilágon semmi köze sincsen a Hitlerék által később megidézett Ahrimáni-erőkhöz, -energiákhoz.

A „Vril-erő”, „Vril-energia” az én szememben tiszta és valójában csak egy minimális =partikuláris tényező volt a náci Németországban.

(ez a kettő (a tiszta és a tisztátalan) itt megint csak/újra össze van mosva)

Gyártottak egy „náci ideológiát”, egy „hősies és árja mítoszt a jó nácikról”, akik „a gonosz zsidók ellen harcolnak” és megkísérlik helyreállítani az „Atlantiszi Embert” ... aki „maga a tisztaság”.

AZ ESZMÉK A LEGVESZEDELMESEBB FEGYVEREK, AZ EMBERT MINDIG ESZMÉKKEL GYŐZIK LE.

Az egyensúly fenntartása végett (!!!) most az „Atlantisz-mítoszt” tolják – ami valójában nem egyéb, mint a Titáni Emberiség/Titáni Ember/Technicista-Titáni Ember mítosza.

Használjátok a józan eszeteket és hallgassatok a szívetekre (=a belső érzelmeitekre/intuíciótokra)!

Mindig lerántanának benneteket az INTELLEKTUÁLIS ELME szintjére és ott teletöltenek benneteket „magyarázatokkal”.

A Spirituális Sátánizmusban természetesen vannak kimondottan pozitív vonások is (mint minden más vallásban/kultuszban is),

ha tudjátok, tisztítsátok meg az „ocsútól”!

Amerika, pontosabban USA: nem más, mint a „keveredés háza” = ott minden össze van keveredve mindennel.

Ami bennetek mikrokozmikus szinten zajlik, makrokozmikus szinten is (valamennyire) ugyanaz zajlik.

(mert kívül és belül a bölcs ember számára: ugyanaz)

2013. szept. 26. 19:43
 14/17 anonim ***** válasza:

Miért egy absztrakt metafizikai/filozófiai dolgokról beszélsz tények helyett?

Nem az számít, hogy bal vagy jobb kéz felőli út, hanem, hogy mi a VALÓSÁG.

AZ univerzumban vannak törvények, törvényszerűségek, ismétlődő rendszerek.

Mi ehhez igazítjuk az életünket, ennyi.

Mi az, hogy tiltott eszköz?

Minden energia, ebbe gondolom egyet értünk.

Ha valaki megtámad, és egy jól kivitelezett mozdulattal ártalmatlanná teszem, akkor energiát alkalmazok. Pont ahogy a "tiltott" fekete mágiában.

Nézz már körbe a világban: Az állatok közt te hol látsz efféle tiltásokat meg ilyen-olyan ösvényt? Sehol.

És nem, nem vagyunk állatok, de ugyanazok a törvények vonatkoznak ránk, ha tetszik, ha nem.

AZ önismeret a Sátánizmus egyik alappillére, ergo megint ugyanolyan valótlan dolgot állítasz, amikor azt mondtad, hogy vegetáriánusok lennénk.

Tudás megszerzése, és tudás alkalmazása.

Aki megismeri önmagát a hibáival együtt, az kijavítja azokat, ergo önkontrollt valósít meg.

Ennyire nehéz átlátni, hogy nem az érzelmek/indulatoknak való alárendeltségről van szó? Az elfogadáson és a kifejezésen van a hangsúly, ha ezek nicnsenek meg, akkor nincs önkontroll, csak az elfolytásból következő lelki betegségek, amik idővel fizikai betegségként nyilvánulnak meg. Ez kinek jó?

A SoE-n fordítások találhatóak, megint úgy ítélsz el embereket, hogy nem is tudsz róluk semmit. Újabb piros pont a szélsőségekben való gondolkodás mellé.

Emellé jön máris a harmadik: általánosítasz.

Honnan veszed, hogy kinek milyen a habitusa? Ismered bármelyikőnket is? Külső erő által okozott dühroham? Ne nevettess.

És újra az elvont metafizikai kifejezések, amik nem is illenek képbe, milyen káosz? Valami súlyos gond lehet a csakráiddal, ha az alsó csakrákról neked a káosz jut eszedbe. Persze ha picit is megerőltetted volna magad, akkor tudnád, hogy kiemelten fentről lefelé halad a mi stílusunk a csakrák kinyitásával, hogy a felső irányító nőies jellegű csakrák egyensúlyba, kontroll alatt tartsák az alsókat.

Elárulom, hogy ha a tested edzed, akkor pl a szörnyű gonosz KAOTIKUS Solar Plexus csakrát is erősíted, mivel az egész izomzatot az uralja. Vagy ha sokat egyensúlyozol, az épp a legűbergonoszabb gyökércsakrát fejleszti.

A kérdéssorozatod csak növeli az eddigi piros pontjaidat.

Döntsd el, hogy mennyi figyelmet én, vagy más az életem különböző aspektusainak megfigyelésére, és elemzésére.

Ha a nézeteink a mai átlag ember nézeteit tükrözné, azaz divatos lenne, akkor már rég meglovagolták volna, hogy minél nagyobb profitot csináljanak belőle. A gond az, hogy ezt nem tudják megtenni velünk a mozgalom jellege miatt(a tudatalatti manipuláció nem válik be nálunk, mivel ismerjük a működési elveit, plusz elvetjük a pénz mindenhatóságát amellett, hogy fontos számunkra az anyagi jólét.)

Mi lenne, ha egyszer világos, átlátható észérvekkel alátámasztanád a metafizikai hasmenéseidet?

Akkor reagálni is tudnék rá érdemben, főleg, ha nem váltanál radikálisan álláspontot minden második hónapban.

2013. szept. 26. 23:32
 15/17 A kérdező kommentje:

„Minden energia, ebbe gondolom egyet értünk.  „

-igen. Én egy energiaelvű univerzum része vagyok, amelyben a nevek és szavak nem többek „héjaknál”.

Energia és információ: talán nincs is itt semmi egyéb (mert ez maga a Minden).

-Nem vagytok vegetáriánusok?

Nekem szélsőségesen radikális ultravegetáriánus (=vegán), brutálisan állatvédő sátánistáról van konkrét tapasztalatom, akiben egyébként lennének értékek, de az ember hosszútávon a falra tud tőle mászni...ráadásul veszélyes is, mert előbb-utóbb mindenkit jogi dolgokkal fenyeget :-)

Legrosszabb ellentéte az „állatot lemészároló”, primitív sátánistának.

Az Enki-dologban is nagyon fanatikus, (azt most nem írom le, hogy miben még) semmilyen más verziót nem tűr el. Szó szerint.

Ti is ilyen szélsőségesek vagytok?

Én egyébként egy olyan „reptilián-hibrid” vagyok a szemében, akinek azért még lenne némi esélye (=a megtisztulásra)... de azért alapból reménytelen is (vagyok), mivel elég sok „tiltott szót” használok és ráadásul nem mindig elutasító =negatív értelemben =elhatárolódó módon.

Amikor a „reptilián-hibridekkel” vagy bármilyen hozzájuk társítható ideológiával kapcsolatban valami pozítivumra kerül sor (általam), akkor mindig dühös és elutasító reakciók következnek.

Egyszerű fekete-fehér világképe van.

Ti is ilyenek vagytok?

Az önismeret minden normális dolognak/embernek az alappillére (kellene hogy legyen).

„ kiemelten fentről lefelé halad a mi stílusunk a csakrák kinyitásával, hogy a felső irányító nőies jellegű csakrák egyensúlyban, kontroll alatt tartsák az alsókat „

-ezt így még sosem hallottam, de ez kimondottan érdekes (az én világképem is ilyen)

„a szörnyű gonosz KAOTIKUS Solar Plexus csakrá „

-az szent a szememben (=a Solar-Plexus)... a Kundalini (/bezárt/lezárt) erőit viszont „primitívnek” és vadnak, eléggé fékezhetetlennek gondolom.

A solar plexus nem más, mint a „hara”, a harcosnak az a központja... kb. az az erőközpont. Ez szerintem OK és működik is. (tele van Nap-Erővel: mert ez a Nap-Központ).

A kundalini viszont valami más lehet. Szerintem nőknél aktiválódik könnyebben, de (talán) fájdalmas lehet az útja.

Az én szememben a kundalini egyértelműen kapcsolódik a tantrikus maithuná-hoz. Pontosan nem tudom, hogy hogyan, de köze lehet/van hozzá.

Nem lehet egy álláspontom, mert nem az a feladatom, hogy egy álláspontom legyen. :-)

Ha csak egy álláspont van (jelen), (akkor) senki sem gondolkodik. :-)

Az univerzumban minden mozog – hogyan lehetne egyetlen álláspontom? Mintha megfagyasztani próbálnám a vízesést.

(valamilyen szinten én is a külső környezetem pillanatnyi „terméke” vagyok – mint mindenki más)

Abban viszont döbbenetesen igazatok van, hogy a Bibliát a még létező hagyományok és emlékezés eltörlése végett alkották meg a(z akkor még inkább létező) hagyományból és az emlékezetből.

Durva, hogy ez mennyire igaz! :-)

Nagyon sok érték is van benne, de a fő feladata a hagyományok és az emlékezés (=a múltról való tudás) felszámolása.

Egyéb:

(ezek Bíró Lajos sorai a saját kommentjeimmel)

„Taru. Taru-nak nevezték a hettita viharistent. ”

(Ta-Uru, Ta-Urus ~ Tyrus?) (Torus? Torus Király? Ez érdekes lenne. Tórusz-Király?)

MLK TRS (Torus? Melek Torus/Taurus? Tyrus)

„A Kalevala isten-triásza (Ukkó, Vejnemöjnen, Ilmarinen) pontosan megfelel a szumér An, Enlil, Enki hármasságnak. Különösen Vejnemöjnen alakja fedi teljesen a szumér Enki tulajdonságait és funkcióit (l. Lenormant 1878, 235-237.old.).”

(a végén kiderül, hogy nem is volt semmilyen viszály …. az Aranykorban) :-) és nincs igaza Szakaárja Sicsinnek.

„A SZŐLŐ. A magyar szőlő szót a török nyelvekben meglévő bogyó (!) jelentésű "yiläk", "yelak"-ból akarják levezetni. [4] Holott az ókori Egyiptomban a szőlővessző istenének neve Sai (Saj) volt .”

((Saj-Ten? Isa-Ten? Szajten = szőlő? = öröm = ég = mámor = boldogság)

(A boldogság mindig fentről való és csak vendég ezen a földön.

Szomorúszájú Föld ez, folyton búsulni akar. Különösen a „nyugati kultúra”, a „mesterrassz” - A viszály a mindene és a poklát magának teremti.. Utána persze ráfogja másra.)

„A DIÓ. Valószínűtlen, hogy a dió a török "yagaq"-ból eredne. Az ógörögök a diót Isten makkjának, "Diósz bálanosz"-nak nevezték és a dió Diana szent fája volt. „

(ebből csinálták a „diabolosz „ szót? a bibliások) :-)

„A szkíták ősanyjukként egy kígyó-istennőt tiszteltek. Erről a kígyó-ősről szóló totemisztikus képzetek éltek tovább a dákoknál és mindmáig a székelyeknél.”

„Strabon (XI., 2,10) röviden említ egy mítoszt, amely szerint az Aphrodité Apaturos nevet "egy rege alapján úgy magyarázzák, hogy amikor a gigászok az istennőt itt megtámadták, ő Héraklést hívta segítségül, s azt egy barlangban rejtette el, azután egyik gigászt a másik után szólítva egyenként ilyen csellel adta át őket Héraklésnek, hogy megölje őket." - A magyar (székely) mesében szintén óriások szerepelnek, akivel a hős, Rózsa vitéz egyenként bánik el, a kígyó-lány segítségével.”

(a szöveg első fele, Strabón mítoszleírása egy rendkívül érdekes és nagy jelentőségű dologra mutathat rá!!! szerintem nagyon fontos lehet (akár) a helyzetünk megértésében is)

(gigász, titán : az én szememben ugyanaz)

(A titáni rassz az én szememben egyértelműen az atlantiszi.)

Biblia: „Ne tudja a jobb kéz, mit teszel a bal; egyedül csak a FEJ tudja.” (azt, hogy mi, miért történik)

(milyen szépen becsomagolták ezt is)

"Homlokomon vagyon fölkelő fényes Nap,

Oldalamon vagyon árdeli szép Hold,

Jobb vesémen vannak az égi csillagok." =Vénusz?

„ Az indeknél az aszurák gonosz démonok, míg az iráni mitológiában az ahurák isteni lények. A magyar nyelvben egyértelműen az iráni mitológiai felfogás tükröződik”

(aszurák = a Surák = az UR-ak... ez talán egy kicsit rólam is szól) :-)

Baál vagyis Bél isten párja Anat, azaz Eneth volt!)

(Jahve = Baál – ez még a régi = az eredeti kultusz)

„A Melek (Moloch) istennév a magyar "mell" és "meleg", a chanti "melek" (=meleg) szavakban maradt meg.”

(melek taus melek taurus : az istenpár?)

Weöres Sándor:

„Bika vagyok, Tehén vagy.

Én Te vagyok, Te Én vagy.”

(kell ettől nagyobb egység?)

(ja, hogy ez a Bibliát író/szerkesztő római (birodalomhoz tartozó) teológusok szerint illetlen? :-) )

„A "pun" név ugyanúgy "vörös"-et jelentett, mint a phoinix (=Főnícia), amelyből származik. (A finn "puna" szó jelentése is: piros, vörös.) Karthágó (Kart-hadast) Tirosz (Cór(...”

(Tyrus = Czór ?! - igen az)

(Phoinix – Főnix – Főnixia - vörös bíbor - a Bibliában „Edóm” és „Ézsau”... nehogy kiderüljön, hogy „Edóm” azonos „Ádám”.mal = az Égi Emberrel = az Eredeti, romlatlan Emberrel = a Tisztával, mert az nagyon durva lenne... márpedig úgy néz ki, hogy ez így van)

(Jákób, a Csaló, csalt? Azt mondja a Biblia, még le is férgezi.)

„A szkíták ősanyjukként egy kígyó-istennőt tiszteltek. Erről a kígyó-ősről szóló totemisztikus képzetek éltek tovább a dákoknál és mindmáig a székelyeknél.”

„Fennmaradt Székelyföldön egy ősi áldozó-kő is, amelyet a somlyó-hegyi "pogány áldozati helyről" hoztak le, és nemzedékről-nemzedékre őrizték, mint az ősök emlékét. Az áldozókő közepére kígyó-alakot véstek.”

(mert a kígyó: MAG és TUDÁS)

(a Bibliában ezt is fordítva tanítják)

(már az első lapokon megátkoznak mindent, ami szent)

„A szabír törzseink ("kései avarok") nőelvűek voltak, kivéve talán Megyer törzsüket”

„Szűzanya-istennő (Boldoganya) állt szabir törzseink vallásának középpontjában. Az ő eredetmondájuk a Turul-monda, amely az emberi élet női eredetéről szól. A fehér ló szintén a szent folyókkal és az áradással van összefüggésben. "A fehér a finnugor régiségben is szent szín." [5] A "fehérnép" kifejezés a magyar nyelvben az asszonyokra vonatkozik, ami szintén lehet a matriarchális fehér magyar törzsek nyelvi emléke. „

(leány = fehérnép = fehér nép)

(mai nevén: „Plejád” Pleiade)

(iit jön képbe a Vril – nem véletlenül úgy ábrázolták a plakáton, ahogyan... mert az egy tiszta (=isteni) energia !!!!!!!)

„a szabir-magyarok nőelvű törzseiben az anyajog emléke, bizonyos fajta "nőuralom" még a IX. század végi hon-visszafoglalás után is megmaradt. (Két szabír fejedelemnőről is tudunk. Az egyiket Padányi Viktor említi [7]: Tamar [Tomürisz]. A másik Bóaréx, az ő vezetésével állt a szabírok egy része Bizánc mellé 528-ban [8]).”

(belőle lett Támár?, akit a testvére megerőszakolt és még utána neki állt feljebb?)

(Onánt írták mellé, aki magját (inkább) a földre engedte, mint ...)

((Biblia: TÁMÁR (pálmafa, datolyapálma).

Hér, majd Ónán (!) felesége; apósa, Júda (1) által Pérec és Zeráh (1) anyja (1Móz 38); Jézus ősanyja (!) (Mt 1,3). 

Dávid leánya, akit féltestvére, Amnon (1) meggyalázott (2Sám 13,1-33). )

"Catal Hüyükben a Nagy Isten nő bika alakban szüli meg a fiát-férjét,” (ez egy őskép)

(Fiam vagy te – mondja a Nagy Istennő – ma szültelek téged! - ez a legelső kép ebben a témában, a bibliai kép (=2. zsoltár) már sokkal későbbi és erősen átalakított =judaizált)

(Sur,Czór,Tirusz)

„A Baál - Biqá név kapcsán is felmerül a gyanú, hogy magyar eredetű, hiszen Baál jelképe a bika (és a bikaszarv) volt.

(Baal maga volt a Bika! Még a viszonylag régi zsidók is őrizték az emlékét a szarvasoltár (=szarvas-oltár = szarvakkal rendelkező oltár) képében.... és kb. az „üvegtengert” -amiből jósoltak (!!!) - őrző/támasztó tíz bika képében).”

„A magyarok nő-elvi ágánál kezdettől fogva Hold (és szarvas-, valamint bika-) kultusz volt, míg a hímelvi ág a Nap-vallást követte. A honfoglaláskori Magyarországon volt egy terület, ahol dominánsan érvényesült a bika-kultusz (ez nagyjából egybeesik Tolna megyével). „

2013. szept. 27. 01:13
 16/17 anonim ***** válasza:
38%
Súr a példaképem :-).
2013. szept. 27. 08:41
 17/17 anonim ***** válasza:

A szavak és nevek is energiák, tehát egyáltalán nem egy mellékes része a világnak. A mantrák vibrálása talán a legerősebb, leghatásosabb mód a fejlődésre.

Semmi közünk a vegákhoz, ha valaki úgy dönt, hogy nem eszik húst, az az ő döntése és felelőssége, nem tiltjuk, de nem is támogatjuk. A védikus írások világosan leírják, hogy a hús a legfontosabb táplálék a testnek.

"Ti is ilyen szélsőségesek vagytok?"

Ha nem is vagy benne biztos és nem jártál utána, akkor mégis milyen alapon állítottad ezt egy másik hozzászólásodban? Milyen alapon ítéltél el minket?

Az alsó csakrákról előbb a káoszra asszociáltál, ezért írtam ezeket.

A kundalini rendkívül erős energiával rendelkezik, de

maga az energiája az pont hogy egyensúlyt eredményez.

Azoknak okoz gondot, akiknek:

-Nincsenek a nadijaik kiegyensúlyozva

-A sushumnájuk nincs kinyitva.

-Nincsenek nyitva a csomók (granthis -> szakrális/torok/koronacsakra + a gyökér/szív/6. csakra oldalsó kiterjesztései)

-A csakrák nem kiegyensúlyozottak. Mindegyik csakrát egy elem uralja, de szükséges a kiegyensúlyozásuk, amikor a kundalini felfut a gerincen, akkor kiegyensúlyozza őket, ez kifejezetten kellemetlen lehet, ha ez az egyensúly beállása drasztikus változást jelent.

-A fizikai testet párhuzamban meg kell erősíteni a lélekkel a mirigyeket és szerveket is. Ez a jóga célja.

Ha a test nem megfelelően szabad/hajlékony és gyenge, nem fogja tudni elviselni a kundalini energiáját.

Ez csak pár a sok fontos szempontból.

Aki egyből belevág a kundalinivel való munkába, az meg is érdemli, ha pórul jár.

Nekem az első dolgom volt, hogy részletesen utánaolvassak az elméletnek, és a biztonságos fejlődéshez szükséges gyakorlatokat elsajátítsam. Pl a testet lehűtő légzőgyakorlatokat (sithali stb) Illetve az elmét elföldelő, elcsendesítő + egyéb fontos kundalini meditációkat elsajátítsam.

Utána jöttek csak a haladóbb gyakorlatok, amiket fokozatosan kezdtem el gyakorolni.

Aki az alapvető józan ész által megkívánt szabályokat nem tartja be, az pórul jár, nem kell hozzá kundalinivel foglalkozni.

Fájdalom nélkül nincs fejlődés, nekem a legnagyobb fejlődéseim mindig fájdalommal jártak legyen az fizikai mentális vagy spirituális.

Nem az a gond, hogy változik az álláspontod, hanem, hogy radikálisan össze-vissza, azaz egyáltalán nem egységes azok alapján amiket írsz.

Nekem egységes a világképem, ami szervesen változik, ahogy gyarapítom a tudásomat. Ez természetes.

Amiket írtál különböző szavak etimológiájáról az nagyon érdekes, magyarsággal kapcsolatban is egy véleményem vagyunk (iráni eredet) úgyhogy a megosztott információkat köszönöm, de ezeknek nincs köze a kérdés témájához.

2013. szept. 27. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!