Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A tudomány hazudozásainak is...

A tudomány hazudozásainak is most van vége? 60 éve nem kutatnak alap dolgokat? Ez igaz?

Figyelt kérdés

egy spirituális oldalon olvastam ezeket :

"( Nézzünk szembe a tényekkel : 50-60 éve nem folyik semmilyen természettudományos alapkutatás, hanen csakis kamu-kutatásokra százmilliárdokat elpazarló figyelemelterelő pótcselekvés; az alternatív tudományok elleni boszorkányűldözés, meg a tömeg ideológiai megdolgozása az általános tankötelezettség, a "tudományos-ismeretterjesztő társulatok" és a hagyományos űrtechnikát reklámozó sci-fi irodalom és filmek révén"

bővebben: [link]

Ténleg nem folyik kutatás alap dolgokról 60 éve? Ezt nem tudtam. A Star Wars a NASA-t reklámozza? Most a tudomány hírtelen rájött, hogy nem kéne kamuzni a népnek és a lóvét lenyúlni olyan kamukutatásra, mint CERN-ben az ősrobbanás vizsgálata ?

Nem teljesen értem a cikket, elmagyaráznátok nékem?

2013. szept. 14. 19:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek Grieleannal,csak én nem biológiából hanem csillagászatból (saját nemsokára szakterületem) hoznék példákat:

Az elmúlt egy évtizedben több száz új exobolygót sikerült felfedeznünk a Kepler űrteleszkóppal,optikai úton,és más teleszkópokkal pedig a csillag mozgásából.

Az elmúlt évtizedben csak a naprendszeren belül több tucat új kategóriába sorolandó törpebolygót fedeztünk föl,amilyen a Ceres,a Makemake,az Ida,a Vesta,vagy a Haumea,vagy akár az Eris.De vannak olyan újjak is amiknek csak szám és betűkombinációs nevük van.

Az elmúlt évtizedben több tucat űrszonda látogatta meg az összes bolygót a naprendszerben,illetve némelyiknek a holdját is.Ilyen volt például a 2003-ban elindított MER-A,és MER-B rover pároos akik a Marsa indultak,ismertebb néven a Spirit és az Opportunity.

Ezen túl rengeteg további,még jelenleg is folyó kutatás,és terv van folyamatban/előkészítésben/kivitelezésben/felállításban/tervezésben amik a csillagászok következő generációjának adják majd a kutatási adatokat és eredményeket.

Szóval ilyeneket ne nagyon állítsunk hogy az elmúlt hatvan évben semmit nem léptünk előre.Szinte már évente ha nem még kisebb időközönként lépünk hatalmasakat előre.

2013. szept. 19. 14:40
 12/17 anonim válasza:
55%

Én csak laikus érdeklődő vagyok,de pl.nanotechnológia,húrelmélet(ezt a CERN miatt emelném ki),az emberiség energiaigényének kielégítése a távoli jövőben is etc.

Ellenben a hitélet,a spiritualizmus,mikor lépett utoljára nagyot,illetve mikor jelent meg olyan alap hittétel,mint Jézus,Mohhamed,Buddha tanításai?Mert csak a hókuszpókusz megy.Magam is kitaláltam(haveri körben söröztünk,ez mindent elmond) már új vallási filozófiát,amit talán egy-két ember még komolyan is venne,pedig a legnagyobb hülyeség!

Szóval, az érdemi válasz:folynak kutatások.

Ui.:a CERN-ben pont egy olyan részecskét próbálnak kimutatni,amit sejtenek.Ha megtalálják,átíródik a fizika,találgatásokból ténnyé,(Lehet,hogy már megvan,nem követem).

2013. szept. 26. 23:31
 13/17 anonim ***** válasza:
MER-A Spirit-et meg a NASA tette tönkre,szegény szerencsétlen robotot véggi ki akarták hozni abból az elakadt homokból,azt annyira lemerült az akkumulátora hogy a fűtése és a komunikációs rendszere is teljesen megrongálodott,ha nem baszta volna el a NASA akkor még ma is 3 rover vizsgáljá a marsot :)
2014. jan. 30. 19:48
 14/17 anonim ***** válasza:
Azért a tervezett küldetéshosszt szerintem többszörösen túlszárnyalták még így is,és hát mégis csak napelemekről van szó,illetve a marsi homok se egy könnyű terep a rovereknek.
2014. jan. 30. 20:26
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem értem miért csináltok ebből tudomány vs spiritualizmus témát.

A tudomány nem zárja ki a spiritualitást és fordítva, de nem sokat tudtok a témáról, sem tudósok önéletrajzáról. Pl hogy Enstein szerint a vegetarianizmus fontos és a szellemi lényekkel való kommunikáció. Én évfolyamelső vagyok, nem tagadom spiritualizmus segítségével. Ezek a dolgok összefüggnek, amit egy átlag ember nem tud átlátni.

2014. jan. 30. 23:10
 16/17 anonim ***** válasza:

Möbiusz-szalag

igen igazad van,3 hónapra tervezték,csak a NASA okos emberei nem számoltak a marsi téllel ami szinte teljesen lefújja a napelemekről a port,mondjuk igen meglátszik hogy 3 hónapra tervezték csak mert már a B-nél is vannak gondok,páldául a kar már nehezebben mozog stb...

2014. jan. 31. 18:42
 17/17 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti:

Linkelnéd Einstein idézetét a spiritualizmussal kapcsolatban.

Mert Einstein idézetek interneten nem túlzok ha azt mondom hogy tízezres számban keringenek,és talán 10%-uk hangzott el valóban Einsteintől.

Általában úgy szokott kinéznie egy ilyen "Einstein" idézet,hogy valakinek kell egy erősebb támaszték az érvelése alátámasztásához és ekkor leírja a monológ végére "Albert Einsteintől".Így ,máris kreált egy eléggé jól hangzó érvet,miszerint még Einstein is az ő pártján áll.Közben lehet hogy Einstein az adott témában pont ellentétes álláspontú volt.

A hamis einstein-idézetek gyakoriságát taglalja ez a cikk is. [link]

Szóval utolsó előtti:várom az Einstein idézet eredetét!

(UI:Einstein szerintem soha nem mondott ilyet,mert előzőleges utánanézéseim szerint babonának tartotta a spiritualista eszméket)

És mindenki jegyezze meg:

[link]

2014. jan. 31. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!