A tudomány hazudozásainak is most van vége? 60 éve nem kutatnak alap dolgokat? Ez igaz?
egy spirituális oldalon olvastam ezeket :
"( Nézzünk szembe a tényekkel : 50-60 éve nem folyik semmilyen természettudományos alapkutatás, hanen csakis kamu-kutatásokra százmilliárdokat elpazarló figyelemelterelő pótcselekvés; az alternatív tudományok elleni boszorkányűldözés, meg a tömeg ideológiai megdolgozása az általános tankötelezettség, a "tudományos-ismeretterjesztő társulatok" és a hagyományos űrtechnikát reklámozó sci-fi irodalom és filmek révén"
bővebben: [link]
Ténleg nem folyik kutatás alap dolgokról 60 éve? Ezt nem tudtam. A Star Wars a NASA-t reklámozza? Most a tudomány hírtelen rájött, hogy nem kéne kamuzni a népnek és a lóvét lenyúlni olyan kamukutatásra, mint CERN-ben az ősrobbanás vizsgálata ?
Nem teljesen értem a cikket, elmagyaráznátok nékem?
Az a legvégén van hogy : "Galántai is úgy írja le a jelen társadalmunk meglévő infrastruktúráját, mint egy istentől elrendelt örök és változtalan valóságot! - Épp úgy, ahogy pl. az általános iskola alsó osztályában írják le a 8-9 éves ártatlan és naiv gyermekeknek a környezetismeret órán a mi technikai környezetünk öröknek és változatlannak mutatott egyetlen és szükségszerű valóságát!"
Az iskolában a fizikát Istentől elrendelt örök és változtathatatlan valóságnak tanítják ? Lehet hogy már így van? Vagy csak a szocializmus idején nem így volt amikor én jártam?
"egy spirituális oldalon olvastam ezeket"
EPIC FAIL
Az epic fail tömören: marhaság (nem tükörfordításban, hanem használata szerint).
A kérdésedre az értelmes válasz a marhaság, hülyeség, valótlanság, ostobaság stb., de ez itt nem konform.
"Nézzünk szembe a tényekkel"
Milyen tényekkel? Semmi konkrétumot nem ír a cikk.
Szerinted az elmúlt 50-60 évben mire adták a Nobel-díjakat?
Én biológiát tanulok, így ezt a területet ismerem leginkább... nos, csak a biológiából hány felfedezést írjak neked az elmúlt 50-60 évből? 5-öt? 10-et? 100-at?
Csak néhány, ami hirtelen eszembe jutott:
A Paedophryne amauensis, vagyis a legkisebb gerinces felfedezése - 2012
Az emberi AIDS leírása - 1981
Human Genom Project -2003
Tüdő mesterséges előállítása patkányokban - 2010
Resrikciós enzimek felfedezése - 1970
GFAJ-1, az arzénbaktérium felfedezése - 2010
Most így kb két perc alatt ennyit kotortam elő a memóriámból, de egy kis utánajárással órákig írhatnám a listát. Nem kell mindent elhinni, pláne ha laikusok írnak cikket, amit egy laikus oldalon jelentetnek meg...
Ha nem érted, ne foglalkozz evvel.
"( Nézzünk szembe a tényekkel : 50-60 éve nem folyik semmilyen természettudományos alapkutatás, hanen csakis kamu-kutatásokra százmilliárdokat elpazarló figyelemelterelő pótcselekvés; az alternatív tudományok elleni boszorkányűldözés, meg a tömeg ideológiai megdolgozása az általános tankötelezettség, a "tudományos-ismeretterjesztő társulatok" és a hagyományos űrtechnikát reklámozó sci-fi irodalom és filmek révén"
Nagyon igaz dologról van szó. Nem csak spirituális oldalakon van erről szó hanem politikával kapcsolatos oldalakon is. Hol élsz te?
"Az iskolában a fizikát Istentől elrendelt örök és változtathatatlan valóságnak tanítják ? Lehet hogy már így van? Vagy csak a szocializmus idején nem így volt amikor én jártam?"
Félreértetted. A lényege annyi hogy a materializmust természetesnek veszik és a gyerekek agyát bombázzák hiányos materialista eszmékkel, pont ugyanúgy ahogy Galántai istentől eredőnek tartja ezt a beteg felépítést. Magyarul mindkettő rossz.
"Nem teljesen értem a cikket, elmagyaráznátok nékem?"
Ez a legjobb mondat:DDD
Az itt sokszor forrásként hivatkozott tévécsatorna ma több olyan műsort is adott, amely az utóbbi évek nagyszabású kutatásairól tudósít.
Akkor most mikor hazudik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!