Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mennyi a valószínűség annak,...

Mennyi a valószínűség annak, hogy a világot Isten teremtette és mennyi arra hogy a semmiből robbant fel ősrobbanással?

Figyelt kérdés

2013. júl. 6. 19:36
1 2
 11/20 pelgrim ***** válasza:

# 10/ tegnap 20:50

Hasonlóképpen mint egy ilyen hülye kérdést feltenni.

2013. júl. 8. 07:58
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

>Miért a fizika és matek is sok dologgal dobálózik, amit soha nem leszünk képesek felfogni pl a végtelen fogalma !!

>Tévedés. Attól még, hogy nem lehet elszámolni odáig és nem tudjuk elképzelni a korlátolt agyunkkal, meg lehet érteni és kitűnően lehet vele számolni. Sem a fizika, sem a matek nem "dobálózik" olyan fogalmakkal, amiket ne lehetne leírni, igazolni vagy "felfogni". Ellentétben a vallással, mivel Isten nem definiálható, nem mérhető, nem igazolható és nem is cáfolható. Nem lehet valószínűséget rendelni hozzá, a hit keretein belül nincs értelme ilyesmiről beszélni.

>Nem kell, nem is lehet Istent sem megérteni teljesen,

Ez csak arra igaz, aki hisz és nem hajtja az objektív megismerés vágya. Ami létezik, az meg lehet érteni, legfeljebb most még nem vagyunk rá képesek.

>elég ha tudjuk hogy van és hogy mi tulajdonítható neki.

Senki nem "tudja", hogy van Isten, és senki nem "tudja", hogy mi tulajdonítható neki. Sokan hiszik, állítják vagy tudni vélik, de senki nem tudja. Ráadásul magadat cáfolod, mert ha Istent nem lehet megérteni, akkor ezeket nem is tudhatod róla.

Egyébként nem a hittel van bajom, hanem a hit nem megfelelő értelmezésével. A hit maradjon csak hit, nem kell és nem is igazán lehet összehasonlítani tudományos elméletekkel, és főleg nincs értelme valószínűségeket rendelni a teremtéshez ;)

Ignoramus

2013. júl. 8. 13:35
 13/20 anonim válasza:
A magam részéről Semelyik istenben nem hiszek, a világ keletkezésére is csak elméleteink vannak. Szerintem az emberiség még sok ideig fogja feltenni ezt a kérdést, de előfordulhat, hogy más bolygókról származókkal hamarabb találkozunk. Talán Ők tudják már, miért és hogy lettünk.
2013. júl. 10. 20:31
 14/20 anonim válasza:
Én egyszer úgy hallottam, hogy az ősrobbanás elméletét egy francia - talán ferences - szerzetes tudós pap munkálta ki az 1900-as évek első éveiben. Amennyiben ez valóban helytálló információ, akkor nem beszélhetünk két ellentétes nézetről.
2013. júl. 10. 21:54
 15/20 anonim ***** válasza:
Ez egy olyan kérdés, amire soha egy ember sem fog tudni száz százalékban biztos választ adni... :-)
2013. júl. 11. 19:02
 16/20 anonim válasza:
11%

Bocsánat, tudom megsért titeket ez most, de! Mindenki befoghatja!

Hit- hinni valakiben- Istenben. Van egy adott konyv, ami- mondjuk ki- a legismertebb írás a világon. Ha az, ami benne van nem lenne igaz, nem hinne benne annyi ember. "senki sem tudja, hogy milyen formában van- talán egy vén oregember hosszu szakállal? Esteleg o az univezum? Vagy egy láthatatlan energia? Ki tudja?" -a Bibliában megvan írva, hogy Isten a maga formájára, tokéletesre teremtette az embert. Szoval Istennek olyan alakja van, mint egy embernek. Hogy nagyobb, fenségesebb-e? Lehet. Annyi biztos, hogy Isten létezik és az o egyszulott fiát a Foldre kuldte buneink megbocsátására.

Osrobbanás- mint már elottem írták, lehetséges, hogy Isten az osrobbanással hozta létre a Foldet. De lehet, hogy nem. Sok olyan tudos van, aki ezt az elméletet vallja. Majd jonnek a dinoszauruszokkal- szerintem igenis léteztek, csak az a kérdés, hogy mikor. " Hisz Isten a Foldet és az embert 7 napon belul megteremtette, és a dinoszauruszok pedig X millio éve éltek"- saját nézeteim szerint a 7 nap csak jelképes volt- legetséges 70 000 000 év. Megint, ki tudja?

Amirol még nem tudok vélemény adni, azok az osemberek. Lehetséges, hogy Isten nem is annyira tokéletesre teremtett? Csak késobb fejlodtunk ilyen "széppé"? Vagy az égész csak a tudosok kitalácioja?

Semmit sem tudok, csak azt, hogy Isten létezik :)

14/L

2013. júl. 11. 19:11
 17/20 bheka válasza:
Döntetlen: 0 - 0
2013. júl. 12. 15:02
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a válaszokat, bocsi!

Ilyen kérdést NEM SZABAD feltenni! Én fizikusnak tanulok, szóval evidens, hogy az ősrobbanást tekintem reális opciónak,de!

A vallás hit, amit nem szabad egzakt dolgokkal összekeverni. Jómagam ateista vagyok, de nem akarom megmagyarázni egy mélyen hívő embernek, hogy ez meg az így van. Nincs hozzá jogom, hogy ráerőltessem a tudásom, nincs jogom elvenni akármilyen istenbe vetett hitét, hogyha neki az jelenti a boldogságot az életében.

Hogyha most foggal-körömmel téríteném a jónépet a fizikára, mivel lenne jobb a világ? Semmivel.

Úgy gondolom, aki nem csak "menőzni" akar a felületesen összekapirgált kis tudásával, mondjuk itt gyk-en, az nem foglalkozik ilyen dolgokkal, mint a más ember meggyőzése bármi áron. A kutatások azért vannak, azért vagyunk mi fizikusok, kémikusok, biológusok, hogy jobbá tegyük a világot új találmányokkal, amik segítik az embereket. Mindenkit, legyen az zsidó, keresztény, buddhista, fekete, fehér, sárga.

2013. júl. 22. 02:20
 19/20 anonim ***** válasza:

Mindkét feltételezés az emberi elme szüleménye.

És mint ilyen, valóban feltételezés csupán.

Az emberi gondolkodás sajátossága, hogy a "megértés" szükséges feltétele valamilyen rendszerbe foglalás.

Mindkét elképzelés próbál állításokat egymáshoz kapcsolni, és amennyiben elég sok ilyen logikai kapcsolat van, akkor tűnik meggyőzőnek.

Mindegyik elképzelés feltételezhető, hogy igaz, de nem bizonyítható, nem is lesz.

Viszont mindkettőben vannak igenis képlékeny, véleményes következtetések, amik akár jól hangzanak, de az egész végső oka egyikben sincs elmagyarázva.

És a valószínűség fogalma itt nem alkalmazható.

2013. júl. 22. 10:41
 20/20 ortin ***** válasza:
Szerintem maga az ősrobbanás is olyan hogy nem lehet szerintem mert ha azt veszünk figyelembe a semmiből nem lehet semmi. A Isten is hasonló ha azt nézzük hogy a semmiben van valami ami megteremtet mindent ő is a semmiből lett? Ez egy olyan kérdés amit sose fogunk megtudni vagy ha mégis akkor vagy nem tudjuk felfogni vagy pedig nem akarjuk elfogadni a választ.
2013. nov. 6. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!