Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha csak szeretet létezne a...

Ha csak szeretet létezne a világon, akkor nem létezne semmi?

Figyelt kérdés

2013. jún. 30. 20:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"Nincs olyan az élet számára, hogy szeretet. Az az embereknél alakult ki, és a többi emlősnél is "érdekből", a túlélés miatt. "

Ne haragudj, de ennél nagyobb hülyeséget már régen olvastam . Szerinted például egy oroszlánanya érdekből szeretgeti a kicsinyét ? De a kutyás példa is nagyon jó .

2013. jún. 30. 20:59
 12/20 anonim ***** válasza:
Ööö én egy szóval sem néztem le az állatokat... Sőt, kifejezettem szeretem őket(mivel[egyenlőre] amatőr biológus vagyok). Sőt, nekem is van két kutyám, és ha egyet meglátok az utcán, rohanok oda, hogy megsimogassam. Én inkább azt akartam mondani, hogy az állatok(leszámítva az embert) a túlélés miatt szeretnek. DE még mindig fenntartom az állításomat. Az emberek is hasonlóan szeretnek, mint a kutyák. Szerintem aki azt mondja, hogy nem indokból szeret valakit, csak úgy, az nem mond teljesen igazat(ez alól természetesen kivételt képez a szülő-gyermek kapcsolat).
2013. jún. 30. 21:01
 13/20 anonim ***** válasza:
Sigrún, olvasd el a válaszomat(de azért nem kellett volna lepontozni, mert semmi rosszat nem mondtam).
2013. jún. 30. 21:02
 14/20 anonim ***** válasza:
Ja, és az érdeket senki se értse aljas vagy kihasználó érdeknek, hanem inkább a túlélés érdekéért.
2013. jún. 30. 21:03
 15/20 anonim ***** válasza:

Okos kérdés, de egy dolgot lefelejtettél a gondolatmenetedből. Mi a szeretet, hogyan definiálod? Mert egy beírt szóhoz, főleg egy ilyenhez, az emberek szubjektív elképzeléseket alkotnak, és ebből adódóan megeshet, hogy egymás mellé beszélnek. Definíció nélkül nem tud korrektül működni a válaszadás.

Abban egyébként igazad van, hogy ha az elejétől fogva csak és kizárólag egyetlen érzés lenne ismerhető kontraszt nélkül, akkor erről az egy érzésről nem igazán tudnánk, hogy micsoda...Nem véletlenül tapasztalunk viszonyítottságot, nem véletlenül érzünk "fájdalmat", rabságot, függést...és pontosan azért, hogy a szabadság, a boldogság észrevehető, értékelhető legyen.

Mellesleg a szeretetnek alapvetően is két fajtája van...egyik ami feltételt szab, a másik pedig feltétel nélküli...s "sajnos" az emberek, amikor a szeretet szó szóba jön, akkor a feltételt szabó szeretetre gondolnak automatikusan, de tudod az a szeretet ami feltétel szab, az az önző szeretet...

üdv

28/F

LastOne.Left

2013. júl. 1. 17:12
 16/20 anonim ***** válasza:
Valami biztos létezne. De ha csak szeretet lenne, akkor nem lehetne megkülönböztetni mástól. Tehát szeretet sem lenne.
2013. júl. 2. 02:19
 17/20 Antimod ***** válasza:
A földi világ domináns érzelme a félelem. Ebből ered szinte minden tevékenység. Félelem az éhezéstől, a kipusztulástól, a túlnépesedéstől, az unalomtól, vágyaink beteljesítetlenségétől. A szeretet "észrevehetetlenebb", inkább kontrasztként van jelen, ugyanakkor meggyőződésem, hogy az univerzum egészének alapvető összetevőjéről van szó.
2013. júl. 3. 09:20
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha csak szeretet létezne a világon, akkor az élet unalmas lenne. Nem lenne izgalom az életben, nem lennének izgalmas pl: horror, akció filmek.

Nem lenne diszkó, koncert, mert ott ugye, ha isznak, általában verekednek is.

2013. júl. 10. 20:42
 19/20 anonim ***** válasza:
Csak egyfajta "szeretet" zene lenne. Minden más műfajú zene eltűnne. Úgyhogy unalmas életet élnénk.
2013. júl. 10. 20:44
 20/20 anonim ***** válasza:

Pontosan. Az a Teremtés végét eredményezné.

Nos, nem akarok senkit sem megsérteni, megbántani, főleg nem a vallásos beállításúakat, vagy Istenben megtért, igazakat, de van egy fájdalmas kijelentésem, ami talán az évezredes- év-tízezredes téveszmékből és megvezekeltségből kihozz titeket.

Az érzelemmel rendelkező lényt a legkönnyebb megvezetni. Mert az érzelem bilincs a lélek számára.

Egy hatvanas években földre tért földönkívüli vallomása szerint, idézem pontosan a szöveget: "Az érzelem, és a szeretet a primitív lelkek tulajdonsága. Mert csak egy alacsony rendű civilizáció éli meg fejlődésnek a hanyatlást."

2015. márc. 18. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!