Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha csak szeretet létezne a...

Ha csak szeretet létezne a világon, akkor nem létezne semmi?

Figyelt kérdés

2013. jún. 30. 20:28
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne semmi más, csak szeretet. Igazából el sem tudom képzelni. De akkor az élet keletkezésénl kéne kezdeni, amikor az ősállatok kialakultak. Ott voltak érzések, mint szeretet? Nem hiszem. Félelem? Szerintem ez mindenképp hamarabb jelent meg. A szeretet esetleg úgy, hogy tudta mi a jó neki.
2013. jún. 30. 20:32
 2/20 A kérdező kommentje:
De a mostani szeretet szerintem csak az embernél alakult ki, meg pár egyéb emlősnél minimálisan.
2013. jún. 30. 20:33
 3/20 A kérdező kommentje:
Milye lenne az élet a bolygón, ha csak ez az egy érzés, inkább állapot létezne? Se félelem, se harag.
2013. jún. 30. 20:34
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

erre te is tudod a választ.

gondolom te is arra vágysz, hogy ne kelljen rettegned semmitől, ne kelljen félteni a szeretteidet, biztonságos, igazságos világban élni, ahol az emberek tisztában vannak azzal, hogy minden más emberi lény rajtuk kívül ugyan olyan fontos, mint saját maguk, hisz ők is születhettek volna a másik helyébe, és ezért tisztelnék, megbecsülnék egymást, képesek lennének a megbocsátásra, nem akarnának többek lenni a másiknál, segítenék egymást, stb. így a társadalom valóban épülne és úgy bizony nem a Hülyék Paradicsoma megvalósulásához felé haladna mi kis bolygónk. útja

2013. jún. 30. 20:40
 5/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem értem, miért taglalod kommentekben, de a második állításod szerintem is igaz. Nincs olyan az élet számára, hogy szeretet. Az az embereknél alakult ki, és a többi emlősnél is "érdekből", a túlélés miatt.

Például a kutyák nem szeretik az embert, hanem csak azt, hogy ételt, szállást és biztonságot nyújtanak neki.

Az emberszabásúaknál van inkább csak szeretet, de az érzelmek(és nem az érzések!) csak hátráltatják a fejlődést.

Amúgy ezt miért ezóba írtad ki?

2013. jún. 30. 20:43
 6/20 anonim ***** válasza:
szeretethez emberek kellenek ami valami
2013. jún. 30. 20:47
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem tudtam hova való.
2013. jún. 30. 20:48
 8/20 anonim válasza:

ma 20:43!! :D Távol áll tőlem az állatimádat, de azért ne nézzük már le az állatokat legyél szíves. Nekem olyan kutyám van, hogy szinte beszélgetni lehet vele. Ha szomorú vagyok simogat, puszit ad, hozzám bújik és megölel! Ha ő szomorú vagy fél akkor jön és odabújik hozzám hogy szeretgessem meg... Ha nem tudná mi az a szeretet, akkor nem is hiányozna neki. :)

Kérdésre válaszolva pedig nem is tudjam mit mondjak. Nehéz bármi okosat mondani. :) Talán én is azon a véleményen vagyok leginkább, hogy nem lenne semmi. Mert ha nincs fájdalom és szenvedés akkor öröm és szeretet sincs, csak az egyhangúság. Bár lehet csak nehéz elképzelni így hirtelen kilépve ebből a beteg valóságból. :)

2013. jún. 30. 20:51
 9/20 A kérdező kommentje:

Egyébként, tegyük fel, az állatok csak érdekből tanultak meg szeretni, akkor az emberek is, nem?

Gondolok itt arra pl. hogy amikor szült a macskánk, az első 1-2 hétben sokat foglalkozott a kölykökkel, e 5-6 hétben már leszarta őket, még a kajájukat is megette előlük. A kutyánkkal is így volt egyébként. Tehát lehet azért alakult ki a "szeretet" náluk, hogy felneveljék a kicsiket, tehát fajfenntartás. Ezt akkor az emberre is el lehet mondani, hogy valami hormon miatt van az egész, csak már a fejlett intelligenciánk miatt tudunk jelentést is adni neki, meg tudatosan felhasználni.

2013. jún. 30. 20:57
 10/20 A kérdező kommentje:
Egyébként én is erre gondoltam eredetileg, hogy ha nincs fájdalom, félelem, csak szeretet, egyhangú lenne. Nyilván jó lenne, csak nem tudom elképzelni. Ha nincs ellentétes érzelem, csak egy....akkor pl. miről szólnának a könyvek? Miről beszélgetnénk? De tényleg lehet hogy az van, hogy már el sem tudjuk képzelni.
2013. jún. 30. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!