A tudósok honnan veszik hogy az emberek csak az agyuk 10%-át használják? Miből tudják hogy csak 10%?
A tudósok NEM azt mondják, hogy az agy 10%-át használják az emberek, hanem azt, hogy EGYSZERRE ennyi aktív.
Tehát amikor valaki olvas, akkor agy bizonyos területei aktivak, amikor sportol, akkor meg másikak. Egyszerre nem valószinü, hogy valaki olvasson ÉS sportoljon, ezért a két terület nem egyszerre lesz használva.
Khm, az első kérdésre a válasz =)
A második kérdésre a válasz:
Nem az élőlények ismeretségére mondanak bizonyos százalékot, hanem az óceánok feltérképezésére úgymond.
10% esetén nem az agyunk térfogatáról beszélnek, hanem az agykapacitásról.
amíg agyunk átlag térfogata meghatározható lenne, az agykapacitás 10%-ához meg kellene határozni a 100%-ot, az egészt.
ezt lehetetlen! a 10% vonatkozó kijelentés teljesen alaptalan, a kérdés így jogos.
5-ös én is úgy értettem :D csak nem volt meg a jó szó.
szóval akkor még egyszer: mi alapon mondják biztosra hogy ha nem tudják mind két esetben, hogy mi a teljes, amiből azt mondhatják hogy az annyi amennyi.. ?:D
mondjuk onnan hogy lehet mérni az agyi aktivitást
nyilván nem mérik le mindenkinél,de ebből már lehet következtetéseket levonni
Nem sokat tudunk az agyról, így tényszerüen közölni kb. semmit sem lehet.
A lényeg azon van, hogy mi a tudatos, és mi nem.
Pl. a látáshoz szükséges képfeldolgozás tudattalan. De nem lehetetlen az, hogy ezt valamennyire tudatossá kovácsold, talán rejlenek benne lehetőségek, nem tudom.
Ilyeneken kell gondolkodni ebben a témában, nem pedig azon, hogy mit használsz meg mit nem. Mindent használsz, ha nem így lenne se tudnál többet, mert jelen pillanat az egészséges tartományban van az agyhőmérsékleted, ha azt feltételezed, hogy tudnál belőle többet használni, az több energia felhasználtsággal járna, így több hővel is, és éppen ezért megfőne a fejed, mint a tojás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!