A Biblia elszólta magát szerintem. Szerinted?
"Ahhoz, hogy Isten a választott népét, az Izraelitákat megvédje a képmások imádásától, törvényt adott nekik: Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fent a mennyben, vagy amelyek lent a földön, vagy amelyek a vízben a föld alatt vannak: ne hajtsd meg magadat azok előtt, ne szolgálj azoknak."
Ez nyilván azokról a mennyben lévő istenekről szól, akiket ma "Ősi idegeneknek" hívunk.
Nem azt mondja a biblia, hogy azok nem léteznek a mennyben/föld alatt. Nem azt mondja, hogy alapjaiban nem létező dolgok, hanem azt, hogy ne imádják őket! Nyilván, mert nem istenek! Akkor lehet, hogy létező dolgok voltak azok? Mi a véleményed?
(aki nem normálisan válaszol azt jelenteni fogom)
Ismerem az ősi idegenek elméletét, éppen ezért akadt meg a szemem ezen a részen. Az újszövetség még egyértelmübben fogalmazza meg ezt a részt, ha jól emlékszem.
Nutellás idióta meg, ha annyira nem telik az értelmedből, hogy egy kicsit is tegyél belőle a válaszaidba, akkor mi a fenének írsz egyáltalán? Hány éves vagy, 12?
Nem, már 13.
Csak annyi értelmet akartam belerakni, amennyit ti is. Nem volt szándékomban felborítani az egyensúlyt.
Egyenesen az értelmező szótárból, de csak azért, hogy te is tudd, mit jelent az idegen szó.
"Nem ismert (személy, élőlény, dolog, hely), amely eredetileg máshová tartozik"
Máshová tartozik, érted? Ugye érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!