Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A Biblia elszólta magát...

A Biblia elszólta magát szerintem. Szerinted?

Figyelt kérdés

"Ahhoz, hogy Isten a választott népét, az Izraelitákat megvédje a képmások imádásától, törvényt adott nekik: Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fent a mennyben, vagy amelyek lent a földön, vagy amelyek a vízben a föld alatt vannak: ne hajtsd meg magadat azok előtt, ne szolgálj azoknak."

Ez nyilván azokról a mennyben lévő istenekről szól, akiket ma "Ősi idegeneknek" hívunk.

Nem azt mondja a biblia, hogy azok nem léteznek a mennyben/föld alatt. Nem azt mondja, hogy alapjaiban nem létező dolgok, hanem azt, hogy ne imádják őket! Nyilván, mert nem istenek! Akkor lehet, hogy létező dolgok voltak azok? Mi a véleményed?

(aki nem normálisan válaszol azt jelenteni fogom)

2013. jún. 23. 06:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
A Biblia sosem tagadta más természetfeletti lények létezését, lásd angyalok, démonok... Egyúttal utalhat a régebbi politeista vallásokra, ahol, mint tudjuk, éltek "istenek" az égben, vízben, föld alatt... Az "idegen" szót itt úgy értelmezném, hogy "más".
2013. jún. 23. 07:56
 2/17 anonim ***** válasza:
Igen ,szerintem igy is lehet értelmezni .Van benne valami ...
2013. jún. 23. 08:14
 3/17 anonim ***** válasza:
39%
Nemere István és Eric von Daniken könyveiben megkapod a választ, hogy kik is azok az ősi idegenek.
2013. jún. 23. 08:32
 4/17 A kérdező kommentje:

Ismerem az ősi idegenek elméletét, éppen ezért akadt meg a szemem ezen a részen. Az újszövetség még egyértelmübben fogalmazza meg ezt a részt, ha jól emlékszem.

Nutellás idióta meg, ha annyira nem telik az értelmedből, hogy egy kicsit is tegyél belőle a válaszaidba, akkor mi a fenének írsz egyáltalán? Hány éves vagy, 12?

2013. jún. 23. 08:41
 5/17 anonim ***** válasza:
0%

Nem, már 13.

Csak annyi értelmet akartam belerakni, amennyit ti is. Nem volt szándékomban felborítani az egyensúlyt.

2013. jún. 23. 08:44
 6/17 anonim ***** válasza:
44%
*Egyébként Nemere István könyveiből pont, hogy nem kapod meg a választ arra, kik az ősi idegenek. Nemere ugyanis Atlantisz hívő. Ha már ennyire a témában vagy, tudhatnád.
2013. jún. 23. 08:48
 7/17 A kérdező kommentje:
70%, és mégis miért nem volt értelmes a kérdés? Mert neked aktuálisan nem tetszik? Tényleg ennyire nyomorult az életed?
2013. jún. 23. 09:33
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
Tudod, elég nehéz komolyan venni, mert vagy nem érted az "idegen" szót vagy érted, így trollkodsz.
2013. jún. 23. 09:46
 9/17 A kérdező kommentje:
Az egyetlen troll itt te vagy.
2013. jún. 23. 09:50
 10/17 A kérdező kommentje:

Egyenesen az értelmező szótárból, de csak azért, hogy te is tudd, mit jelent az idegen szó.

"Nem ismert (személy, élőlény, dolog, hely), amely eredetileg máshová tartozik"

Máshová tartozik, érted? Ugye érted?

2013. jún. 23. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!